18 Φεβρουαρίου, η πιθανή παρουσίαση της ομάδας Petronas με τον Valentino Rossi

Ο πρώτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2021 θα ξεκινήσει με τις δοκιμές στο Sepang: οι αναβάτες δοκιμών και οι rookies θα είναι στην πίστα από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου, και οι υπόλοιποι αναβάτες στις 19 Φεβρουαρίου.

Η παρουσίαση της ομάδας Petronas με τους Valentino Rossi και Franco Morbidelli θα πραγματοποιηθεί στην ίδια πίστα στις 18 Φεβρουαρίου.

Όλες αυτές οι ημερομηνίες εξαρτώνται αναπόφευκτα με την πρόοδο της πανδημίας, όπου και η κυβέρνηση της Μαλαισίας έχει ήδη προβλέψει σημαντικούς περιορισμούς κατά του Covid

Όλος ο κόσμος ελπίζει να επιστρέψει στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό και το MotoGP. Δυστυχώς, ωστόσο, ο covid-19 θα επηρεάσει το εγγύς μέλλον και προφανώς και την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση, διότι η κυβέρνηση της Μαλαισίας επέβαλε πολύ περιοριστικούς κανόνες για όσους εισέρχονται στη χώρα, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί μια λύση. Όπως συνέβη την περασμένη σεζόν, είναι εύλογο οι ομάδες και οι επαγγελματίες να ακολουθούν ένα αυστηρό πρωτόκολλο που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο μετάδοσης.

Η παρουσίαση της νέας ομάδας του Rossi συνδέεται επίσης στενά με τη διεξαγωγή των δοκιμών. Η ημερομηνία δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά οι υπεύθυνοι της Petronas, της Μαλαισιανής ομάδας, θα ήθελαν να παρουσιάσουν τον Valentino Rossi και τον Franco Morbidelli στις 18 Φεβρουαρίου στο κύκλωμα Sepang, μια μέρα πριν από την έναρξη των δοκιμών . Είναι ένα σημαντικό γεγονός για την Petronas, να μπορέσει να παρουσιάσει τον Valentino στα χρώματα της νέας του ομάδας σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα πρώτο βήμα που δίνει ακόμη μεγαλύτερη προβολή σε μια ομάδα που έχει αναπτυχθεί εκθετικά από το ντεμπούτο της στο MotoGP το 2019. Η επιβεβαίωση των δοκιμών και η παρουσίαση, ωστόσο, θα φτάσουν σε λίγες μέρες και θα σηματοδοτήσουν τελικά την έναρξη της νέας σεζόν .