22 April 2024
EICMA 2023Suzuki

Το νέο Suzuki GSX-8R παρουσιάστηκε στο Μιλάνο στην EICMA 2023 – VIDEO – Φωτογραφίες

Στο Μιλάνο, παρουσιάστηκε το νέο Suzuki GSX-8R, μια μηχανή που έχει τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει την κατηγορία σπορ μοτοσυκλετών μεσαίας κατηγορίας, σύμφωνα με τη Suzuki.

Μια ματιά στα βασικά δεδομένα του GSX-8R αποκαλύπτει ότι η Suzuki έχει δώσει μεγάλη έμφαση στη σύνθεση των σπορ επιδόσεων και της καθημερινής οδηγικής απόλαυσης με αυτό το μοντέλο.

Η αισθητική της ταχύτητας: η σχεδιαστική φιλοσοφία της Suzuki

VIDEO

Η εξωτερική εμφάνιση του GSX-8R αντανακλά έναν φόρο τιμής στη σειρά GSX-R, η οποία μετρά πάνω από τρεις δεκαετίες. Παρόλα αυτά, η Suzuki κοιτάζει ξεκάθαρα στο μέλλον με την τρέχουσα σχεδίαση. Το μπροστινό μέρος χαρακτηρίζεται από αιχμηρά περιγράμματα και δύο εξαγωνικούς προβολείς LED που τονίζουν την αεροδυναμική απόδοση. Το πλήρες φέρινγκ ακολουθεί την αρχή της βελτιστοποίησης της ροής αέρα, η οποία οδήγησε σε μείωση της οπισθέλκουσας και βελτιωμένη σταθερότητα υψηλής ταχύτητας στις δοκιμές αεροδυναμικής σήραγγας.

  • Η καρδιά των επιδόσεων: ο κινητήρας

Η κίνηση του GSX-8R βασίζεται σε έναν εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα 776 cc, ο οποίος προσφέρει ισχύ 83 PS (61 kW, 82 hp) στις 8.500 rpm και μέγιστη ροπή 78 Nm στις 6.800 rpm. Η ειδική σειρά πυροδότησης, που προκύπτει από μια μετατόπιση στροφαλοφόρου 270 μοιρών, δίνει στη μοτοσυκλέτα ισχυρή ροπή και εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσφυση. Το Suzuki Cross Balancer συμβάλλει στη βελτιωμένη ομαλότητα και αυξημένη ευελιξία.

Τα χαρακτηριστικά και ο ήχος θυμίζουν V-twin.

  • Καινοτόμες τεχνολογίες για ασφάλεια και άνεση

Η Suzuki εξόπλισε το GSX-8R με το Intelligent Ride System (SIRS), το οποίο υποστηρίζει τον αναβάτη με μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης. Το σύστημα Suzuki Drive Mode Selector (SDMS) προσφέρει τρεις τρόπους οδήγησης με διαφορετικά προφίλ απόδοσης. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (STCS) αποτρέπει αποτελεσματικά το σπινάρισμα του πίσω τροχού και μπορεί να ρυθμιστεί σε τρία στάδια ή να απενεργοποιηθεί.

Μια άλλη πρόοδος είναι το αμφίδρομο σύστημα Quick-Shift, το οποίο επιτρέπει την ανύψωση ταχύτητας χωρίς συμπλέκτη και έτσι εξασφαλίζει ομαλή επιτάχυνση χωρίς διακοπή της πρόσφυσης. Όταν κατεβάζετε ταχύτητα χωρίς συμπλέκτη, μπαίνει σε λειτουργία η λειτουργία blipper, η οποία εναρμονίζεται άψογα με το Suzuki Clutch Assist System (SCAS) και έτσι εγγυάται ομαλά και ελεγχόμενα κατεβάσματα.

Η άνεση είναι κορυφαία προτεραιότητα στο GSX-8R, η οποία υπογραμμίζεται από το Υποβοήθηση χαμηλών στροφών. Αυτό αυξάνει αυτόματα τις στροφές του κινητήρα μόλις τεθεί σε κίνηση η μοτοσυκλέτα, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ξεκινάτε από στάση και όταν οδηγείτε αργά σε πυκνή κίνηση ή όταν κάνετε ελιγμούς. Το Suzuki Easy Start System ολοκληρώνει τη συσκευασία μειώνοντας την εκκίνηση του κινητήρα σε ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού – χωρίς να χρειάζεται να χειριστείτε τη μανέτα του συμπλέκτη.

  • Σχεδιασμός πλαισίου για βέλτιστη οδηγική απόλαυση

Ο σχεδιασμός του πλαισίου χαρακτηρίζεται από ένα στρεπτικά άκαμπτο ατσάλινο πλαίσιο που προσφέρει ακριβή παρακολούθηση και ταυτόχρονα άνεση. Το ανάποδο πιρούνι SHOWA και το ψαλίδι αλουμινίου μοναδικού σχήματος έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίζουν ευαίσθητη απόκριση και σταθερότητα. Οι ελαφριές ζάντες από χυτό αλουμίνιο, εξοπλισμένες με ειδικά προσαρμοσμένα ελαστικά Dunlop RoadSport 2 radial, ολοκληρώνουν το πακέτο χειρισμού και εγγυώνται πρόσφυση και ακριβές τιμόνι.

  • Τεχνολογία και εργονομία με επίκεντρο τον αναβάτη

Ο προηγμένος φωτισμός και ο έγχρωμος πολυλειτουργικός πίνακας οργάνων TFT 5 ιντσών ολοκληρώνουν το τεχνολογικό πακέτο. Η καθαρή αναγνωσιμότητα της οθόνης και το προγραμματιζόμενο φως αλλαγής ταχυτήτων είναι απόδειξη της δέσμευσης της Suzuki να παρέχει στον αναβάτη διαισθητικό έλεγχο και επισκόπηση.

 

Από την άνοιξη του 2024, το Suzuki GSX-8R θα είναι διαθέσιμο από τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Suzuki στα χρώματα Metallic Triton Blue, Metallic Mat Sword Silver και Metallic Mat Black No.2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

VIDEO ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΗΝ EICMA 2023 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ EICMA 2023

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events