Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης VOM – Vasilis Orfanos Motorsport  – Video – Φωτογραφίες

Συναντήσαμε τον Βασίλη Ορφανό ένα πρωινό, ενώ έκανε μάθημα Ασφαλούς Οδήγησης σε έναν μαθητή του και μας μίλησε ο ίδιος όσο και ο μαθητής του για την Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης VOM, μια σχολή που έχει αναγνωριστεί επίσημα από την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας (European Road Safety Charter).

Ο Βασίλης Ορφανός δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος – οδηγός που απλά έφτιαξε μια σχολή οδήγησης μοτοσυκλέτας. Είναι ένας άνθρωπος με πολύ βαθύ εσωτερικό υπόβαθρο πέρα από τα προσόντα του σαν οδηγός, που δύσκολα τα συναντάς σε έναν άνθρωπο και κυρίως στην χώρα μας!  Ένας άνθρωπος που μπορεί πραγματικά να διδάξει και να μεταδώσει το μοναδικό του πνεύμα αντίληψης αλλά και να εμπνεύσει από ένα παιδί 5 χρονών έως έναν μεγάλο και έμπειρο αναβάτη των 65 ετών!

Ο Βασίλης Ορφανός είναι ένας από τους λίγους που θεωρώ πραγματικό δάσκαλο και θα  τον εμπιστευόμουν απόλυτα!

Ο Βασίλης Ορφανός αφού είχε κατακτήσει 5 πρωταθλήματα Ελλάδος Enduro (1991, 1995,1996,1997,1998), και συμμέτοχες δακρύσεις νίκες και βάθρα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro, πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Enduro και στο ISDE , κατάφερε στην πρώτη του συμμετοχή στο δυσκολότερο αγώνα rally raid του κόσμο, το μοναδικό DAKAR να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 2003 .στην κατηγορία των 400 cc, όπου για πρώτη φορά η Ελληνική Σημαία κυμάτισε στο βάθρο. Ακολούθησαν άλλες 5 συμμέτοχες στο DAKAR το 2004, 2005, 2008, 2009 και 2011.

Μετά από αυτήν την τεράστια εμπειρία, ο Βασίλης Ορφανός έχει ιδρύσει μια Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης με την ονομασία VOM (Vasilis Orfanos Motorsport) όπου προσπαθεί με έναν μοναδικό και δικό του τρόπο να περνά στους μαθητές του, όχι μόνο την βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας και το τεχνικό της κομμάτι , αλλά κυρίως διδάσκει τους μαθητές του έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης, όπου κάνει τον οδηγό να προσεγγίζει την οδήγηση με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι μας είπαν ο Βασίλης Ορφανός, αλλά και δυο μαθητές του, ένας νεαρός που μυήθηκε στην μοτοσυκλέτα από τον  Βασίλη Ορφανό αλλά και από έναν έμπειρο αναβάτη 55 ετών, Διπλωματικό υπάλληλο σε τηλεφωνική επικοινωνία.

VIDEOΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αναλυτικές πληροφορίες για την Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης VOM εδώ >>