26 February 2024
Διεθνή Επικαιρότητα

Vespa Club από 37 Χώρες και παρέλαση χιλιάδων Vespa – Φωτογραφίες

Στο Μπέλφαστ, στη Βόρεια Ιρλανδία, πραγματοποιήθηκε για το 2018 η Vespa World Days, η μεγαλύτερη και πιο σημαντική συνάντηση των φίλων της Vespa, η οποία κάθε χρόνο συγκεντρώνει Vespa Club από όλο τον κόσμο.

Η υπέροχη πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας καλωσόρισε πάνω από 3.000 Vespa επίσημα εγγεγραμμένες στην εκδήλωση – καθώς και χιλιάδες ακόμη που διέσχισαν όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση – εκπροσωπώντας 37 χώρες, από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την Ινδονησία, από την Αυστραλία στο Μεξικό, από τον Καναδά στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της Ευρώπης και της περιοχής της Μεσογείου μέχρι και το Ισραήλ. Μια ισχυρή απόδειξη της καθολικότητας του μύθου της Vespa, που σήμερα βιώνει μια από τις πιο ευτυχείς περιόδους της.

Μια θεαματική παρέλαση από Vespa δίπλα στην ακτή Causeway,  μεταξύ των πράσινων λιβαδιών και της Βόρειας Θάλασσας, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τον ντόπιο πληθυσμό στην πορεία της προς το Μπέλφαστ: ένας τουριστικός προορισμός, που έχει επιλεγεί από το Lonely Planet στην πρώτη θέση στα 10 κορυφαία μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Μεταξύ των πολλών μοντέλων της παρέλασης το βραβείο του παλαιότερου και πιο πολύτιμου οχήματος πήγε σε μία υπέροχη Vespa Douglas του 1951, πλήρως διατηρημένη, ακόμα και με την αυθεντική ρεζέρβα της εποχής.

Όπως συνηθίζεται, στο τέλος των Vespa World Days ανακοινώθηκαν οι νικητές του Vespa Trophy, ένας τουριστικός διαγωνισμός σε συνεργασία με τη Michelin, που καλεί τα μέλη των Vespa Club να πιστοποιήσουν με φωτογραφίες και ειδικές σφραγίδες στο Travel Book τους όλες τις στάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς το Μπέλφαστ.

Η νίκη πήγε στην Ιταλία, χάρη στο Vespa Club Verona, που προηγήθηκε από το Vespa Club Morciano Ρουμανίας, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε το Vespa Club Oostende από το Βέλγιο. Ειδική μνεία έγινε και στους Προέδρους των Vespa Club Κύπρου και Vespa Club Oostende, ενώ το βραβείο Μοναχικού Οδηγού Vespa δόθηκε για πρώτη φορά σε γυναίκα, μέλος του Vespa Club Πράγας, η οποία ταξίδεψε μόνη της διανύοντας πάνω από 6.000 χλμ. μέχρι το Μπέλφαστ

Το επόμενο ραντεβού για τη διοργάνωση του 2019 έχει προγραμματιστεί για την Ουγγαρία.

Οι Vespa World Days είναι μια γιορτή του διαχρονικού μύθου της Vespa.

Ένα σκούτερ που έχει πλέον ξεπεράσει τη λειτουργία του ως ένα εύκολο και κομψό όχημα για καθημερινή μετακίνηση και έχει γίνει παγκόσμιο σύμβολο, αγαπημένο από ολόκληρες γενιές.

Η Vespa και η αγάπη των οπαδών της γεννήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, έτσι πολλοί κάτοχοι ήδη από το 1946, έτος γέννησης του πιο διάσημου σκούτερ στον κόσμο, δημιούργησαν ενώσεις: τα πρώτα Vespa Club. Σήμερα, υπάρχουν 53 Εθνικά Vespa Club που συνδέονται με τον Παγκόσμιο Σύλλογο Vespa World Club, με εκατοντάδες εγγεγραμμένα τοπικά Vespa Club και πάνω από 120.000 μέλη παγκοσμίως.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ 2019 ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events