Yamaha TRACER 9 GT+ το νέο μοντέλο Sport Touring της Yamaha – Παρουσίαση – VIDEO – Φωτογραφίες

Το νέο μοντέλο Sport Touring της Yamaha είναι η TRACER 9 GT+ – Παρουσίαση – VIDEO – Φωτογραφίες – EICMA 2022

Οδηγήστε στην κορυφή των εξελίξεων

Τα μοντέλα Sport Touring της Yamaha δίνουν στους αναβάτες από όλο τον κόσμο, την ευκαιρία να ζήσουν τα όνειρά τους και να εξερευνήσουν τους δρόμους της ζωής, κάθε φορά που θα αισθανθούν την ανάγκη, να αποδράσουν από την καθημερινή πραγματικότητα. Είτε πρόκειται για μια απόδραση του Σαββατοκύριακου είτε για ένα φιλόδοξο, μακρινό ταξίδι, η σειρά των μοντέλων TRACER 9 έχει τις επιδόσεις, την άνεση και την ευελιξία που θα ικανοποιήσουν το πάθος του αναβάτη για ταξίδια.

Η πολύ προσεκτική σχεδίαση του υψηλής ροπής κινητήρα CP3 890 κ.εκ., του ελαφριού αλουμινένιου πλαισίου, της φυσικής εργονομίας και της μεταφοράς αποσκευών, εξασφαλίζει ότι αυτές οι μοτοσυκλέτες θα είναι πάντα έτοιμες για κάθε είδους ταξίδια.

Τώρα, η Yamaha είναι έτοιμη να δώσει μια νέα συναρπαστική διάσταση στην TRACER, με την πιο ολοκληρωμένη Sport Tourer που έχει κατασκευάσει ποτέ. Η νέα TRACER 9 GT+ αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα των μοντέλων που κυκλοφορούν ήδη και έχει εξοπλιστεί με κορυφαίες για την κατηγορία τεχνολογίες, οι οποίες σχεδιάστηκαν για να μεταμορφώσουν την κάθε διαδρομή, παρέχοντας ένα απίστευτο επίπεδο ευελιξίας και ελέγχου.

Με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που περιλαμβάνουν αισθητήρα ραντάρ με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, προσαρμοζόμενο Cruise Control, συνδεδεμένο με ραντάρ, ενοποιημένο σύστημα πέδησης, ηλεκτρονική ανάρτηση και έξυπνα προγράμματα οδήγησης, καθώς και οθόνη οργάνων TFT με συνδεσιμότητα και πλήρως ενσωματωμένη πλοήγηση Garmin, η νέα TRACER 9 GT+ εγκαινιάζει μια νέα εποχή ελέγχου που θα ανεβάσει την εμπειρία Sport Touring στο επόμενο επίπεδο.

VIDEO

Adaptive Cruise Control (ACC)

Η TRACER 9 GT+ είναι η πρώτη Yamaha που εξοπλίζεται με Προσαρμοζόμενο Σύστημα Ελέγχου Πορείας (ACC). Αυτό το προηγμένο νέο σύστημα προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα του cruise control, καθώς και τη δυνατότητα αυτόματης διατήρησης σταθερής απόστασης από το προπορευόμενο όχημα.

Με ένα συμβατικό σύστημα ελέγχου πορείας, αν ο αναβάτης πλησιάσει πολύ ένα προπορευόμενο όχημα, πρέπει να απεμπλέξει το σύστημα ή να πατήσει τα φρένα για να απενεργοποιηθεί αυτόματα το σύστημα. Ωστόσο, το νέο σύστημα ACC, διαθέτει ένα ραντάρ με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, το οποίο υπολογίζει διαρκώς την απόσταση από το όχημα που κινείται μπροστά από την TRACER 9 GT+. Το ACC ελέγχει αυτόματα την ταχύτητα, την επιβράδυνση και την επιτάχυνση και προσαρμόζεται ανάλογα με τις εκάστοτε οδικές συνθήκες.

Το ACC είναι ρυθμιζόμενο και όταν η μοτοσυκλέτα κινείται ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει την απόσταση μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών επιλογών ανάλογα με τις προσωπικές του προτιμήσεις, Η απόσταση εμφανίζεται στην οθόνη, με μια μπάρα αν είναι πολύ μικρή και με τέσσερις μπάρες αν είναι πολύ μεγάλη. Το ACC προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα, όπως είναι η μείωση της καταπόνησης λόγω των λιγότερων ενεργειών που απαιτούνται από τον αναβάτη, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας στην οδήγηση, η οποία οφείλεται στη διατήρηση σταθερής απόστασης που από την πλευρά της, συμβάλει και στην ομαλή ροή της κυκλοφορίας.

Όταν το σύστημα ACC είναι ενεργοποιημένο, στη νέα οθόνη TFT 7 ιντσών εμφανίζεται ένα πράσινο εικονίδιο (γκρι χρώμα όταν είναι σε αναμονή). Η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα εμφανίζεται με 1-4 λευκές μπάρες κάτω από ένα εικονίδιο με τη μορφή αυτοκινήτου. Όταν το ACC προσδιορίσει μικρή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ή αν ανιχνεύσει ότι με την τρέχουσα επιτάχυνση / επιβράδυνση, η μοτοσυκλέτα θα πλησιάσει πολύ το προπορευόμενο όχημα, στην οθόνη εμφανίζεται ένα εικονίδιο που ειδοποιεί τον αναβάτη, ότι πρέπει να επέμβει κατάλληλα για να μην μειωθεί υπερβολικά η απόσταση.

Το σύστημα ACC λειτουργεί μεταξύ 30 και 160 χλμ./ώρα. Με 1η & 2η ταχύτητα από 30 χλμ./ώρα, με 3η & 4η ταχύτητα από 40 χλμ./ώρα και με 5η & 6η ταχύτητα από 50 χλμ./ώρα. Η ταχύτητα μπορεί να αυξηθεί και να μειωθεί είτε σε βήματα του 1 χλμ./ώρα είτε στα 10 χλμ./ώρα, με ένα πάτημα του κουμπιού ή με παρατεταμένο πάτημα του διακόπτη ρύθμισης. Το σύστημα ACC απενεργοποιείται με πάτημα των φρένων ή με εμπλοκή της μανέτας συμπλέκτη για περισσότερο από 1 δευτερόλεπτο ή με κλείσιμο του γκαζιού πέρα από το τέρμα της διαδρομής του.

Αυτή η εύκολα κατανοητή κατάστασης λειτουργίας του ACC εμφανίζεται σε όλες τις λειτουργίες της οθόνης, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας πλοήγησης και παρέχει πρόσθετη υποβοήθηση στον αναβάτη, η οποία έχει σχεδιαστεί για βελτίωση της οδήγησης, ειδικά σε πολυσύχναστους αυτοκινητόδρομους.

Πρόσθετες λειτουργίες ACC

Εκτός από τη διατήρηση της προεπιλεγμένης απόστασης από το προπορευόμενο όχημα, το ACC παρέχει και “υποβοήθηση στις στροφές”, η οποία ακυρώνει την αύξηση της ταχύτητας όταν ανιχνευτεί ότι η μοτοσυκλέτα στρίβει. Επίσης, μόλις το ραντάρ εντοπίσει ένα προπορευόμενο όχημα, περιορίζει την επιτάχυνση.

Η “υποβοήθηση προσπεράσματος” του ACC επιταχύνει την TRACER 9 GT+ πιο ομαλά από το φυσιολογικό, όταν ανιχνεύσει ότι τα φλας είναι ενεργοποιημένα και η μοτοσυκλέτα βρίσκεται σε διαδικασία προσπέρασης.

Το ACC συνδέεται με τον κινητήρα και την ηλεκτρονική ανάρτηση. Για να διατηρηθεί η προεπιλεγμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ενεργοποιούνται πρώτα η πέδηση του κινητήρα και μετά τα φρένα, για να επιβραδύνει η μοτοσυκλέτα. Ταυτόχρονα, η ισχύς απόσβεσης της ηλεκτρονικής ανάρτησης ρυθμίζεται ώστε να μειωθεί η υπερβολική μετατόπιση του βάρους και να διατηρηθεί η σταθερότητα του πλαισίου.

Με την ικανότητά του να παρεμβαίνει αυτόματα και να προσαρμόζει την ταχύτητα, το άνοιγμα του γκαζιού, την πέδηση του κινητήρα και τη λειτουργία των συστημάτων πέδησης και ανάρτησης των τροχών, όταν υπάρχει κάποιο όχημα μπροστά από τη μοτοσυκλέτα, καθώς και κατά το στρίψιμο και την προσπέραση, το εξελιγμένο σύστημα ACC προσφέρει μια φυσική και απρόσκοπτη εμπειρία οδήγησης. Αυτή η κορυφαία ηλεκτρονική τεχνολογία που αξιοποιείται για πρώτη φορά σε μοντέλο Yamaha, παρέχει πρωτόγνωρη άνεση στον αυτοκινητόδρομο.

Το εύχρηστο σύστημα ACC μειώνει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τον αναβάτη και προσφέρει βελτιωμένη άνεση και ευκολία που καθιστούν την TRACER 9 GT+, την απόλυτη Sport Tourer της Yamaha.

Ενοποιημένο Σύστημα Πέδησης με υποβοήθηση εμπρός και πίσω μέσω ραντάρ

Ως η ναυαρχίδα της σειράς Sport Touring της Yamaha, η TRACER 9 GT+ κάνει το ντεμπούτο της με καινοτόμες, νέες και κορυφαίες για την κατηγορία τεχνολογίες. Συμπεριλαμβάνεται το συνδεδεμένο με ραντάρ Σύστημα Ενοποιημένης Πέδησης UBS), το οποίο τοποθετείται για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα.

Το νέο σύστημα προσφέρει αυξημένη δυνατότητα ελέγχου. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το ραντάρ μαγνητικών κυμάτων και την IMU (μονάδα μέτρησης αδράνειας) 6 αξόνων, παρέχει υποβοήθηση και ρύθμιση της ισχύος πέδησης εμπρός και πίσω, μέσω της υδραυλικής μονάδας Bosch που βελτιστοποιεί τον έλεγχο και τη λειτουργία του συστήματος πέδησης.

Υπάρχουν τρεις κύριες λειτουργίες στο συνδεδεμένο με ραντάρ Ενοποιημένο Σύστημα Πέδησης, οι οποίες εφαρμόζονται μόνο όταν το BC (Έλεγχος Πέδησης) είναι ενεργοποιημένο. Η πρώτη αφορά στην υποβοήθηση πέδησης, η οποία παρεμβαίνει μόλις ανιχνευτεί η πιθανότητα σύγκρουσης. Η δεύτερη λειτουργία αφορά στην υποβοήθηση πέδησης στους δύο τροχούς, η οποία ρυθμίζει την ισχύ πέδησης στο μπροστινό και το πίσω φρένο, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή σταθερότητα κατά την επιβράδυνση. Στην τρίτη λειτουργία, το σύστημα ελέγχου πέδησης υπό κλίση ρυθμίζει αυτόματα την ισχύ πέδησης, για να αποτραπεί η ολίσθηση του ελαστικού όταν στρίβει η μοτοσυκλέτα.

Το συνδεδεμένο με ραντάρ Ενοποιημένο Σύστημα Πέδησης αναλύει συνεχώς δεδομένα για την απόσταση, μέσω του ραντάρ ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Εάν το σύστημα υπολογίσει ότι η ισχύς πέδησης που έχει εφαρμοστεί από τον αναβάτη είναι ανεπαρκής για την αποτροπή της σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα, θα αυξήσει την ισχύ πέδησης και στους δύο τροχούς, για να βοηθήσει στην επιβράδυνση της TRACER 9 GT+.

Επίσης, το σύστημα ACC επιβραδύνει αυτόματα την TRACER 9 GT+ μόλις επιτευχθεί η προεπιλεγμένη απόσταση από προπορευόμενο όχημα, αλλά απενεργοποιείται αμέσως μόλις ο αναβάτης ασκήσει πίεση στα φρένα. Σε αυτό το σημείο, επεμβαίνει το συνδεδεμένο με ραντάρ Ενοποιημένο Σύστημα Πέδησης, εάν διαπιστώσει ότι η ισχύς πέδησης που έχει εφαρμοστεί από τον αναβάτη, δεν επαρκεί για την αποτροπή επικείμενης σύγκρουσης.

Το σύστημα παρέχει πρόσθετη υποβοήθηση στο φρενάρισμα και παρεμβαίνει μόνο όταν είναι ενεργοποιημένο το BC και ο αναβάτης πιέζει τα φρένα. Δεν είναι ένα σύστημα αποφυγής της σύγκρουσης.

Η δεύτερη λειτουργία αφορά στην κατανομή της ισχύος πέδησης εμπρός και πίσω από το Ενοποιημένο Σύστημα Πέδησης. Όταν ο αναβάτης χρησιμοποιεί μόνο το μπροστινό φρένο, η υδραυλική μονάδα εφαρμόζει αυτόματα ισχύ πέδησης στον πίσω τροχό, με τον βαθμό παρέμβασης να υπολογίζεται με τη χρήση δεδομένων από τη μονάδα IMU, τα οποία σχετίζονται με αλλαγές στην επιτάχυνση και τη γωνία κλίσης. Όταν χρησιμοποιείται μόνο το πίσω φρένο, το σύστημα (ορισμένες φορές, αλλά όχι πάντα) εφαρμόζει πρόσθετη ισχύ πέδησης στον μπροστινό τροχό μέσω της υδραυλικής μονάδας, ανάλογα με το επίπεδο πίεσης στο πεντάλ του φρένου και τα δεδομένα που έχουν συλλεγεί από τη μονάδα IMU, σχετικά με τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

Η τρίτη λειτουργία είναι το σύστημα ελέγχου πέδησης όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα σύστημα που ελέγχει την πέδηση στις στροφές, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της μονάδας IMU για τη λειτουργία της μοτοσυκλέτας και ρυθμίζοντας άμεσα στην ισχύ πέδησης, για να αποφευχθεί η ολίσθηση των ελαστικών.

Το συνδεδεμένο με ραντάρ Ενοποιημένο Σύστημα Πέδησης συνδέεται με την ηλεκτρονική ανάρτηση και, εκτός από την υποβοήθηση στην κατανομή ισχύος στους δύο τροχούς, προσαρμόζει και την απόσβεση της μπροστινής και της πίσω ανάρτησης, για να διατηρηθεί η σταθερότητα του πλαισίου. Το ABS λειτουργεί πάντα, ανεξάρτητα από το αν το BC είναι ενεργοποιημένο ή όχι.

Ραντάρ με ηλεκτρομαγνητικά κύματα

Τόσο το νέο Προσαρμοζόμενο Cruise Control, όσο και το συνδεδεμένο με ραντάρ Ενοποιημένο Σύστημα Πέδησης, χρησιμοποιούν δεδομένα από το νέο ραντάρ με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, το οποίο εντοπίζει την απόσταση της μοτοσυκλέτας από το προπορευόμενο όχημα. Με βάρος μόλις 200 γραμμαρίων, αυτό το μικρών διαστάσεων ραντάρ έχει ενσωματωθεί στην TRACER 9 GT+, πίσω από το νέο προστατευτικό κάλυμμα του μπροστινού μέρους της.

Νέα, πλήρως έγχρωμη οθόνη TFT 7 ιντσών

Ο οδηγός της TRACER 9 GT+ έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών διαφορετικών θεμάτων στη νέα, έγχρωμη, υψηλής φωτεινότητας οθόνη TFT. Κάθε θέμα της οθόνης έχει σχεδιαστεί για να μεταδίδει μια διαφορετική αίσθηση και να ταιριάζει σε διαφορετικά στυλ οδήγησης και στις προσωπικές προτιμήσεις κάθε ιδιοκτήτη. Με επιλογές που δίνουν μια καθαρή, σύγχρονη εμφάνιση, ένα λιτό σπορ στυλ ή μια οπτική ταυτότητα που αντλεί έμπνευση από τη φιλοσοφία Jin-Ki Kanno της Yamaha, υπάρχει ένας τρόπος εμφάνισης που θα ταιριάξει σε κάθε αναβάτη.

Και στα τρία θέματα της οθόνης, το Adaptive Cruise Control (ACC) εμφανίζεται σε περίοπτη θέση, επιτρέποντας στους αναβάτες να βλέπουν αμέσως τη ρύθμιση απόστασης από το προπορευόμενο όχημα και την επιλεγμένη ταχύτητα.

 

Νέα δυνατότητα σύνδεσης με smartphone

Για μια βελτιωμένη εμπειρία οδήγησης, η συνδεσιμότητα με smartphone περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό της TRACER 9 GT+. Μια Μονάδα Ελέγχου Επικοινωνίας επιτρέπει στους αναβάτες να συνδέουν το smartphone τους με τη μοτοσυκλέτα, χρησιμοποιώντας τη δωρεάν εφαρμογή MyRide της Yamaha. Η σύνδεση μπορεί να γίνει μέσω USB*, Wi-Fi ή Bluetooth® και, αφού γίνει η σύνδεση, ο αναβάτης μπορεί να δει πληροφορίες για εισερχόμενες κλήσεις, email και μηνύματα, στην οθόνη TFT. Οι οδηγοί και οι συνεπιβάτες μπορούν επίσης, να ακούν μουσική και να δέχονται κλήσεις μέσω ακουστικών Bluetooth®*, προσθέτοντας μια νέα διάσταση στην κάθε διαδρομή τους, είτε πρόκειται για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων είτε για την καθημερινή μετακίνηση από και προς την εργασία τους.

Οι οδηγοί της TRACER 9 GT+ μπορούν επίσης, να περιηγηθούν στα διάφορα μενού και στις λειτουργίες της μοτοσυκλέτας, χρησιμοποιώντας τους νέους εργονομικά σχεδιασμένους διακόπτες του αριστερού χειριστηρίου. Όταν η μοτοσυκλέτα είναι σταματημένη, στη νέα, υψηλής φωτεινότητας οθόνη TFT 7 ιντσών, εμφανίζονται χρήσιμες πληροφορίες από δελτία καιρού έως και ειδοποιήσεις με μεγάλη λεπτομέρεια.

*Δεν παρέχεται μαζί με τη TRACER 9 GT+.

Νέο σύστημα πλοήγησης σε πλήρη οθόνη από την Garmin

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο αναβάτης, είναι να συνδέσει το smartphone του μέσω της δωρεάν εφαρμογής MyRide και να κάνει λήψη της εφαρμογής Garmin Motorize**. Ένα παράθυρο μπορεί να ανοίξει και να εμφανίσει τα δεδομένα της πλοήγησης σε ολόκληρη την οθόνη TFT. Ο οδηγός της TRACER 9 GT+ μπορεί να επιλέξει μεταξύ διαφορετικών τύπων διαδρομών (ταχύτερη, συντομότερη, οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο κ.λπ.). Μπορεί επίσης, να λάβει προφορικές οδηγίες από στροφή σε στροφή, μέσω των ακουστικών Bluetooth®*. Γίνεται λήψη χαρτών στο smartphone, έτσι ώστε να παρέχεται πρόσβαση στην πλοήγηση, ακόμα και αν διακοπεί προσωρινά η σύνδεση του smartphone, σε περιοχές με ανεπαρκές σήμα.

Οι λειτουργίες πλοήγησης περιλαμβάνουν την κυκλοφορία οχημάτων σε πραγματικό χρόνο, τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης και τις εναλλακτικές διαδρομές για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης. Άλλες χρήσιμες λειτουργίες είναι η απόσταση που μπορεί να διανυθεί με το υπολειπόμενο καύσιμο και οι ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες εμφανίζουν πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και τον τελικό προορισμό, καθώς και για το δελτίο καιρού ολόκληρης της εβδομάδας.

Η εφαρμογή Garmin Motorize περιλαμβάνει επίσης, προειδοποιήσεις για τον αναβάτη που παρέχουν πληροφορίες για πιθανούς κινδύνους όπως απότομες στροφές, ενώ εμφανίζει και τα ισχύοντα όρια ταχύτητας. Παρέχει επίσης, τη δυνατότητα φωτογραφικής απεικόνισης των διασταυρώσεων (PhotoReal), η οποία εμφανίζεται αυτόματα με διαίρεση της οθόνης όταν πλησιάζετε σε μια διασταύρωση και προσφέρει πληροφορίες για την καταλληλότερη λωρίδα κυκλοφορίας προς την επόμενη έξοδο.

Ο χειρισμός της εφαρμογής Garmin Motorize γίνεται με το joystick και το κουμπί home του αριστερού χειριστηρίου, όταν η μοτοσυκλέτα είναι σταματημένη. Η εφαρμογή κλειδώνει και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν η μοτοσυκλέτα κινείται.

*Δεν παρέχεται μαζί με τη TRACER 9 GT

** Το Garmin Motorize απαιτεί συνδρομή.

Νέο 3ης γενιάς quickshifter, το οποίο έχει ενσωματωθεί στο ACC

Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα ελέγχου πορείας που απεμπλέκονται όταν ο αναβάτης χρησιμοποιεί το συμπλέκτη ή αλλάζει ταχύτητα, οι αναβάτες της TRACER 9 GT+ μπορούν να αλλάζουν ταχύτητες χρησιμοποιώντας το νέο 3ης γενιάς σύστημα γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων, ακόμα και όταν το ACC είναι ενεργοποιημένο.

Αυτή η νέα, προηγμένη Sport Tourer είναι η πρώτη Yamaha που εξοπλίζεται με quickshifter 3ης γενιάς, το οποίο παρέχει ακόμα μεγαλύτερο εύρος λειτουργιών, επιτρέποντας κατεβάσματα ταχυτήτων κατά την επιτάχυνση και ανεβάσματα ταχυτήτων κατά την επιβράδυση, χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη. Για παράδειγμα, όταν ο αναβάτης οδηγεί με 6η ταχύτητα και ενεργοποιημένο το ACC στα 100 χλμ./ώρα και στη συνέχεια επιβραδύνει αυτόματα λόγω της ύπαρξης προπορευόμενου οχήματος που κινείται αργά, μπορεί να κατεβάσει ταχύτητα για να ανταποκριθεί στη μειωμένη ταχύτητα, χωρίς να απεμπλακεί το ACC. Ομοίως, όταν ο αναβάτης κινείται σε κατηφόρα με το ACC σε χαμηλότερη ταχύτητα, μπορεί να ανεβάσει ταχύτητα για να μειωθεί η πέδηση του κινητήρα, χωρίς να απεμπλακεί το ACC.

Για να διατηρηθεί η φυσική αίσθηση στην οδήγηση, το 3ης γενιάς quickshifter δεν λειτουργεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως όταν οι στροφές του κινητήρα είναι πολύ χαμηλές ή υψηλές, αλλά και όπως όταν η μοτοσυκλέτα δεν επιταχύνει, ούτε επιβραδύνει. Σε αυτές τις συνθήκες, το εικονίδιο του quickshifter θα εμφανιστεί στην οθόνη TFT για να υποδείξει αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το quickshifter ή όχι. Όταν αλλάξουν η ταχύτητα ή οι στροφές του κινητήρα, το σύστημα θα επανέλθει σε λειτουργία.

Ενσωματωμένη, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ημι-ενεργή ανάρτηση “KADS” της KYB

Η TRACER 9 GT+ είναι εξοπλισμένη με την πιο προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρονικού ελέγχου που έχει εφαρμοστεί ποτέ σε μοτοσυκλέτα παραγωγής της Yamaha, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση του εργοστασίου στην κατηγορία Sport Touring. Το νέας γενιάς ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ανάρτησης KADS (KYB Actimatic Damper System) έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την KYB και σχεδιάστηκε ειδικά, για να προσφέρει συναρπαστικές σπορ επιδόσεις, αλλά και εξαιρετική άνεση στην οδήγηση.

Αυτό το πλήρως ενσωματωμένο σύστημα μπροστινής και πίσω ανάρτησης ελέγχεται από την IMU 6 αξόνων, η οποία παρακολουθεί διάφορους αισθητήρες και ρυθμίζει αυτόματα τις δυνάμεις απόσβεσης, μέσω της Υδραυλικής Μονάδας (HU) και της Μονάδας Ελέγχου Ανάρτησης (SCU). Το KADS μπορεί να τεθεί σε λειτουργία Sport ή Comfort και προσαρμόζεται σε διάφορα στυλ οδήγησης, προσαρμόζοντας συνεχώς τις δυνάμεις απόσβεσης ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης. Μέσω της ανάλυσης δεδομένων από τη μονάδα IMU, συμπεριλαμβανομένης της γωνίας κλίσης και της επιτάχυνσης της μοτοσυκλέτας, αυτό το εξελιγμένο σύστημα ανάρτησης παρέχει υψηλή ποιότητα στην οδήγηση και απαράμιλλο κράτημα, καθώς και το υψηλό επίπεδο σιγουριάς που προσφέρει η TRACER 9 GT+, η απόλυτη Sport Tourer της Yamaha.

Όπως κάθε άλλο ηλεκτρονικό σύστημα που υπάρχει σε αυτή την εξαιρετικά ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα, έτσι και η ανάρτηση της KYB, έχει ενσωματωθεί πλήρως για να διασφαλίζονται η σταθερότητα και ο χειρισμός ακριβείας. Λειτουργεί σε συνεργασία με το ACC, το ενοποιημένο σύστημα κατανομής της ισχύος πέδησης εμπρός και πίσω, καθώς και με το συνδεδεμένο με ραντάρ σύστημα ενοποιημένης πέδησης και τον έλεγχο πέδησης.

Τα χαρακτηριστικά χειρισμού της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης επηρεάζονται επίσης, από το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης. Οι ρυθμίσεις απόσβεσης προσαρμόζονται στιγμιαία μέσω μιας ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας, για να επιτευχθεί ομαλή και άνετη οδήγηση, με κάθε φορτίο και σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Ενσωματωμένα προγράμματα οδήγησης

Η TRACER 9 GT+ επωφελείται από το αναβαθμισμένο D-Mode (επιλογή χαρακτήρα του κινητήρα), το οποίο πλέον έχει ενσωματωθεί στη μονάδα IMU 6 αξόνων και στην ολοκληρωμένη σουίτα βοηθημάτων με ευαισθησία ως προς την κλίση. Στο παρελθόν, το σύστημα D-Mode (επιλογή χαρακτήρα του κινητήρα) λειτουργούσε εντελώς ξεχωριστά από τα διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του αναβάτη, για τα οποία ήταν απαραίτητη η ρύθμιση από τον αναβάτη.

Αυτό το νέο σύστημα είναι πιο διαισθητικό, εύκολα κατανοητό και εύχρηστο. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων προγραμμάτων οδήγησης: Sport’, ‘Street’, ‘Rain’ ή ‘Custom’. Όλα τα προγράμματα λειτουργούν πλέον σε συνδυασμό με την επιλογή χαρακτήρα για τον κινητήρα (D-mode), τον έλεγχο πρόσφυσης, τον έλεγχο ολίσθησης, τον έλεγχο ανύψωσης του μπροστινού τροχού και τον έλεγχο απόσβεσης της ηλεκτρονικής ανάρτησης, για να βελτιωθεί ο έλεγχος σε ένα μεγάλο εύρος συνθηκών οδήγησης.

Τα επιλέξιμα προγράμματα ‘Sport’, ‘Street’ και ‘Rain’ διαθέτουν ενσωματωμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις με διαφορετικά επίπεδα παρέμβασης για προσαρμογή σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης. Αυτά τα προκαθορισμένα προγράμματα έχουν αναπτυχθεί από τους σχεδιαστές της Yamaha, με την αξιοποίηση πληροφοριών από οδηγούς δοκιμών. Το τέταρτο πρόγραμμα ‘Custom’ επιτρέπει στον αναβάτη, να επιλέξει χειροκίνητα τις δικές του ρυθμίσεις παρέμβασης για τα διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του αναβάτη και να τις αποθηκεύσει ως ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Νέοι διακόπτες τιμονιού εργονομικής σχεδίασης

Οι νέας σχεδίασης διακόπτες του τιμονιού περιλαμβάνουν joystick και κουμπί home, τα οποία επιτρέπουν στον αναβάτη να χειρίζεται ένα ευρύτατο φάσμα λειτουργιών. Συμπεριλαμβάνονται η συνδεσιμότητα με smartphone και η πλοήγηση. Οι διακόπτες του δεξιού, αλλά και του αριστερού χειριστηρίου διαθέτουν ευανάγνωστη, λογική διάταξη και απλό σχεδιασμό. Η εργονομική τους σχεδίαση επιτρέπει ομαλή κίνηση του αντίχειρα, για εύκολο και διαισθητικό χειρισμό. Οι διακόπτες διαθέτουν οπίσθιο φωτισμό για ευκολότερο εντοπισμό και χειρισμό κατά τη νυχτερική οδήγηση.

Βελτιωμένη σέλα οδηγού με ρύθμιση ύψους και κάλυμμα από νέο, ποιοτικό υλικό

Η σέλα του αναβάτη ρυθμίζεται ως προς το ύψος της και διαθέτει νέο αφρώδες υλικό και ανανεωμένο σχήμα που ενισχύουν την άνεση στην οδήγηση. Το νέο κάλυμμα από δερματίνη ενισχύει τη συνολική ποιότητα και το κύρος της ναυαρχίδας των Sport Touring μοντέλων του εργοστασίου. Πλέον, είναι μια πιο άνετη και κομψή σέλα που προκαλεί για πολλά και άκρως απολαυστικά χιλιόμετρα κάθε μέρα.

Δισκόφρενο μεγαλύτερης διαμέτρου στον πίσω τροχό

Για βελτιωμένη αίσθηση, η διάμετρος του πίσω φρένου έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 9% στα 267 χιλ. Η πίσω δαγκάνα ανασχεδιάστηκε, ενώ το πεντάλ και τα σκούρα δοχεία υγρών για το εμπρός και το πίσω φρένο, υπογραμμίζουν την υψηλή ποιότητα της μοτοσυκλέτας.

Αλλαγές στα χαρακτηριστικά

Για να εμπλουτιστούν ακόμη περισσότερο οι υψηλότατες προδιαγραφές και να ενισχυθούν η εμπειρία οδήγησης που προσφέρει και το κύρος της, η TRACER 9 GT+ διαθέτει διάφορα νέα στοιχεία, όπως νέα πρίζα USB A, νέας σχεδίασης βάση για τον πίνακα οργάνων και αναθεωρημένα στηρίγματα για τον ανεμοθώρακα. Το νέο πίσω φρένο συνοδεύεται από ανασχεδιασμένο πεντάλ.

Αποκλειστικά χρώματα και φινιρίσματα

Για να τονιστεί η θέση της ως της πιο εκλεπτυσμένης και επιθυμητής Sport Tourer της Yamaha, η TRACER 9 GT+ προσφέρεται σε δύο αποκλειστικούς χρωματικούς συνδυασμούς: Icon Performance και Power Grey. Και οι δύο χρωματικές επιλογές έχουν δεχτεί διαχωρισμένη βαφή με μασκάρισμα στο χέρι, η οποία ενισχύει τη δυναμική εμφάνιση και τη συνολική ποιότητα της μοτοσυκλέτας.

Κινητήρας CP3 890 κ.εκ. προδιαγραφών EU5 με ισχυρή, γραμμική ροπή

Η TRACER 9 GT+ είναι εφοδιασμένη με τον καταξιωμένο κινητήρα CP3 890 κ.εκ. της Yamaha, ο οποίος καλύπτει τις προδιαγραφές EU5, παράγει ισχυρή, γραμμική ροπή και προσφέρει στη ναυαρχίδα των μοντέλων Sport Touring, εκπληκτική απόδοση είτε διασχίζει τις Άλπεις, είτε καλύπτει ανάγκες της καθημερινής μετακίνησης. Το γκριπ με αισθητήρα θέσης γκαζιού (APSG) και ο ηλεκτρονικός έλεγχος του γκαζιού (YCC-T) της Yamaha, εξάλειψαν την ανάγκη για καλώδια και τροχαλίες και προσφέρουν εξαιρετική απόκριση, καθώς και φυσική αίσθηση στον χειρισμό.

Ελαφρύ πλαίσιο από χυτό αλουμίνιο CF

Η TRACER 9 GT+ διαθέτει μια ευρεία σειρά αποκλειστικών τεχνολογιών της Yamaha, όπως είναι το πλαίσιο από χυτό αλουμίνιο, το οποίο έχει κατασκευαστεί με την αποκλειστική μέθοδο CF (Controlled Filling) του εργοστασίου. Αυτή η ειδική μέθοδος επιτρέπει την κατασκευή εξαιρετικά ελαφριών και ισχυρών πλαισίων με τοιχώματα διαφορετικού πάχους, τα οποία παρέχουν βελτιστοποιημένη ισορροπία ακαμψίας και κορυφαίο κράτημα.

Το μη αναρτώμενο βάρος ελαχιστοποιήθηκε με τη χρήση ενός ελαφριού στροφάλου από αλουμίνιο. Οι τροχοί SpinForged έχουν κατασκευαστεί με αποκλειστική τεχνολογία της Yamaha και ενισχύουν τη λειτουργία της ανάρτησης, μειώνοντας παράλληλα την αδράνεια και συμβάλλοντας στον ελαφρύ και ευέλικτο χειρισμό της μοτοσυκλέτας.

Πλήρης φωτισμός LED και φώτα στροφής

Όλα τα φώτα της TRACER 9 GT+ είναι LED. Περιλαμβάνονται τα εξελιγμένα φώτα στροφής της Yamaha, τα οποία διατίθενται στον στάνταρ εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας. Όταν η μοτοσυκλέτα κινείται με ταχύτητα 5 χλμ./ώρα ή μεγαλύτερη και η γωνία κλίσης υπερβαίνει τις 7°, τα φώτα στροφής ανάβουν αυτόματα στο εσωτερικό της στροφής, είτε χρησιμοποιείται η μικρή είτε η μεγάλη σκάλα και φωτίζουν μια μεγαλύτερη επιφάνεια του δρόμου.

Άνεση στην οδήγηση, κάθε εποχή του χρόνου

Η κορυφαία Sport Tourer της Yamaha είναι σχεδιασμένη για τους αναβάτες που οδηγούν όλο το χρόνο και τους αρέσει να απολαμβάνουν τη μοτοσυκλέτα τους, όπου κι όποτε το θελήσουν. Η TRACER 9 GT+ έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άνεση κάθε εποχή του χρόνου. Για το λόγο αυτό, είναι εξοπλισμένη με μεγάλο ανεμοθώρακα και θερμαινόμενα γκριπ. Και τα δύο ρυθμίζονται σε 10 επίπεδα, και κάνουν πιο απολαυστικό, ακόμα και το πιο μακρινό ταξίδι. Η Yamaha παρέχει επίσης, τη δυνατότητα τοποθέτησης της θερμαινόμενης σέλας που υπάρχει στον προαιρετικό εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας. Η θερμοκρασία της ρυθμίζεται σε 10 επίπεδα.

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά

Νέα και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά

 • Νέο Adaptive Cruise Control (ACC)
 • Νέο ενοποιημένο Σύστημα Πέδησης (UBS) με υποβοήθηση εμπρός και πίσω μέσω ραντάρ
 • Νέα ραντάρ με ηλεκτρομαγνητικά κύματα
 • Νέα όργανα με πλήρως έγχρωμη οθόνη TFT 7 ιντσών
 • Νέα δυνατότητα σύνδεσης με smartphone
 • Νέο σύστημα πλοήγησης σε πλήρη οθόνη από την Garmin
 • Αναβαθμισμένη και πλήρως ενσωματωμένη ανάρτηση KYB με ηλεκτρονικό έλεγχο
 • Νέα Μονάδα Ελέγχου Επικοινωνίας
 • Νέα, ενσωματωμένα προγράμματα οδήγησης
 • Νέοι διακόπτες τιμονιού εργονομικής σχεδίασης
 • Νέα πρίζα USB A
 • Βελτιωμένη σέλα οδηγού με ρύθμιση ύψους και κάλυμμα από νέο, ποιοτικό υλικό
 • Νέα φιμέ δοχεία υγρού φρένων εμπρός και πίσω
 • Αποκλειστικά χρώματα και φινιρίσματα
 • Ανασχεδιασμένες βάσεις πλαϊνών βαλιτσών με αντικραδασμικό σύστημα
 • Νέο 3ης γενιάς quickshifter για ευκολότερη επιτάχυνση
 • Δισκόφρενο μεγαλύτερης διαμέτρου στον πίσω τροχό
 • Δαγκάνα, αντλία και πεντάλ πίσω φρένου νέας σχεδίασης

Συνέχεια χαρακτηριστικών:

 • Κινητήρας CP3 890 κ.εκ. προδιαγραφών EU5 με ισχυρή, γραμμική ροπή
 • Ride-by-wire γκάζι με APSG και YCC-T
 • Μονάδα IMU 6 αξόνων και βοηθήματα για τον αναβάτη, με ευαισθησία ως προς την κλίση
 • Ελαφρύ πλαίσιο από χυτό αλουμίνιο CF
 • Πλήρης φωτισμός LED και φώτα στροφής
 • Μεγάλος ανεμοθώρακας με 10 επίπεδα ρύθμισης
 • Θερμαινόμενα γκριπ
 • Σκληρές πλαϊνές βαλίτσες
 • Δυνατότητα τοποθέτησης 3 βαλιτσών
 • Κεντρικό Σταντ
 • Κεντρικές βαλίτσες 34 και 45 λίτρων είναι διαθέσιμες στα Γνήσια Αξεσουάρ της μοτοσυκλέτας

Τιμή και διαθεσιμότητα

Η TRACER 9 GT+ θα είναι διαθέσιμη στο δίκτυο επίσημων συνεργατών της Yamaha από τον Μάιο του 2023. Επικοινωνήστε με έναν Επίσημο Συνεργάτη της Yamaha για αναλυτικές πληροφορίες και για την τιμή που ισχύει στη χώρα σας.

 Χρώματα

Η TRACER 9 GT+ διατίθεται σε Icon Performance και Power Grey.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

TRACER 9 GT & TRACER 9: Η απόλυτη σειρά Sport Touring

Η σειρά Sport Touring της Yamaha είναι μια από τις πιο δυναμικές που υπάρχουν σήμερα, με μια εκπληκτική ποικιλία μοντέλων με υψηλότατες προδιαγραφές και κινητήρα CP3, από τη νέα TRACER 9 GT+ και την επίσης νέα NIKEN έως την TRACER 9 GT και την TRACER 9. Στη σειρά περιλαμβάνονται και οι TRACER 7 GT και TRACER 7, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με κινητήρα CP2.

Ένα στοιχείο που μοιράζονται όλα τα μοντέλα, είναι η ξεχωριστή και απολύτως συναρπαστική εμπειρία οδήγησης που προσφέρουν οι κινητήρες τεχνολογίας crossplane της Yamaha, είτε είναι ο CP3 890 κ.εκ. των μοντέλων TRACER 9 και NIKEN, είτε ο CP2 690 κ.εκ. της TRACER 7.

Παρέχοντας μια τόσο ευρεία σειρά 2-τροχων και 3-τροχων μοντέλων που καλύπτουν κάθε κατηγορία, από premium μοτοσυκλέτες μέχρι και μοντέλα με ισχύ 35kW που μπορούν να οδηγηθούν με δίπλωμα A2, η Yamaha προσφέρει σε κάθε αναβάτη, την ευκαιρία να βρει το μοντέλο που θα τον καλύψει απόλυτα, σε κάθε στάδιο του ταξιδιού του στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Σχεδιασμένες για να προσφέρουν τις ίδιες συναρπαστικές, πλούσιες σε ροπή επιδόσεις και εξοπλισμένες με διαφορετικές προδιαγραφές για να ανταποκρίνονται στις διαφορετικές απαιτήσεις των Ευρωπαίων αναβατών, οι TRACER 9 GT και TRACER 9 εκφράζουν απόλυτα τη φιλοσοφία της Yamaha, για τη δημιουργία μοτοσυκλετών που δίνουν την ευκαιρία σε όλους, να απολαύσουν τον υπέροχο κόσμο των μοντέλων Sport Touring.

Για το 2023, η TRACER 9 GT διατίθεται σε δύο νέα χρώματα και ο θόρυβος της εξάτμισης έχει εγκριθεί στα 95dB.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Οι TRACER 9 GT και TRACER 9 θα είναι διαθέσιμες στους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha από τον Ιανουάριο του 2023. Για πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την τιμή πώλησης στη χώρα σας, επικοινωνήστε με έναν Επίσημο Συνεργάτη.

Χρώματα

Η TRACER 9 GT διατίθεται σε Pure White και Midnight Black. Η TRACER 9 διατίθεται σε Redline και στο νέο χρώμα Midnight Black.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner