Τα MICHELIN Power Slicks εξημέρωσαν το rodeo στο Texas – Michelin Review

Ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) κέρδισε τον αγώνα στο Τέξας

  • Νέο ρεκόρ διάρκειας αγώνα 41’41.435
  • Τέσσερις διαφορετικοί κατασκευαστές στις τέσσερις πρώτες θέσεις
  • Η επιφάνεια της πίστας με αρκετές ανωμαλίες αποτέλεσε πρόκληση για τους αναβάτες, τις μοτοσυκλέτες και τα ελαστικά

Ο Marc Marquez εκμεταλλεύτηκε τις σταθερές επιδόσεις των εμπρός σκληρών και πίσω μαλακών  MICHELIN Power Slicks για να πάρει το προβάρισμα  από την αρχή μέχρι το τέλος και να αναδειχτεί νικητής, αφού ξεπέρασε τις ανωμαλίες της πίστας και τις υψηλές θερμοκρασίες στην CoTA στον αγώνα  Red Bull Grand Prix της Αμερικής, με τον Fabio Quartararo (Monster) Energy Yamaha MotoGP) και Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) να  κερδίζουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στο grid, όλοι οι αναβάτες επέλεξαν το εμπρός σκληρό μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick, ενώ για τον πίσω τροχό όλοι εκτός από τρεις επέλεξαν το μαλακό μείγμα γόμας, παρά το γεγονός ότι κανένας από τους αναβάτες δεν έκανε περισσότερους από έξι συνεχόμενους γύρους κατά τη διάρκεια της περιόδου FP4, λόγω των δύσκολων τεχνικών απαιτήσεων της πίστα στα σαμαράκια.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ υψηλός καθ ‘όλη τη διάρκεια του αγώνα, αφού σημειώθηκε  νέο ρεκόρ διάρκειας αγώνα με χρόνο 41’41.435, ξεπερνώντας τον προηγούμενο καλύτερο χρόνο κατά περισσότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα.

Οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν σε βρεγμένη πίστα, μετά από τη δυνατή βροχή νωρίτερα, γεγονός που σήμαινε ότι οι ομάδες έχασαν πολύ σημαντικό χρόνο για το στήσιμο στεγνού αγώνα. Στην διάρκεια του πρώτου session η πίστα άρχισε να στεγνώνει γρήγορα προς το τέλος, αλλά ήταν ακόμα πολύ υγρή για να επιτρέψει τη χρήση των MICHELIN Power Slicks.  Στo απογευματινό session, η πίστα ήταν εντελώς στεγνή και τελικά οι αναβάτες πρόλαβαν και δοκίμασαν τα μαλακά ελαστικά για να σημειώσουν μερικούς γρήγορους γύρους ,σε περίπτωση βροχής το Σάββατο.

Το FP3 του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε χωρίς βροχή και έδωσε στους αναβάτες την ευκαιρία να προετοιμαστούν για στεγνό αγώνα και να βρουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες πίστας. Αργότερα ο αγώνας συνεχίστηκε ξανά για το Q2 για την απευθείας πρόκριση . Ο Jack Miller (ομάδα Ducati Lenovo) έσπασε το ρεκόρ χρόνου αγώνα με έναν απίστευτο χρόνο, δεδομένης των συνθηκών πίστας, 2’02.923, χρησιμοποιώντας τα μαλακά μείγματα γόμας  και για τους δυο τροχούς. Ο χρόνος βελτιώθηκε μόνο στο Q2 από τον συμπαίκτη του Francesco Bagnaia με χρόνο 2 ’02 .781, επιλέγοντας τα εμπρός σκληρά και πίσω μαλακά  μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick,

Σχολιάζοντας τον αγώνα, ο Piero Taramasso, Michelin TwoWheel Motorsport Manager, δήλωσε : « Αυτό ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο για εμάς και τις ομάδες, λόγω του ότι τα επίπεδα πρόσφυσης των ανανεωμένων τμημάτων της πίστας ήταν κάτι άγνωστο.  Ωστόσο, στο πρώτο στεγνό session συνειδητοποιήσαμε πολύ γρήγορα ότι ενώ τα καινούργια τμήματα πρόσφεραν καλή πρόσφυση, η παλιά άσφαλτος υπολειπόταν  σαφώς από αυτή την άποψη.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές στην πρόσφυση μεταξύ των διαφορετικών επιφανειών πίστας και τα γνωστά ζητήματα που προκλήθηκαν από τα σαμαράκια, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις σταθερές επιδόσεις που είχαν όλες οι επιλογές  της γκάμας μας και από το τέταρτο πίσω ελαστικό  με το σκληρό μείγμα γόμας που φέραμε για τον αγώνα – που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε. Το σκληρό μείγμα γόμας λειτούργησε ιδιαίτερα καλά για όλους τους αναβάτες και τους κατασκευαστές – ως εκ τούτου επιλέχθηκε από όλους για τον αγώνα – αλλά όλες οι πίσω επιλογές μας είχαν δυνατότητες για τον αγώνα, με τη συντριπτική πλειοψηφία να εκμεταλλεύεται την επιπλέον δυνατότητα πρόσφυσης που προσφέρει το μαλακό μείγμα γόμας».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner