29 May 2024
Παν.Πρ.Ταχ. 2023

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 1ου & 2ου Αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας – ΣΕΡΡΕΣ 9 -10 και 11 Ιουνίου 2023, πως και τι …

Η Αγωνιστική χρονιά του 2023 στην ταχύτητα ξεκινά με τον διπλό αγώνα στις Σέρρες, με τον 1ο και 2ο αγώνα της χρονιάς που διοργανώνεται μαζί με τον διπλό αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος ταχύτητας (BMU European Road Racing Championship 2023) στην πίστα των Σερρών, στην μοναδική κατ ουσία πίστα στην Ελλάδα, την μεγαλύτερη και ασφαλέστερη που έχουμε.

Την Παρασκευή ξεκινά το τριήμερο 9-10 και 11 Ιουνίου, με τα ελεύθερα δοκιμαστικά, για τον 1ο και 2ο αγώνα της σεζόν και οι δηλωμένες συμμετοχές στο site της ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Τετάρτη το βράδυ που λήγει και η προκαθορισμένη προθεσμία είναι 25 συμμετοχές, αν προσθέσουμε τις δυο νέες κατηγορίες που δεν υπάρχουν στην προκήρυξη του πρωταθλήματος (CFMOTO & F1000),  ή 21 συμμετοχές!* με τις κανονικές κατηγορίες , που είναι και το απόλυτο ρεκόρ λιγότερων συμμετοχών!

Δυστυχώς παρόλο που πέρασε η εποχή των δυο τελευταίων χρόνων που βιώσαμε τις περίεργες και ειδικές συνθήκες, η κατάσταση στην Ταχύτητα δεν δείχνει να βελτιώνεται. Θα πρέπει οι υπεύθυνοι και κυρίως η Ομοσπονδία που είναι η αρχή του σπορ και να κάτσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να σκεφτούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το μέλλον των Ελληνικών αγώνων ταχύτητας που δείχνει την χειρότερη εικόνα όλων των εποχών!

Σε αυτήν την διοργάνωση, οι Έλληνες αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να συναγωνιστούν με αθλητές άλλων Εθνικοτήτων, όπως αθλητές από την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Σερβία, την Τουρκία, τα Σκόπια κλπ. Να σημειώσουμε ότι στις κατηγορίες που είναι κοινές και για τους 2 θεσμούς βαθμολογούνται και στους 2 θεσμούς  και στο ΠΠΤ και στο BMU

Για όσους δεν θυμούνται αξίζει να σημειωθεί ότι η Πίστα των Σερρών κατασκευάστηκε πριν από 24 χρόνια, το 1998 και φιλοξένησε δυο αγώνες του Πρωταθλήματος Ταχύτητας εκείνη την χρονιά! Είναι η μόνη πίστα διεθνών προδιαγραφών στην Ελλάδα! Έχει μήκος 3186 μέτρα, είναι δεξιόστροφη με 16 στροφές συνολικά!

Το απόλυτο ρεκόρ ταχύτερου γύρου το έχει ο Βούλγαρος Angel Karanyotov με 1:17.614 που έκανε στις 23 Μαρτίου 2019 στον αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στην κατηγορία Superbike, ενώ το ρεκόρ για Έλληνα οδηγό το έχει ο Χάρης Παρασκευόπουλος με 1.18.330, από τις 8 Απριλίου 2017 που σημείωσε στον αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος!

Το ρεκόρ στην κατηγορία SuperSport  το έχει ο Ιταλός Massimo Roccoli με 1.19.763 που έκανε στις 18 Σεπτεμβρίου 2016 στον 4ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, ενώ το ρεκόρ για Έλληνα οδηγό το έχει ο Αλεξ Παπαγεωργίου με 1:19.845 που έκανε στις 19 Ιουνίου 2022 στον 2ο αγώνα ΠΠΤ 2022 που γινόταν παράλληλα με τον αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος!

Η πίστα των Σερρών είναι από τις αγαπημένες πίστες σχεδόν όλων των αναβατών, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, αφού είναι η πίστα που σε βάζει πραγματικά μέσα στο κλίμα που επικρατεί και στον υπόλοιπο κόσμο!

SUPERBIKE (Πρωτάθλημα)

Στην μεγάλη κατηγορία SUPERBIKE έχουμε 5 συμμετοχές για τον 1ο και 2ο αγώνα της χρονιάς, με 4 πρωταθλητές της κατηγορίας SUPERBIKE, και έναν Κυπελλούχο της κατηγορίας OPEN.

Στις συμμέτοχες βλέπουμε τον πρωταθλητή του 2022, Δημήτρη Καρακώστα, τίτλο που πήρε στην πρώτη του χρονιά σαν rookie στην μεγάλη κατηγορία, με HONDA CBR 1000.

Επίσης βλέπουμε τον πρωταθλητή του 2020 και 2021,  Δημήτρη Παπαγγέλου, με μοτοσυκλέτα, BMW 1000 RR.

Έχουμε επίσης τον πρωταθλητή της κατηγορίας 2019,  Σωτήρη Μπεγνή, με ένα  YAMAHA R1 1000 , και τον πρωταθλητή της κατηγορίας 2012, 2013 και 2018,  Λευτέρη Πίππο με Yamaha R1 1000.

Τις συμμετοχές κλείνει ο Γιάννης Κλαδογένης Κυπελλούχος της κατηγορίας OPEN 2022 με Yamaha R1 1000.

Έτσι στην Μεγάλη κατηγορία θα έχουμε στον διπλό αγώνα, 3 Yamaha R1, 1 BMW 1000 RR, και 1 HONDA CBR 1000!

SUPERSPORT  (Πρωτάθλημα)

Στην SUPERSPORT έχουμε 8 συμμετοχές.

Στον διπλό αγώνα θα δούμε τον 4 φορές πρωταθλητή της κατηγορίας, Αλεξ Παπαγεωργίου, τον Μενέλαο Κοντογιάννη, Γιάννη Τζωρτζόπουλο, Γιώργο Χάλαρη, Νίκο Γεωργόπουλο, Τάσο Σκυριανόγλου που έρχεται από την Κρήτη, και τους δυο rookie της κατηγορία, Βασίλη Παντελεάκη και Σπύρο Φουρκιώτη, που έρχονται απευθείας από την πίστα της Jerez όπου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έδωσαν την μάχη τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα JuniorGP στην κατηγορία ETC, και τώρα θα δοκιμάσουν στην μεσαία κατηγορία για πρώτη φορά!

Στην κατηγορία ίσως δούμε και τον Γιάννη Περιστερά, όπου αγωνίστηκε και πέρυσι, αλλα αν υπάρχει η συμμετοχή του δεν φαίνεται στο σύστημα της ΑΜΟΤΟΕ γιατί συμμετέχει και άλλη  κατηγορία!

Στην μεσαία κατηγορία θα τρέξουν μέχρι στιγμής βάση των συμμετοχών, 5 HONDA CBR 600, 2 YAMAHA R6 600 και 1 KAWASAKI ZX6R 600.

SUPERSPORT 300 (Κύπελλο)

Στην κατηγορία SS300 έχουμε  4 συμμέτοχες.

Βλέπουμε την συμμετοχή του Κυπελλούχου της κατηγορία 2022, Απόστολου Καμζέλη, που έρχεται μετα από το βάπτισμα του πυρός, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της YAMAHA R3 Cup στο Misano σαν έκτακτη συμμετοχή (Wild Card).

Βλέπουμε τον την συμμετοχή του Κωνσταντίνου Μαυρόπουλου, Βαλκανιονίκη 2022 στην κατηγορία.

Την συμμετοχή του Γιάννη Περιστερά που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αγωνιζόταν στο Misano στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα WSSP300!

Τις συμμετοχές της κατηγορίας κλείνει η Δήμητρα Λαδά κυπελλούχος της κατηγορίας 2021.

OPEN (Κύπελλο)

Στην κατηγορία OPEN έχουμε 4 συμμετοχές, οι λιγότερες που έχουμε δει ποτέ σε αυτή την τόσο δημοφιλή κατηγορία!

Στον διπλό αγώνα των Σερρών θα δούμε να αγωνίζονται οι Δημήτρης Νικολόπουλος, Σταύρος Κρεμάλας, που επιστρέφει μετα από πολύ καιρό στην ταχύτητα, όπως και ο Ανδρέας Παπατριανταφύλλου, ενώ τις συμμετοχές κλείνει ο Βασίλης Κουτρουμάνος .

CF MOTO

Στην κατηγορία αυτή, που ξέρουμε ότι είναι κατηγορία του Βαλκανικού αλλα φαίνονται και στου Ελληνικού Πρωταθλήματος, βλέπουμε δυο συμμετοχές, χωρίς να ξέρουμε αν οι συμμετοχές αυτές θα έχουν ισχύ για το ΠΠΤ.

Βλέπουμε την συμμετοχή της Αντωνία Κορρέ και του Σπύρου Αντωνίου , δυο νεαρών οδηγών που τους είδαμε να αγωνίζονται στο πρώτο διπλό αγώνα του Βαλκανικού στις Σέρρες πριν λίγες εβδομάδες!

F1000

Και για αυτή την κατηγορία ισχύουν ότι γράψαμε για την παραπάνω κατηγορία CFMOTO.

Σε αυτή την κατηγορία Βλέπουμε την συμμετοχή του Επαμεινώντα Καρυώτη και του Κώστα Κατραντζάκη.

5 κατηγορίες χωρίς συμμετοχές !

RACING (Πρωτάθλημα)
Στην κατηγορία Racing δεν υπάρχει καμία συμμετοχή, για πρώτη φορά ιστορία της ταχύτητας!

ΝΕΩΝ (Κύπελλο)
Η κατηγορία ΝΕΩΝ δεν έχει καμία συμμετοχή, και είναι η Τρίτη συνεχόμενη χρονιά χωρίς καμία συμμετοχή σε αυτή την κατηγορία,  κάτι που πραγματικά είναι θλιβερό μια και δείχνει το σκοτεινό μέλλον του αθλήματος. Η Ομοσπονδία θα πρέπει να δράσει και να κάνει κάτι ουσιαστικό για αυτή την τόσο ζωτικής σημασίας για το μέλλον κατηγορία!

SENIOR (ΕΠΑΘΛΟ)
Στην κατηγορία SENIOR, που ξεκίνησε το 2021 επίσης δεν υπάρχει καμία συμμετοχή.

HISTORIC OPEN (ΕΠΑΘΛΟ)
Στην κατηγορία HISTORIC OPEN επίσης δεν υπάρχει καμία συμμετοχή όπως και στην κατηγορία, MOTO CLASSIC (ΕΠΑΘΛΟ)!

Κλείνοντας θα γράψω και πάλι ότι γραφώ πάντα σε αυτό το σχετικό άρθρο πριν από κάθε αγώνα, ελπίζοντας να βρεθούν πολλοί φίλαθλοι της ταχύτητας και να δώσουν ραντεβού ΟΛΟΙ στις Σέρρες όπου αυτό το Σαββατοκύριακο θα χτυπά η καρδιά της ταχύτητας δίπλα στους δικούς μας αγωνιζόμενους!

*Η παρακάτω λίστα είναι οι συμμετοχές που έχουν δοθεί στην ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Τετάρτη το βράδυ στις 12.00 και φαίνονται στο σύστημα  της ΑΜΟΤΕ. Αν υπάρχουν διπλές συμμετοχές, δηλαδή συμμετοχή του ιδίου οδηγού σε 2 κατηγορίες, το σύστημα δεν τους δείχνει. Επίσης κάποιοι οδηγοί μπορεί να δηλώσουν την συμμετοχή τους εκπρόθεσμα, μέχρι την Πέμπτη  το βράδυ στις 12 όπου και είναι η τελευταία προθεσμία για συμμετοχή.

SUPERBIKESUPERSPORTSS 300OPENCFMOTOF1000
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΠΙΠΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΑΡΙΟΣ
ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΑΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΚΥΡΙΑΝΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΚΑΜΖΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΛΑΔΑ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΧΑΡΙΚΛΕ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΡΕΜΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΟΡΡΕ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
ΚΑΤΡΑΝΤΖΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events