28 March 2024
Συνεντεύξεις - Παρουσιάσεις

Χρήστος Μπουζούκης, ένας Έλληνας αγωνιζόμενος ανοίγει τα φτερά του στην Ευρώπη!

Ο Χρήστος Μπουζούκης είναι ένας Έλληνας που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο εδώ και δυο χρόνια, ένας ακόμα Έλληνας που αναζητεί την τύχη του μακριά από την Ελλάδα που πνίγει τα παιδιά της.

Brands_Hatch_GP_circuit007

Ο Χρήστος με προπόνηση μόνο λίγων ημερών έκανε το πρώτο βήμα το 2011 στην πίστα των Σερρών συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ταχύτητας, στην κατηγορία “OPEN” με μια Yamaha R1 του 2004 και παρόλες τι ατυχίες και ένα άσχημο ξεκίνημα, τερμάτισε στην 10η θέση (από τους 17 αγωνιζόμενους) με χρόνο 1:27.

serres_07
Σέρρες 2011. ΠΠΤ κατηγορία OPEN

Αυτή η εμπειρία του ήταν καταλυτική και τον έκανε να αποφασίσει να συνεχίσει την αγωνιστική του πορεία αλλά με προϋποθέσεις. Έτσι αποφάσισε να κτίσει την αγωνιστική του παιδία σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Σέρρες  2011. ΠΠΤ κατηγορία OPEN
Σέρρες 2011. ΠΠΤ κατηγορία OPEN

Λίγο αργότερα βρέθηκε στο Λονδίνο και ξεκίνησε μεθοδικά την εκπαίδευση και την προπόνηση του ξεκινώντας από το CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL στην Αγγλία με όλα τα επίπεδα, στην πίστα SILVERSTONE. Συνέχισε με το RON HASLAM SCHOOL, όλα τα επίπεδα σε 600 αλλά και 1000 κυβικά. Τα 600 κυβικά στο DONNINGTON και τα 1000 κυβικά στο SILVERSTONE. Η συνέχεια ήταν στο SHANE BYRNE RACING SCHOOL στο BRANDS HATCH και το NO LIMITS TRACK DAYS/ SCHOOL στο SNETTERTON και BRANDS HATCH. Τέλος στο MSV SCHOOL στο BRANDS HATCH και το BEMSEE RACING SCHOOL CLUB/ACADEMY και βέβαια αρκετά ακόμα track days!

Donington
Donington

Σε ένα από τα track days του γνώρισε έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο, δάσκαλο και υπεύθυνο της ακαδημίας BEMSEE, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Χρήστος «τον απίστευτο Jeremy Hill». Αυτός ήταν που τον παρότρυνε να γραφτεί στην ακαδημία και να περάσει το σχολείο και τις εξετάσεις, ώστε να βάλει τις σωστές βάσεις ώστε να μπορέσει να κυνηγήσει το όνειρο του.

Brands Hatch
Brands Hatch

Ο Χρήστος τελείωσε το σχολείο της ακαδημίας τον Ιανουάριο του 2013. Μια ακαδημία που λειτουργεί από το 1909 και έχουν περάσει ονόματα όπως αυτά τωνCasey Stoner, Cal Crutchlow, Hailwood, Tommy Hill, Toseland, Bradley Smith, και αρκετοί άλλοι, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε ίσως για την συμμετρικότερη αγωνιστική σχολή στο κόσμο.

Snetterton 300
Snetterton 300

Ο Χρήστος δηλώνει περήφανος που είναι Έλληνας και όπως λέει ο ίδιος «κουβαλάω την Ελληνική σημαία στην μηχανή μου σε κάθε Αγγλική πίστα και είμαι υπερήφανος για αυτό.»

Ο Χρήστος ένα νέο παιδί 26 χρονών από την Κρανέα Πρεβέζης, που βρίσκεται στην Αγγλία και παλεύει εκεί έξω στην Ευρώπη να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, ένα όνειρο που δύσκολα θα μπορούσε να το πραγματοποιήσει εδώ στην Ελλάδα!

Life in pit box
Life in pit box

Είναι ένα σεμνό παιδί παρόλο που είναι αρκετά αυθόρμητος στις αντιδράσεις του, αφού με δυσκολία που προκύπτει από την σεμνότητα δέχτηκε να μας μιλήσει για αυτό το μικρό αφιέρωμα αφού όπως μας είπε δεν πιστεύει πως είναι κάποιος σπουδαίος παρά μοναχά ένας νέος που κυνηγά το όνειρο του χωρίς να υπολογίζει το κόστος.

Brands Hatch
Brands Hatch

Σε ερώτηση μας, τι ήταν αυτό που τον έκανε να φύγει από την Ελλάδα και να εγκατασταθεί στην Αγγλία μας είπε «Δυο είναι οι λόγοι που ώθησαν να φύγω για την Αγγλία. Η κοπέλα μου ήταν ήδη Αγγλία για σπουδές και εγώ ακολούθησα (ΦΥΣΙΚΑ). Ήρθαν έτσι τα πράγματα στην ζωή μου που κατάφερα να έχω τον άνθρωπο που αγαπώ αλλά και το όνειρο που πάντα είχα στο μυαλό μου (τους αγώνες ταχύτητας) μιας και είμαι όπως πιστεύω στην χώρα που όλοι λένε ότι είναι η “μητέρα των αγώνων ταχύτητας”»

Donington
Donington

Εντυπωσιακή η πορεία του με τόσα σχολεία που έχει κάνει ο Χρήστος και όπως ήταν φυσικό τον ρωτήσαμε πως ξεκίνησε να ασχολείται με τις μοτοσυκλέτες; «Με τις Μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού θα έλεγα πως δεν έχω πολύ εμπειρία μιας και αγορασα την πρωτη και μοναδική εως τωρα, 1000 κυβικών πριν από περίπου 5 χρονια. Με αυτην την μοτοσυκλέτα εχω κανει ολους τους αγωνες μου μεχρι σημερα. Βεβαια όπως οιπερισσοτεροι ετσι και εγω είχα οδηγήσει διαφορες μοτοσυκλέτες φιλων, 600 και 1000 κυβικών, πριν καταλήξω να πάρω αυτην που εχω τωρα. Δεν είχα όμως ποτέ στην κατοχή μου κάτι ανάλογο πέρα των μηχανών που είχε ο πατέρας μου και δεν μπορούσα να οδηγήσω δυστυχως λογο ηλικίας αφου ημουν πολυ μικρός. Παντα όμως ο θαυμασμός υπήρχε….»

Brands Hatch
Brands Hatch

Η επομένη ερώτηση ήρθε φυσικά. Πότε αποφάσισες ότι θέλεις να αγωνίζεσαι; «Ο λόγος που με οδήγησε και άρχισα τους αγώνες ήταν η συμβουλή ενός αγαπημένου φίλου και παλιού αγωνιζόμενου ο οποίος αφού είδε ότι μου άρεσαν – και συνεχίζουν να μου αρέσουν – οι γρήγορες διαδρομές μου είπε “Θα ήταν καλύτερο να κάνεις οτιδήποτε σου κατέβει στο μυαλό μέσα σε μια πίστα παρά στον δρόμο!” Αυτή η συμβουλή του ήταν καταλυτική και μου έδειξε ένα διαφορετικό δρόμο τον οποίο και ακλούθησα. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για ότι μου έμαθε σε αυτά τα “πρώτα μου βήματα” τότε! Το όνομα του Νίκος Ιγνατιάδης (Έτρεχε με την ομάδα του Ψυχογιού).»

Σέρρες  2011. ΠΠΤ κατηγορία OPEN
Σέρρες 2011. ΠΠΤ κατηγορία OPEN

Η τελευταία ερώτηση ήταν αν τελικά αν έχεισκεφτεί να γυρίσει πάλι στην Ελλάδα ή θα συνεχίσει να προσπαθεί στην Ευρώπη; «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να προσπαθώ στο εξωτερικό μιας και το όνειρο μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Το πρωτάθλημα BSB είναι πάρα πολύ κοντά μιας και θεωρητικά χρειάζομαι ακόμη μια χρονιά λόγο κατηγορίας. Επίσης οι χρόνοι μου δείχνουν ότι είμαι πολύ κοντά στους χρόνους της μεγάλης κατηγορίας και με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα… Όσο για την Ελλάδα, θα ήθελα πάρα πολύ κάποια στιγμή να γυρίσω και να αγωνιστώ αλλά και αν μπορώ να βοηθήσω τον μηχανοκίνητο αθλητισμό που βλέπω/ακούω ότι πάσχει σε πολλούς τομείς.»

Cadwell park
Cadwell park

Εμείς σαν Biker Spirit του ευχόμαστε να έχει μια καλή τύχη και ελπίζουμε μέσα στο 2014 να μπορέσουμε να βρεθούμε μαζί του στην Αγγλία και να τον παρακολουθήσουμε σε έναν αγώνα από κοντά.

Να πούμε εδώ πως ο Χρήστος κάνει μεγάλες θυσίες και δουλεύει παρά πολύ για να πραγματοποιήσει τους στόχους του αφού ακόμα και όταν βρίσκετε στις πίστες περνά «Σπαρτιάτικα» όπως λέμε αφού κοιμάται μέσα σε σκηνή ή σε κάποιο αυτοκίνητο ή ακόμα και μέσα στα Box και βέβαια ούτε λόγος για πολυτέλειες μια και το κυρίαρχο είναι ο στόχος για έναν καλύτερο αγώνα!

Cadwell park
Cadwell park

Κλείνοντας αυτό το μικρό αφιέρωμα – συνέντευξη να πούμε ότι το 2013 ο Χρήστος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα BMCRC/MRO στην κατηγορία ROOKIES 1000 και τερμάτισε 7ος στην γενική κατάταξη.
Παρακάτω παραθέτουμε τα αποτελέσματα του όλης της χρονιάς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ (2012/13):

1) Snetterton300: Έχοντας πέσει σε track day χάνει τον πρώτο του αγώνα στην πίστα Snetterton300

2)Brands Hatch Indy/ 4 parts:

1o σκέλος – 10ος
2ο σκέλος – 10ος
3ο σκέλος – 10ος
4ο σκέλος – πτώση

3) Pembrey δεν συμμετέχει λόγω τραυματισμού

4) Oulton park δεν συμμετέχει λόγω τραυματισμού

5) Snetterton300:

1ο σκέλος – 10ος
2ο σκέλος – 10ος
3ο σκέλος – 7ος
4ο σκέλος – ατύχημα

6) Donnington Park:

1ο σκέλος – 10ος
2ο σκέλος – 11ος
3ο σκέλος – 8ος
4ο σκέλος – 11ος

7) Brands Hatch GP circuit :

1ο σκέλος – πτώση
2ο σκέλος – 5ος
3ο σκέλος – 5ος
4ο σκέλος – 4ος

8) CADWELL PARK :

1ο σκέλος: 4ος
2ο σκέλος: Ακυρώνεται λόγο σπασμένου μοτέρ (λάδια σε όλη την πίστα) καθαρισμός πίστας
3ο σκέλος: 1ος
2ο σκέλος: 2ος

9) Brands Hatch :

1ο σκέλος: 3ος
2ο σκέλος: 9ος Ήταν 2ος αλλά έμεινε από δίσκους συμπλέκτη στον τελευταίο γύρο και τερμάτισε 9ος)
3ο σκέλος: 2ος
4ο σκέλος: 4ος

Cadwell park
Cadwell park

Τον ευχαριστήσαμε που μας παραχώρησε την μικρή συνέντευξη και του ζητήσαμε να μας πει αν ήθελε κάτι τελευταίο.

Ένα από τα πράγματα που ήθελε να μας πει ο Χρήστος είναι να στείλει ευχαριστίες σε κάποιους ανθρώπους που τον βοήθησαν μέχρι σήμερα. «Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όλους όσους με έχουν στηρίξει μέχρι τώρα με τις ευχές τους, την οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου στις όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές. Οπωσδήποτε την κοπέλα μου που είναι βασικός μου υποστηρικτής εδώ στην Αγγλία! Επίσης ευχαριστώ τον Κώστα Γιαννόπουλο, τον Θοδωρή Θεοδωρακόπουλο και τον Μιχαήλ Μελεμένη που είναι πάντα δίπλα μου , έχουμε φτιάξει την δική μας ομάδα και με στηρίζουν υλικά και ψυχολογικά σε αυτή μου την πορεία. Ευχαριστώ την Racing Team 888 και τον Νικόλα Λαουτάρη για την τόσο φιλική όσο και επαγγελματική συνεργασία που έχουμε. Τέλος ευχαριστώ τον μάστορα μου στην Ελλάδα το MOTO ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ μιας και η μηχανή ήρθε συντηρημένη από αυτόν κατευθείαν εδω στην Αγγλία και έβγαλε όλο το πρωτάθλημα χωρίς την παραμικρή ζημιά»

Donington
Donington

Το Biker Spirit θα παρακολουθεί και θα προσφέρει όποια βοήθεια μπορεί στον Χρηστό Μπουζούκη και φυσικά θα ενημερώνει για την πορεία του!

Γιωργος Φιωτάκης © BikerSpirit 2014

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events