Συνέντευξη του Giacomo Agostini στο Biker Spirit

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου συναντήσαμε τον MotoGP Legand, Giacomo Agostini στα Μέγαρα και μιλήσαμε μαζί του.

Ο Agostini ένας μοναδικός ζωντανός Θρύλος των αγώνων μοτοσυκλέτας με το απίστευτο ρεκόρ των 15 Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων σε αγώνες Grand Prix.
O  Giacomo Agostini απάντησε στην ερώτηση των περισσοτέρων δημοσιογράφων για το περιστατικό με τον Rossi και τον Marquez: «Όλοι το είδαν, μπορεί και εγώ να το έκανα, αλλά όταν νευριάζεις και χτυπάς κάποιον φταις εσύ.»

Δείτε στο βίντεο την συνέντευξη του Giacomo Agostini στο Biker Spirit, μπορείτε επίσης να την διαβάσετε παρακάτω:

Συνέντευξη του Giacomo Agostini στο Biker Spirit

Biker Spirit: Σας καλωσορίζουμε στην πίστα των Μεγάρων, θα θέλαμε να μας πείτε αν έχετε έρθει ξανά στην Ελλάδα?

Agostini: Είχα έρθει για μια συνέντευξη τύπου, πριν πάρα πολλά χρόνια, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα, γιατί πραγματικά η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχω επισκεφτεί λίγο και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την πρόσκληση.

Biker Spirit: Με λίγα λόγια μπορείτε να μας πείτε αν ο Race Director, Mark Web έπραξε σωστά που επέβαλε αυτή την ποινή στον Valentino Rossi ?

Agostini: Ήταν μια απόφαση που πήραν οι αγωνοδίκες, δεν μπορώ εγώ να υποδείξω ή να αντικρούσω αυτήν την απόφαση, ήταν ένα περιστατικό ιδιαίτερο και κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί, οπότε δεν θέλω να παρέμβω σε αυτήν την απόφαση. Σημασία έχει την Κυριακή να δούμε ένα πολύ ωραίο Grand Prix και ας κερδίσει ο καλύτερος, και μακάρι στο τέλος του αγώνα ο Marquez και Valentino να μπορέσουν  να δώσουν τα χεριά, αν και όπως πάντα λέω, εγώ δεν πιστεύω πως μπορεί να υπάρχει μεγάλη αγάπη ανάμεσα σε αντίπαλους, αλλά σημασία έχει να υπάρχει σεβασμός.

IMG_5412

Biker Spirit: Στην καριέρα σας έχετε αντιμετωπίσει τέτοια παρόμοια περιστατικά, κυρίως από τους Αμερικάνους?

Agostini: Και εγώ είχα αντίπαλους που μερικές φορές με παρεμπόδιζαν ή προσπαθούσαν να με παρεμποδίσουν, με περούσανε ή με σταματούσαν, μου άλλαζαν την γραμμή μου, είναι πράγματα που συμβαίνουν στους αγώνες, και είναι δύσκολο να πεις ποιος φταίει, γιατί είναι αισθήσεις. Πράγματι όταν υπάρχει μάχη μεταξύ δυο αντιπάλων, υπάρχει περίπτωση να εμποδίζει ο ένας τον άλλον, είναι φυσιολογικό. Αλλά αν βγάλουμε και αυτό, τότε δεν αξίζει να τρέχουμε.

Biker Spirit: Αυτή η κίνηση χώρισε το κόσμο σε δυο στρατόπεδα, σαν το ποδόσφαιρο, θέλουμε άραγε το MotoGP να γίνει σαν το ποδόσφαιρο? Έχουμε περισσότερο κόσμο , πολύ πάθος και δυο στρατόπεδα.

Agostini: Ευτυχώς δεν είμαστε στο επίπεδο του ποδόσφαιρου, είναι ένα επεισόδιο πιστεύω μεμονωμένο, κάτι που πιστεύω μπορεί να μην ξανάτύχει, αυτή η αντιπαλότητα γεννήθηκε από το γεγονός ότι υπήρχε εκνευρισμός και από τις δυο μεριές και έκαναν κάτι που ίσως δεν έπρεπε να κάνουν. Συνέβη και σε εμάς ,αλλά το άθλημα μας είναι ακόμα αρκετά υγείες. Όπως και σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να χωριστήκαν οι οπαδοί σε δυο στρατόπεδα, αλλά εξαρτάται από πια οπτική γωνία το βλέπει ο καθένας. Ο καθένας έχει τον οδηγό που αγαπά και όταν αγαπάς κάτι το βλέπεις διαφορετικά. Όπως όταν αγαπάς μια γυναικά και την δεις να βγαίνει με ένα μαύρο και ένα άσπρο παπούτσι είναι τόση η αγάπη σου που δεν το προσέχεις.

IMG_5427

Biker Spirit: Ποιο ίνδαλμα είχατε όταν ξεκινήσατε και ποιο έχετε τώρα?

Agostini: Είχα κάποιους οδηγούς, τον John Surtees, τον Carlo Ubbiali, τον Tarquinio Provini, τον Gary Hocking, ένας γρήγορος οδηγός από την Αφρική, και σήμερα αυτός που μας δίνει τις χαρές είναι ο Valentino Rossi.

Biker Spirit: Στο θέμα τις ασφάλειας, τότε είχαμε μικρότερες ταχύτητες, τώρα έχουμε μεγαλύτερες ταχύτητες, αλλά και περισσότερες διατάξεις ασφάλειας, τι πιστεύετε για τότε και τώρα?

Agostini: Όταν αφορά την ασφάλεια δεν υπάρχει σύγκριση. Και όσον άφορα τα ρούχα και στον εξοπλισμό, όπως το κράνος και η φόρμα με airbag, που μόλις έφτιαξε η Dainese αλλά προπάντων και στις πίστες. Στις πίστες που δεν είναι πια δρόμοι, όπου δεν υπάρχουν κολώνες/πάσσαλοι, δεν υπάρχουν τοίχοι, όπου σου επιτρέπει να πέσεις και να ξανασηκωθείς και να ξανασυνεχίσεις

Biker Spirit: Πιστεύεται ότι με τις ταχύτητες που αναπτύσσουν οι καινούριες μοτοσυκλέτες πρέπει να σταματήσει το Isle of Man?

Agostini: Στο Isle of Man έχουμε κάνει μια μεγάλη αλλαγή από το 1972 όταν αφαιρέσαμε τον αγώνα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σήμερα τρέχει οποίος θέλει να τρέξει δεν είσαι πια υποχρεωμένος όπως παλιά.

IMG_5286

Biker Spirit: Βλέπουμε πολλούς Ισπανούς οδηγούς, πιστεύετε ότι η Dorna Σπρώχνει τους Ισπανούς αναβάτες και γιατί δεν έχουμε Αμερικανούς αναβάτες?

Agostini: Είναι διαφορετικές εποχές, Στην αρχή όταν ήμουν εγώ παιδί ήταν η Ιταλία και η Αγγλία που είχε τους μεγάλους πρωταθλητές, μετά ήρθε η Αμερική,  μετά ήρθε η Αυστραλία, και η Αγγλία εξαφανίστηκε λιγάκι, μετά ήρθανε οι Ισπανοί, αλλά ευτυχώς η Ιταλία πάντα έμεινε, υπήρξε πάντα αυτό το πάθος και η αγάπη για του δυο τροχούς, η Ιταλία παρέμεινε,  είναι ένας κύκλος  ας πούμε που γίνεται, τώρα γυρίζουν κάποιοι Άγγλοι καινούριοι,  ένας Γάλλος που πήρε τον τίτλο στην Moto2,  η Ιταλία γυρνά όπως ήταν στην εποχή μου, και ελπίζω να γυρίσει και κάποιος αμερικανός και να έρθει και κάποιος Έλληνας, είναι ωραίο κάθε χώρα να έχει το δικό της εκπρόσωπο.

IMG_5423

Biker Spirit: Όσο προχώρα η τεχνολογία πιστεύεται ότι χρειάζεται καλύτερη φυσική κατάσταση?

Agostini: Ήταν σημαντικό παλιά στην εποχή μου, και τώρα είναι, όταν ξεκίνησα να τρέχω είχα έναν φυσιοθεραπευτή και έναν γυμναστή, ξεκινούσαμε στις 9 την προπόνηση, γιατί πίστευα πως πάντα είναι ένα άθλημα, αλλά αν θέλεις να γίνεις μεγάλος και να φτάσεις σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο  πρέπει να είσαι επαγγελματίας.

Biker Spirit: Αν μπορούσε να αλλάξετε κάτι στην καριέρα σας ποιο θα ήταν αυτό?

Agostini: Θα έκανα πάλι ότι έκανα

Biker Spirit: Ευχαριστούμε πολύ!

Agostini: Mille Gracia

Η Ομάδα του Biker Spirit μαζί με τον Giacomo Agostini

Η Ομάδα του Biker Spirit μαζί με τον Giacomo Agostini

Related Posts