19 April 2024
MotoGP 2020

Τι σηματοδότησε τη φετινή σεζόν MotoGP πριν πέσει η καρό σημαία για το 2020

Μετά από μια περίπλοκη χρονιά σαν αυτή, ήρθε η ώρα να αποτιμήσουμε όλα όσα συνέβησαν.

Λίγες ώρες πριν τελειώσει το 2020, είναι καιρός να αποτιμήσουμε τα σημαντικότερα από όλα όσα συνέβησαν σε ένα χρόνο τόσο περίεργο όσο αυτός, και να βγάλουμε τις σημαίες με τα χρώματα που βγαίνουν στους αγώνες, όπως και το MotoGP και πριν πέσει η καρό σημαία για το 2020.

Μετά από μήνες όπου η αβεβαιότητα ήταν μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, τελικά ο αγώνας και η επιμονή της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και όλων των εργαζομένων κατέστησαν δυνατή τη σεζόν του MotoGP.

Εννέα διαφορετικοί νικητές, ένας πρωταθλητής και η εμφάνιση των περισσότερων διεκδικητών του πρωταθλήματος ήταν μερικοί από τους τίτλους που κυριάρχησαν κατά την σεζόν του MotoGP 2020.

Λίγο πριν βγάλουμε την καρό σημαία για το 2020 ας δούμε τις σημαίες θα βγάζαμε σε σημαντικά σημεία αυτής της χρονιάς.

Πράσινη σημαία: μια σεζόν που πρέπει να θυμόμαστε

Παρά το γεγονός ότι το ξεκίνημά της σεζόν ήταν παρατεταμένη και σε μερικές χρονικές στιγμές φάνηκε ακόμα και ο κίνδυνος ακύρωσης, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP τελικά μπόρεσε να ξεκινήσει, αφήνοντας μας μερικές υπέροχες στιγμές αλλά και την φοβία της πανδημίας πριν από κάθε αγώνα.

Εννέα διαφορετικοί νικητές, μερικοί απροσδόκητοι και μερικοί βετεράνοι. Ένα απρόβλεπτο Παγκόσμιο Κύπελλο και ένας απρόβλεπτος πρωταθλητής για πολλούς, έκαναν αυτή την σεζόν μια χρονιά που θα θυμόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια σεζόν που χαρακτηρίστηκε από δύο σημαντικούς παράγοντες: τον Covid, τον κοινό εχθρό των οδηγών που σε ορισμένες περιπτώσεις κατάφεραν να τους κρατήσουν μακριά από τις πίστες, χάνοντας αγώνες,  όπως στην περίπτωση του  Jorge Martin ή του Valentino Rossi.  Όλοι έπρεπε να ζήσουν με την αγωνία της επιτυχίας του τεστ μετά τη δοκιμή κάθε εβδομάδα. Η απουσία του μέχρι τώρα πρωταθλητή, Marc Márquez ήταν ένας ακόμα παράγοντας που άφησε ένα μεγάλο κενό και έγινε ως η χρονιά που, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, θα γίνει μέρος των βιβλίων ιστορίας των αγώνων.

Κίτρινη σημαία: η απουσία των θεατών

Μία από τις μεγάλες απουσίες σε αυτή την σεζόν ήταν ο κόσμος, οι θεατές οι θαυμαστές, οι οπαδοί, και η δύναμη που δίνουν στους οδηγούς. Παρ ‘όλα αυτά, σε κάθε πίστα που η κάθε μια έχει την δική της συναισθηματική βαρύτητα,  προκαλεί πάντα μια ιδιαίτερη αίσθηση, οι οδηγοί προσπάθησαν να διατηρήσουν αυτή τη ζεστασιά και το συναίσθημα, μέσω απλών χειρονομιών αλλά με πολύ συναίσθημα όπως ο πανηγυρισμός του Valentino Rossi στις άδειες κερκίδες μετά το βάθρο του το Grand Prix της Jerez 2.

Για τη νέα χρονιά, η κανονικότητα με την επιστροφή των θεατών, θα μπορούσε να είναι μια καλή ευχή. Οι κερκίδες γεμάτες λάτρεις των δύο τροχών, ο ήχος της απόλαυσης και της διασκέδασης και η αίσθηση ότι μπορείς να αγκαλιάσεις τον φίλο σου όταν κερδίσει ο αγαπημένος σας οδηγός. Χωρίς αμφιβολία, για αυτό το συναίσθημα δεν ήταν μια καλή χρονιά φέτος και γι ‘αυτό, πρέπει να περιμένουμε το 2021 για να μας δώσει πίσω όλες τις χαμένες στιγμές του 2020.

Κόκκινη σημαία: η απουσία του πρωταθλητή Marc Márquez

Χωρίς αμφιβολία, εν μέσω της αβεβαιότητας, και του φόβου της πανδημίας … μια άλλη από τις ειδήσεις που κυριάρχησε φέτος ήταν η απουσία του Marc Márquez . Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με κάποιο τρόπο άφησε “ορφανή” μια κατηγορία που έχει βιώσει ιστορικές στιγμές με την απουσία του. Υπήρξαν πολλοί διαφορετικοί νικητές, αλλά ωστόσο, σε κάθε μια από αυτές προέκυψε το ίδιο ερώτημα: θα συνέβαινε το ίδιο με τον Marc Márquez στην πίστα;

Τρεις εγχειρίσεις, αναμονή και ανάκαμψη και η ίδια επιθυμία: να επιστρέψει στην μοτοσυκλέτα του το συντομότερο δυνατό. Μια ευχή που μοιράζονται πολλοί οπαδοί του MotoGP, να δουν το είδωλό τους να αγωνίζεται ξανά για να γράψει ιστορία ξανά, και πάνω απ ‘όλα, να ανακάμψει πλήρως από μια σεζόν που, ειδικά για τον ίδιο τον Marc Márquez, ήταν ότι χειρότερο έχει βιώσει.

Μαύρη σημαία: ο πιο άμεσος αντίπαλος Covid-19

Έφτασε χωρίς πρόσκληση και ήταν ένα άμεσο μέρος μιας σεζόν που χαρακτηρίζεται από την παρουσία του. Ο κορωναϊός έγινε ο αντίπαλος όχι μόνο όλων των ανθρώπων στο paddock, από όλο τον κόσμο. Ο φόβος να προσβληθεί ένας οδηγός από τον ιό που προκάλεσε τόσους θανάτους σε όλο τον κόσμο, αφήνοντας τους εκτός αγώνων , σηματοδότησε τη σεζόν 2020 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP , μια χρονιά που θα μείνει στην ιστορία.

Χωρίς αμφιβολία, φέτος η μαύρη σημαία είναι για τον κοινό εχθρό ολόκληρου του κόσμου. Μια νέα επιθυμία για αυτή τη χρονιά που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες είναι να δώσει μια ισχυρή μαύρη σημαία στον κορωναϊό, την επιθυμία να μπορούμε να απολαύσουμε στο μέγιστο το πάθος μας, με όλα τα γράμματα και χωρίς να στερηθούμε τίποτα. Με τον ίδιο τρόπο που έφτασε, να φεύγει, χωρίς αποχαιρετισμούς και ότι μας στέρησε να επιστρέψει με τη μορφή νικών σε όλα τα δεινά που προκάλεσε.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events