20 May 2024
MotoGP 2024

Τέλος εποχής: Ο Lin Jarvis θα παραιτηθεί από το τιμόνι της ομάδας MotoGP της Yamaha στα τέλη του 2024

Ο Lin Jarvis, διευθυντής της ομάδας της Yamaha στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP για περισσότερα από 25 χρόνια, θα αφήσει τη θέση του στο τέλος της σεζόν, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του. Ο Ιταλός Paolo Pavesio, φέρεται σαν βασικός υποψήφιος για την αντικατάστασή του.

Ο Lin Jarvis είναι 66 ετών και είναι στο τιμόνι του αγωνιστικού τμήματος της Yamaha για 26 από αυτά. Ως διευθυντής της μάρκας, ο Βρετανός είχε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάσταση της εταιρείας, ξεκινώντας από τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Μαζί με τον Davide Brivio κατάφερε να πείσει τον Valentino Rossi να συμμετάσχει στο έργο το 2004, όταν ο οδηγός από την Tavullia ήταν η αναφορά στο grid και η ναυαρχίδα της Honda.

Με τον Rossi ως στιλέτο και υπό την ομπρέλα του Jarvis, η Yamaha πήρε τους τίτλους το 2004, το 2005, το 2008 και το 2009, πριν μπει στην εποχή του Jorge Lorenzo , ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής το 2010, το 2012 και το 2015. Μετά από ένα μεταγενέστερο στάδιο, που χαρακτηρίστηκε από την κυριαρχία του Marc Márquez – έξι τίτλοι στους επτά πιθανούς μεταξύ 2013 και 2019 –, ο Fabio Quartararo ανέκτησε το στέμμα για την Yamaha, το 2021, το τελευταίο που έχει κατακτήσει μέχρι τώρα. Έχουν υπάρξει συνολικά οκτώ παγκόσμιοι τίτλοι που κέρδισε η Yamaha υπό την ηγεσία του Jarvis .

Μία από τις τελευταίες συνεισφορές του ήταν το να σφραγίσει την ανανέωση του Quartararo, για τα επόμενα δυο χρόνια, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ο επόμενος στόχος στην ατζέντα του είναι να καταλήξει σε συμφωνία με μία από τις ανεξάρτητες ομάδες, να ανακτήσει τη δορυφορική ομάδα από την οποία παραιτήθηκε η Yamaha αφού δεν ανανέωσε τη συμφωνία της με την RNF, εν όψει του 2023.

«Αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν στη Yamaha, θα φύγω στο τέλος της χρονιάς. Θα αποφασίσω αργότερα τι θα κάνω, σε τι θα αφιερώσω τον χρόνο μου.», αποκάλυψε ο Jarvis, αυτή την Πέμπτη, σε συνέντευξή του στο Motorsport.com στην πίστα του Ώστιν.

«Ξεκίνησα στην επίσημη ομάδα το 1999. Ήταν ένας ασυνήθιστα μεγάλος χρόνος. Τώρα είμαι 66 ετών και έχω αρχίσει να κουράζομαι λίγο από τα ταξίδια. Το κάνω αυτό εδώ και 26 χρόνια και είναι εκπληκτικό να υπάρχει το ίδιο άτομο που ηγείται ενός έργου, σε ένα εργοστάσιο, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι νέο.», πρόσθεσε ο διευθυντής με έδρα την Ιταλία, όπου έχει την έδρα του το αγωνιστικό τμήμα της ιαπωνικής εταιρείας.

«Είναι η ιδανική στιγμή για να πραγματοποιηθεί αυτή η μετάβαση. Πρέπει να μπορέσουμε να κλείσουμε το κεφάλαιο μου και να ξεκινήσουμε το νέο, αρμονικά. Αυτή είναι η καλύτερη λύση και για τα δύο μέρη. Έχουμε ήδη εντοπίσει τον υποψήφιο που σίγουρα θα γίνει δικός μου διάδοχος , αν και δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί. Αλλά θα είναι ένας άνθρωπος από τον όμιλο Yamaha, που θα αναλάβει τη θέση μου τον Ιανουάριο του επόμενου έτους », σχολίασε ο Jarvis.

MotoGP 2024

Δείτε επίσης: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MotoGP 2024  -–- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events