20 July 2024
MotoGP 2024

Toprak Razgatlioglu: “Έχω προσφορές από τρεις ομάδες MotoGP για το 2025”

Ο Toprak Razgatlioglu και ο μάνατζερ του Kenan Sofuoglu συνεχίζουν να “σφίγγουν το σκοινί” με τη BMW και δεν αποκλείουν να αποχωρήσουν από το WorldSBK εάν κλείσουν συμφωνία με μια ομάδα MotoGP για το 2025.

Ο μάνατζερ Kenan Sofuoglu, εξέφρασε, κατά την τελευταία εκδήλωση SBK στο Misano, ότι ο Toprak Razgatlioglu, διαπραγματευόταν να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα μοτοσικλετών WorldSBK και την τωρινή του ομάδα, BMW και αποδεχτείτε προσφορές για να πάει στο MotoGP τον επόμενο χρόνο.

Ο Razgatlioglu έχει διετές συμβόλαιο δύο εκατομμυρίων ευρώ τη σεζόν, με τον γερμανικό οίκο, ο οποίος μετά την ταραχή που προκλήθηκε από τις δηλώσεις  Sofuoglu, χρειάστηκε να βγει στο προσκήνιο με μια λακωνική επίσημη δήλωση : « Είμαστε χαρούμενοι με τις τρέχουσες επιτυχίες του Toprak στο WorldSBK,  έχουμε συμβόλαιο για αυτήν και την επόμενη σεζόν και δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω εικασίες»

«Έχουμε διετές συμφωνία με την BMW και όλα πάνε πολύ καλά. Πάνε τόσο καλά που ο Toprak άρχισε να ονειρεύεται σοβαρά το MotoGP. Η καλή απόδοση του Toprak προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον από τις ομάδες MotoGP», εξηγεί ο Sofuoglu.

«Με αυτούς τους δύο παράγοντες σε συνδυασμό, ο Toprak άρχισε να λέει “θέλω το MotoGP τώρα”. Οι ομάδες θέλουν επίσης τον Toprak . Μέχρι στιγμής όλα πάνε τέλεια. Αλλά πρέπει να σεβαστούμε τη συμφωνία μας με την BMW. Στις συναντήσεις μου με τη BMW, είπα ότι ο Toprak θέλει να πάει στο MotoGP μετά τη δουλειά που έχει κάνει», υποστηρίζει.

«Η BMW δεν μας έχει δώσει ακόμη ξεκάθαρη απάντηση. Εάν η BMW έρθει και μας πει “θέλουμε να κρατήσουμε τον Toprak, θα τιμήσουμε τη συμφωνία μας”, θα την σεβαστούμε», παραδέχτηκε αλλα άφησε και μια σημαντική “προειδοποίηση”: «Δεν θέλουμε να εξηγήσουμε πάρα πολύ τους όρους της συμφωνίας, έχουμε τη δυνατότητα να φύγουμε, ωστόσο, ποτέ δεν ήμασταν ακραίοι “ας σπάσουμε τη συμφωνία, ας πάμε κάπου αλλού ή ας κάνουμε άλλα πράγματα”. Οπότε, αν η BMW πει «ΟΚ Toprak, δεν θα σε αποτρέψουμε, αν θέλεις να πας στο MotoGP, τότε μπορούμε να πάμε στο MotoGP».

Παρά τη σοβαρή αυτή προειδοποίηση, ο Sofuoglu θέλει να κρατήσει τον άσο στο μανίκι του στο συμβόλαιο με τους Γερμανούς. «Η BMW έχει κάνει όλα τα σχέδιά της για το 2024 και το 2025 σύμφωνα με εμάς. Το σέβομαι αυτό και αν θέλουν να μείνουμε, τότε θα τιμήσουμε τη συμφωνία μας και θα την τηρήσουμε.»

«Αλλά αν συμφωνήσουμε αμοιβαία και δεν υπάρξουν προβλήματα, τότε θα πάμε στο MotoGP. Υπάρχουν ομάδες που θέλουν τον Toprak . Υπήρξαν διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, σε κάθε συνάντηση έχω πει: “Αν η BMW μας δώσει την άδεια, θα πάμε , αλλιώς δεν θα το κάνουμε. Δεν θα διακόψουμε τη σχέση μας με τη BMW.»

Ο ίδιος ο Τούρκος οδηγός παρεμβαίνει στη συνομιλία και τονίζει: «Παίρνουμε αποφάσεις μαζί με τον Kenan. Φυσικά, έχω αρχίσει να σκέφτομαι το MotoGP στο 90 τοις εκατό αυτή τη στιγμή. Θα δούμε με την πάροδο του χρόνου αν θα είναι φέτος ή το 2026. Υπάρχουν ομάδες με τις οποίες κάνω συναντήσεις και μιλάω.» παραδέχεται ανοιχτά..

«Αλλά δεν υπάρχει ακόμη επίσημη συμφωνία. Αν συμβεί, θέλουμε να πάμε του χρόνου, αν όχι, σκεφτόμαστε να πάμε το 2026. Αφήνουμε τα πάντα στα χέρια του χρόνου, αν όλα πάνε όπως θέλουμε, η κατάσταση θα ξεκαθαριστεί σε δύο εβδομάδες».

«Έχουμε μια διετής συμφωνία με την BMW και θέλουμε να πάμε στο MotoGP το 2025. Επομένως, η BMW δεν είναι ευχαριστημένη και μπορώ να τους καταλάβω πολύ καλά, αλλά για την καριέρα μου θα ήταν καλύτερο να πάω στο MotoGP το συντομότερο δυνατό ».

Προς το παρόν, ο Toprak δεν κατονομάζει τις ομάδες που λέει ότι ενδιαφέρονται για αυτόν. «Ο χρόνος θα δείξει, δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες. Μιλάμε μόνο με ομάδες MotoGP.»

«Η Yamaha είναι από τις μάρκες με τις οποίες μιλάμε. Εάν έρθουν με μια καλή προσφορά και έργο, θα μπορούσε να είναι αυτοί που θα πάμε στο MotoGP», παραδέχεται.

«Ο Kenan μιλάει με τρεις διαφορετικές μάρκες . Τις προηγούμενες σεζόν έλαβα προσφορές από το MotoGP, αλλά τότε δεν ήταν τόσο σοβαρό. Τώρα με θέλουν διαφορετικές ομάδες.»

Ο Razgatlioglu θέλει να αγωνιστεί στο MotoGP το 2025 – Δείτε όλες τις πληροφορίες, ποια ομάδα τον θέλει και τι απαντά η BMW

MotoGP 2024

Δείτε επίσης: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MotoGP 2024  -–- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner