Το MotoGP ξεκίνησε τον εμβολιασμό των οδηγών και των ομάδων κατά του Covid-19 στο Κατάρ.

Η σεζόν του 2021 θα ξεκινήσει με την παρουσία του Covid-19 που εξακολουθεί να μαστίζει όλο το πλανήτη.

Τις τελευταίες ώρες, έγινε επίσημη η συμφωνία μεταξύ του οργανισμού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, της Dorna και της κυβέρνησης του Κατάρ που πρόσφερε στους οδηγούς, τις ομάδες και όλα τα μέλη του πρωταθλήματος την ευκαιρία να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού.

Η χορήγηση των δόσεων Pfizer θα γίνεται αυστηρά σε εθελοντική βάση: συνεπώς οποιοσδήποτε θα είναι ελεύθερος να αποδεχθεί ή να αρνηθεί τον εμβολιασμό κατά του Covid-19

Οι ομάδες MotoGP ενημερώθηκαν από την IRTA (ένωση που φροντίζει τα συμφέροντα των ομάδων) για τη δυνατότητα εμβολιασμού προσωπικού και αναβατών στο Losail , ενόψει του πρώτου αγώνα της σεζόν που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαρτίου στο Κατάρ.

Δεδομένου ότι η δυνατότητα εμβολιασμού είναι μια επιλογή που μπορεί να περιλαμβάνει ηθικούς προβληματισμούς , στο δελτίο τύπου της IRTA διευκρινίζεται ότι το εμβόλιο θα χορηγείται αυστηρά σε εθελοντική βάση: «όλοι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν αν θα το κάνουν στο Κατάρ ή θα περιμένουν τη σειρά τους στη χώρα τους. »

Ένας από τους πρώτους αναβάτες που εμβολιάστηκαν την Παρασκευή το πρωί ήταν ο Maverick Viñales. Κατά τη διάρκεια της ημέρας σήμερα, την Παρασκευή αρκετοί οδηγοί όπως οι Jack Miller, Pecco Bagnaia, Valentino Rossi και Maverick Viñales μεταξύ άλλων και αρκετά μέλη ομάδων και προσωπικού του πρωταθλήματος πήγαν σε ένα συνεδριακό κέντρο στο Κατάρ για να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Valentino Rossi: «Έκανα το εμβόλιο σήμερα το πρωί και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μπορούμε να έχουμε μια πιο φυσιολογική ζωή ξανά. Δεν θα κινδυνεύομε πια από τον ιό και έτσι δεν θα συμβεί όπως πέρυσι όταν έχασα κάποιους αγώνες.»

Οι υπόλοιπες ομάδες αναμένεται να κάνουν την ίδια δράση τις επόμενες ημέρες , ολοκληρώνοντας τελικά τον εμβολιασμό τις επόμενες 21 ημέρες μετά την πρώτη δόση. Με αυτόν τον τρόπο, ο οργανισμός συνεχίζει να εργάζεται για να εγγυηθεί τη μέγιστη ασφάλεια για τους συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Related Posts