Στο Assen ο Νίκος και ο Δημήτρης Καρακώστας για τον 2ο αγώνα  EJC/SBK 2016

Ο Νίκος και ο Δημήτρης έφτασαν την Πέμπτη στο βροχερό TT Assen και περπάτησαν την πίστα με τον Kyle Smith να τους δίνει οδηγίες και συμβουλές ειδικά σε περίπτωση που θα βρέχει στον αγώνα.

assen-karakostas-2016_009Τα πρώτα ελεύθερα την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν με δύσκολες καιρικές συνθήκες και βρόχινα λάστιχα. Το κρύο αλλά κυρίως η δυνατή βροχή έφερε πολλές πτώσεις σε όλες τις κατηγορίες. Στην κατηγορία που αγωνίζονται τα δύο αδέρφια έπεσαν 15 αναβάτες, ένας από αυτούς και ο Δημήτρης. Τη μόνη φορά που ο Νίκος και ο Δημήτρης είχαν οδηγήσει σε βροχή ήταν στον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου το 2014 στις Σέρρες με 125 Racing. Ο Δημήτρης ξεκίνησε καλά και ενώ είχε τον 8ο χρόνο πίεσε λίγο παραπάνω και έπεσε. Έχοντας την μεγαλύτερη τελική έκανε τον 12ο χρόνο στους 31 αναβάτες. Ο Νίκος οδηγώντας σταθερά και μαθαίνοντας το βρεγμένο έκανε τον 24ο χρόνο. Αρκετή δουλειά για τον Γιώργο για να προλάβει να επισκευάσει την μοτοσυκλέτα του Δημήτρη για τα πρωινά ελεύθερα του Σαββάτου, που ευτυχώς τα κατάφερε.

assen-karakostas-2016_003Με όλο το βράδυ να βρέχει όπως και τη στιγμή που ξεκίνησαν τα δεύτερα ελεύθερα το Σάββατο το πρωί, όλοι οι αναβάτες του European Junior Cup μπήκαν στην πίστα με βρόχινα λάστιχα. Η βροχή όμως σταμάτησε και σταδιακά  η πίστα στέγνωνε. Πολλοί οδηγοί έβγαιναν και έκαναν αλλαγή ελαστικών κάτι που ήταν δύσκολο για τον Νίκο και τον Δημήτρη (ένας μηχανικός – ο Γιώργος – για να αλλάξει τέσσερα λάστιχα) ! Και τα δύο αδέρφια όμως βελτίωσαν τον χθεσινό τους χρόνο.

assen-karakostas-2016_005Το απογευματινό χρονομετρημένο του Σαββάτου έγινε σε στεγνή πίστα. Με τη μοτοσυκλέτα του Νίκου να έχει πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων και να κάνει τον 23ο χρόνο για την σειρά εκκίνησης και τον Δημήτρη να ταλαιπωρείτε από έντονο βήχα και αναπνευστικό και να κάνει τον 21ο χρόνο τα δύο αδέρφια συζήτησαν με τον Γιώργο τις επιθυμητές ρυθμίσεις για βρόχινο ή στεγνό αγώνα. Επίσης συζήτησαν τακτικές και γραμμές αφού και οι δύο δεν ήταν ευχαριστημένοι με την απόδοσή τους.

assen-karakostas-2016_006Την Κυριακή το πρωί ο ήλιος έφτιαξε την διάθεση όλων. Τα δύο αδέρφια ήταν καλεσμένοι στο WSBK Paddock show και μίλησαν με τον Michael Hill και τον κόσμο που παρακολουθούσε για την πορεία τους στο EJC. Ξαφνικά όμως άρχισε να βρέχει και μετά να ρίχνει χαλάζι. Με τον καιρό να παίζει με τα νεύρα όλων και να μην ξέρει κανείς αν θα κηρυχθεί ο αγώνας βρόχινος ή στεγνός όλοι οι αναβάτες ήταν ανήσυχοι και ανυπόμονοι. Μισή ώρα πριν τον αγώνα και με τον ήλιο να ξαναεμφανίζεται ο αγώνας κηρύχθηκε στεγνός και όλοι τοποθέτησαν σλικ ελαστικά στις μοτοσυκλέτες και έκαναν τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Ο Δημήτρης έκανε καλή εκκίνηση, βρήκε γρήγορα ρυθμό και ενώ ήταν στην 16η θέση και πάλευε για να βαθμολογηθεί είχε μια πτώση. Δυστυχώς έσπασε το τιμόνι του και έτσι δε μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα. Έκανε όμως την μεγαλύτερη τελική όλων των αναβατών ! Ο Νίκος τερμάτισε 20ος βελτιώνοντας τον χρόνο του.

assen-karakostas-2016_007Δημήτρης Καρακώστας  : Στεναχωρήθηκα που από την πτώση μου έσπασε το τιμόνι και δε μπόρεσα να συνεχίσω τον αγώνα. Θετικό το ότι είχα καταφέρει να βρω το ρυθμό μου και ήμουν 16ος από 21ος που εκκίνησα. Χάρηκα με την 20η θέση του αδερφού μου Νίκου, στους 30 αναβάτες και την βελτίωσή του. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και ξεκινάω προετοιμασία για τον αγώνα στο Donington.
https://www.facebook.com/Dimitris-Karakostas-299747140236001/

Δείτε στο βίντεο την ΑΤΥΧΗ πτώση του Δημήτρη την στιγμή που έδινε την μάχη του για την 15η θέση!

assen-karakostas-2016_002

Νίκος Καρακώστας  : 20η θέση τερματισμού!! Ο καιρός ήταν πραγματικά αναποφάσιστος, τελικά έγινε στεγνός αγώνας. Στεναχωρήθηκα με την πτώση του αδερφού μου Δημήτρη Καρακώστα, ο αγώνας στο Donington είναι σε μερικές εβδομάδες! Ευχαριστώ την οικογένεια μου και τους χορηγούς μου που πιστεύουν σε εμένα και με στηρίζουν!!
https://www.facebook.com/Nikos-Karakostas-714920658623303/?fref=ts

assen-karakostas-2016_008

assen-karakostas-2016_004

assen-karakostas-2016_001

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner