1 March 2024
Διεθνή Επικαιρότητα

VIDEO: Suzuki Hayabusa Off Road 200 ίππων που κάνει Enduro

Όταν έχεις χρήμα και χρόνο «για πέταμα» και θέλεις να τραβήξεις την προσοχή και έχεις πολύ τρέλα στο κεφάλι σου, κάνεις πράγματα χωρίς λογική και νόημα για τους περισσοτέρους, κάνεις μια Suzuki Hayabusa 200 ίππων off Road και την σπας στο χώμα χωρίς λόγο!

Όταν ο Matt Spears, ένας YouTuber των μηχανών και του μοτοκρός, αποφάσισε ότι θα ήταν καλή ιδέα να κάνει enduro με το Suzuki Hayabusa του, μοτοσυκλέτα κράτησε ακριβώς 30 λεπτά, δηλαδή τόσος χρόνος χρειάστηκε αυτός ο YouTuber για να πάρει το θάρρος και να περάσει με άνεση πάνω από μια πέτρα, ένας ελιγμός που έσπασε το κάρτερ και άφησε το ιαπωνικό μηχάνημα χωρίς ούτε μια σταγόνα λάδι μέσα.

Δείτε το παρακάτω Video από το 5 λεπτό και μετά:

Αφού είδε από πρώτο χέρι την έλλειψη δυνατοτήτων εκτός δρόμου του Hayabusa του, ο Matt το πήγε στο γκαράζ του και ξεκίνησε μια αυτοσχέδια προετοιμασία «χαμηλού κόστους» εκεί με τους φίλους του με μοναδικό στόχο να μετατρέψει αυτή τη σπορ 200 ίππων σε μηχανή off road, κάτι που στην αρχή φαίνεται αδύνατη αποστολή αν λάβουμε υπόψη τι είδους μοτοσυκλέτα είναι το Suzuki Hayabusa!

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Matt ήταν να φτιάξει το σπασμένο κάρτερ. Στη συνέχεια άλλαξε τον τυπικό πίσω οδοντωτό τροχό 43 δοντιών της Hayabusa σε μεγαλύτερο με 52 δόντια , τροποποιώντας έτσι την εξέλιξη για να κάνει τη μοτοσικλέτα πιο διαχειρίσιμη σε χαμηλή ταχύτητα. Πριν, στην πρώτη ταχύτητα, το Hayabusa έφτανε τα 130 km/h και τώρα κατάφερε να το κρατήσει από το να ξεπεράσει τα 60 km/h.

Το επόμενο καθήκον ήταν το πιο προφανές: να βάλει ελαστικά off road στο Hayabusa. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η μοτοσυκλέτα έχει ένα τεράστιο πίσω ελαστικό 190/50-ZR 17, και είναι αδύνατο να βρεθεί ένα κοινό ελαστικό enduro που να μπορεί να καλύψει ολόκληρη τη ζάντα.

Για το λόγο αυτό, ο Matt και οι φίλοι του έπρεπε να καταφύγουν σε ένα παλιό κόλπο: να φουσκώσουν το ελαστικό με μια λωρίδα καουτσούκ στη μία πλευρά, αναγκάζοντάς το έτσι να διασταλεί μέχρι να φτάσει στην άκρη του χείλους της ζάντας και μόλις φτάσει εκεί, να αφαιρέσουν γρήγορα το προσθετό καουτσούκ, έτσι ώστε το ελαστικό να κάνει εφαρμογή χωρίς να χάνει αέρα.

Μόλις τοποθετήθηκαν τα ελαστικά, προέκυψε ένα άλλο πρόβλημα. Το μπροστινό λάστιχο έτριβε το ψυγείο λαδιού καθώς ήταν πολύ ψηλότερο από ένα ελαστικό δρόμου, οπότε η λύση ήταν ριζική: να αφαιρέσουν το κάτω μέρος της καρίνας με ένα dremel.

Και αφού έσπασε τον στροφαλοθάλαμο στο πρώτο του άλμα, ο Matt έμαθε το μάθημά του και πρόσθεσε εφηύρε σωλήνες προστασίας που βγαίνουν από τα πλαϊνά του φέρινγκ – γαντζώνονται στις βίδες όπου συνήθως τοποθετούνται τα προστατευτικά του φέρινγκ – και είναι κατά μήκος του κάτω μέρους του φέρινγκ.

Μόλις τελείωσε το Hayabusa Enduro, ήρθε η ώρα να το δοκιμάσουνε. Ο Matt, ένας τύπος με πολλά χέρια σε οποιοδήποτε μηχάνημα εκτός δρόμου, διανύει πολλά μονοπάτια που συνήθως περνά χαλαρά και άνετα με τις μοτοσυκλέτες enduro του και εδώ αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι τα 220 κιλά της Hayabusa δεν είναι ανοησίες .

Αναζητώντας μια λύση έκτακτης ανάγκης, αποφασίζει να αφαιρέσει την πίεση από τα ελαστικά για να έχει λίγο περισσότερο κράτημα στο χώμα, και φαίνεται ότι η ιδέα λειτουργεί, καθώς συνεχίζει να ανεβαίνει στο βουνό ενώ ο τετρακύλινδρος κινητήρας του Suzuki ουρλιάζει ανεξέλεγκτα.

Στην αρχή του βίντεο, φαίνεται επίσης να κάνει ένα καλό άλμα στο Suzuki, προσγειώνοντας εκπληκτικά καλά για μια μοτοσυκλέτα που αναπτύχθηκε να ξεπερνά τα 300 km/h. «Η Hayabusa δεν είναι μια μοτοσικλέτα σχεδιασμένη για να πηδά, όταν προσγειώθηκα τα πόδια μου ξεκόλλησαν από τα μαρσπιέ, χτύπησα το στήθος μου στο ρεζερβουάρ… η μοτοσυκλέτα είναι τρελή, πολύ διασκεδαστική στην οδήγηση. Είναι η γρηγορότερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο , ο κινητήρας του έχει περισσότερους από 200 ίππους. Πέρασα υπέροχα φτιάχνοντας το με τους φίλους μου», συνοψίζει ο Matt.

Αν έχετε για πέταμα ένα Suzuki Hayabusa και θέλετε να δείτε πώς να το κάνετε enduro, μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω Video:

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events