Τραγωδία στο Olympia Rally: Νεκρός Τσέχος αναβάτης – Photo – Video

Ένας 40χρονος οδηγός από την Τσεχία, Γιαν Σίμουνεκ, σκοτώθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα Olympia Rally που ξεκίνησε με αφετηρία την Αρχαία Ολυμπία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τσέχος αναβάτης, φέρεται να έχασε το δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσει και εισήλθε σε ένα αγροτικό δρόμο από τον οποίο βγήκε στην οδό που συνδέει την Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας με την Κρέστενα.

Τότε συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο ΙΧ με αποτέλεσμα ο δικυκλιστής να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Το τροχαίο συνέβη λιγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα εκπρόσωποι των διοργανωτών του αγώνα καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, πυροσβέστες του Π.Κ. Κρεστένων και άνδρες του Α.Τ. Κρεστένων.

Ο Γιαν Σίμουνεκ «έσβησε» παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των διασωστών του αγώνα και του ΕΚΑΒ να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ειδικότερα, ήταν λίγο μετά τις 14:30 όταν ο Τσέχος αναβάτης τελείωνε τη δοκιμαστική διαδρομή και βγήκε στον συνδετήριο δρόμο της Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας με την Κρέστενα ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας φέρεται να έχασε τον δρόμο και να βρέθηκε σε εκείνο το σημείο κατά λάθος.

Διερχόμενο όχημα μάρκας BMW που κινούνταν επί της οδού με κατεύθυνση από Κρέστενα προς την εθνική οδό, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε με την μηχανή του αναβάτη.

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, το κεφάλι του άτυχου άνδρα χτύπησε αρχικά στο παρμπρίζ και εν συνεχεία το σώμα του εκσφενδονίστηκε με δύναμη κάποια μέτρα μπροστά, καταλήγοντας στο πεζοδρόμιο.

Στο σημείο άμεσα βρέθηκε ξένο πλήρωμα διασωστών που ενημερώθηκε για το τροχαίο και έκανε ότι χρειαζόταν προκειμένου να κρατήσει στη ζωή τον αναβάτη. Στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, το οποίο προσπάθησε να τον επαναφέρει μαζί με τους ξένους διασώστες. Αλλά ο χρόνος για τον άτυχο αναβάτη είχε τελειώσει, υποκύπτοντας μετά από ελάχιστα λεπτά στα τραύματά του.

Κοντά του, βρέθηκε ένας ακόμα ομοεθνής του, αναβάτης του αγώνα, που παρακολουθούσε με αγωνία τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών να τον επαναφέρουν.

Στον τόπο του δυστυχήματος βρέθηκαν και πυροσβέστες του ΠΚ Κρεστένων, καθώς και άνδρες του Α.Τ. Κρεστένων προκειμένου να ρυθμίσουν την κίνηση των διερχόμενων οχημάτων ώστε να μην επηρεάζονται οι προσπάθειες των διασωστών, καθώς και να εξακριβώσουν τα αίτια που συνέβη το τροχαίο.

Ο τραγικός θάνατος του αναβάτη οδήγησε τους διοργανωτές στην απόφαση να αναβάλλουν τον αγώνα.

VIDEO

Από τον θάνατο του άτυχου αθλητή προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά γιά τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα και κατά πόσο αυτά τηρήθηκαν από τους αρμόδιους σε όλα τα επίπεδα.

πηγή: Φωτογραφίες: Ilialive.com – patrisnews.com

Related Posts