4 July 2024
WSBK 2014

Το SBK προσγειώνετε στο Aragon που θα φιλοξενήσει το δεύτερο γύρο της σεζόν !

Αναβάτες και ομάδες είναι έτοιμες για την πρώτη ευρωπαϊκή εκδήλωση του 2014. 

aragon

O δεύτερος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Superbike του 2014 λαμβάνει χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα Motorland Aragon της Ισπανίας. Η Aragon μπήκε στο καλεντάρι του WSBK το 2011 και στις δύο πρώτες εκδόσεις είδαμε τον Max Biaggi και τον Marco Melandri να μοιράζονται τις νίκες, ενώ πέρυσι ο Βρετανός Chaz Davies, έκλεψε την παράσταση κερδίζοντας και τους δυο αγώνες.

daviesg_full

Ο 27χρονος Ουαλός, που πλέον ανήκει στο δίδυμο της Ducati Superbike, είχε  και πάλι πολύ καλό ρυθμό στην πίστα κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών, ενώ στον πρώτο αγώνα στο Phillip Island τον είδαμε να παίρνει μια 8η και μια 7η θέση. Από την άλλη ο συμπαίκτης του, Davide Giugliano, ήταν ο ταχύτερος στην τελευταία ιδιωτική δοκιμή στην άλλη ισπανική πίστα του ημερολογίου, την Jerez, ενώ στον πρώτο γύρο τον είδαμε να παίρνει δυο τέταρτες θέσεις.

guintg_full

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Sylvain Guintoli ( Aprilia Racing Team ) έκανε μια καλή αρχή της σεζόν, με μία νίκη και μία τρίτη θέση στο Phillip Island. Ο Γάλλος οδηγεί την κούρσα του τίτλου, με 10 βαθμούς πάνω από τον συμπατριώτη του Loris Baz ( Kawasaki Racing Team ) και 13 βαθμούς από τον νέο ομόσταβλό του Marco Melandri .

salomg_full

Για πρώτη φορά ο Baz βρίσκεται πιο μπροστά στην κατάταξη (δεύτερος) από τον team-mate του στην  Kawasaki Racing Team και περσινό πρωταθλητή, Tom Sykes , που είναι στην έκτη θέση της βαθμολογίας, μετά την 7η θέση του πρώτου σκέλους στο Phillip Island και την 3η του δεύτερου σκέλους.

lavertg_full

Ο νικητής του πρώτου αγώνα της σεζόν, Eugene Laverty, προσβλέπει στον δεύτερο γύρο της σεζόν να είναι ποιο τυχερός απ’οτι στο  Phillip Island, οπού στο δεύτερο σκέλος,  έσπασε ο κινητήρας του με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικούς βαθμούς αλλά και έναν κινητήρα με το καλημέρα. Ο συμπαίκτης του Laverty στην Suzuki, Alex Lowes, παρ’ολο το γεγονός ότι ο αστράγαλός του δεν είναι ακόμα 100 % έτοιμος, ελπίζει να φέρει κάποια καλύτερα αποτελέσματα σε μια πίστα που ποτέ δεν έχει αγωνιστεί στο παρελθόν.

reag_full

Η Pata Honda Team, μετά από το τεστ που πραγματοποίησε πριν από σχεδόν μία εβδομάδα, ελπίζει τα αποτελέσματα να βοηθήσουν τον Jonathan Rea και τον Leon Haslam να είναι περισσότερο ανταγωνιστικοί. Στο Phillip Island ο Rea έκανε ότι καλλίτερο μπορούσε παίρνοντας μια 6η και μια 5η θέση αντίστοιχα στους δυο αγώνες ενώ ο Haslam που στο πρώτο σκέλος εγκατέλειψε, μπόρεσε να πάρει τους 10 βαθμούς της 6ης θέσης στο δεύτερο σκέλος.

giuglg_full

Η νεοεισερχόμενη ομάδα Hero EBR πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή τη δεύτερη μέρα ιδιωτικών δοκιμών στην πίστα Alcarras , που βρίσκεται μόλις μιάμιση ώρα από την Aragon, με τον Aaron Yates και τον Geoff May που επέστρεψε στην δράση. Η επίσημη ομάδα της αμερικανικής μάρκας συνεχίζει την πορεία εκμάθησης της στο πρωτάθλημα , με την ελπίδα για βελτιώσει την απόδοση της στο δεύτερο γύρο του WSBK . Ίδιο στόχος ισχύει και για την MV Agusta RC – Yakhnich Motorsport Team, η οποία πρόσφατα έκανε μια μονοήμερη δοκιμή στην πίστα Cremona κυρίως στην βελτίωση των εκκινήσεων.

Από την πλευρά των EVO μοτοσυκλετών του Πρωταθλήματος, ο ντόπιος αναβάτης, David Salom ( Kawasaki Racing Team ) θα προσπαθήσει να αγωνιστεί, παρά το τραυματισμό του την πρώτη ημέρα των δοκιμών στη Jerez την περασμένη εβδομάδα όπου υπέστη κάταγμα στο χέρι που. Ο κύριος αντίπαλος του Salom, Niccolò Canepa ( Althea Racing Team ) θα προσπαθήσει να τον αμφισβητήσει μέσα στην χώρα του, αφού στο Phillip Island έμεινε ακριβώς πίσω του και στους δυο αγώνες.

sykesalta-1-2_full

Με τον Sylvain Barrier έξω λόγω του τροχαίου ατυχήματος που είχε πριν από τρεις εβδομάδες, η BMW Motorrad Italia Superbike Team επέλεξε τον πρώην αναβάτη WSBK, Leon Camier, να αντικαταστήσει τον τραυματισμένο Γάλλο. Μετά τη πρόσφατη δοκιμή στην Imola , ο πολυνίκης Michel Fabrizio θα κάνει το ντεμπούτο του στην φετινή σεζόν αυτό το σαββατοκύριακο, καθώς ο Ιταλός αναβάτης τραυματίστηκε στις επίσημες δοκιμές του Phillip Island και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί.

Την παρασκευή λοιπόν στις 12:45 ώρα Ελλάδος, ξεκινά και πάλι η δράση του WSBK μετά από ενάμισι μήνα. Την Κυριακή στις 11:30 ξεκινά το πρώτο σκέλος ενώ λίγη ώρα αργότερα στις 14:10 ξεκινά το δεύτερο σκέλος. Μείνετε συντονισμένοι.

sbk-2014

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner