17 April 2024
Dakar 2021

Ο Ινδός οδηγός Shivashankar σε κώμα μετά από ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι στο Dakar 2021

Ο Ινδός οδηγός Santosh Chunchunguppe Shivashankar εισήχθη στο νοσοκομείο Saudi Gemran στο Ριάντ και βρίσκεται σε κώμα ως αποτέλεσμα της σοβαρής πτώσης!

Ο οδηγός της Hero Motorsports Team Rally υπέστη σοβαρή πτώση σήμερα το απόγευμα κατά το τέταρτο στάδιο του Ντακάρ 2021, στο ίδιο στάδιο που ο Paulo Gonçalves, που ήταν ο συμπαίκτης του το 2020, έχασε τη ζωή του στο Ντακάρ του 2020.

Το ατύχημα του Shivashankar συνέβη λίγο μετά την έξοδο από το σημείο ανεφοδιασμού στο 135ο χιλιόμετρο του σημερινού σταδίου. Σύμφωνα με τον Paul Spierings , ο πρώτος που έφτασε στο σημείο του ατυχήματος, ο 37χρονος Ινδός αναβάτης ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος δίπλα στη μοτοσικλέτα του σε μια περιοχή με χαλίκι όπου πηγαίναν γρήγορα, και δίπλα του ήταν επίσης ο Ιταλός Maurizio Gerini, που είχε πέσει στο ίδιο σημείο.

Παρόλο που ο Gerini δεν είχε τραυματισμό, ο Shivashankar βρισκόταν σε καρδιακή ανακοπή , επομένως ο Ολλανδός Paul Spierings ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου για να ειδοποιήσει το ελικόπτερο πριν ξεκινήσει την  ανάνηψη στον Ινδό οδηγό, ο οποίος είχε σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι .

Έτσι ο Spierings διηγήθηκε τι συνέβη στην ολλανδική Rallymaniacs.com : «Ο Santosh και ο Gerini με πέρασαν,  μετά από λίγο μετά, όταν έφυγα από τη στάση για ανεφοδιασμό, είδα δύο μοτοσικλέτες στο έδαφος με τους αναβάτες δίπλα τους. Ο Gerini Σηκώθηκε πάλι γρήγορα, αλλά ο άλλος ήταν ακίνητος. Άφησα τη μοτοσικλέτα μου στην άκρη και πάτησα το κουμπί συναγερμού. Μετά από αυτό, άρχισα την ανάνηψη μαζί με τον  Gerini. Όταν το ελικόπτερο έφτασε μετά από δεκαπέντε λεπτά, ευτυχώς ένιωσα ξανά τον  παλμό του Santosh. Αυτό ήταν τόσο μεγάλη ανακούφιση.»

Ο οδηγός του Ολλανδικού Rally HT έδωσε μια πολύ θετική αξιολόγηση του μαθήματος πρώτων βοηθειών που όλοι οι οδηγοί και οι συμμετέχοντες του Ντακάρ πρέπει να ολοκληρώσουν πριν συμμετάσχουν σε αυτό το ράλι: « Ήμουν σε θέση να ενεργώ καλά γιατί ήξερα τι να κάνω, αλλά δεν είχα ανανήψει ποτέ κανέναν στη ζωή μου. πραγματικά. Έχω ακούσει ότι είναι σταθερός και αυτό είναι καλό για μένα. Σε κάθε περίπτωση, επέζησε.»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από τον οργανισμό Ντακάρ, ο Santosh Chunchunguppe βρίσκεται επί του παρόντος σε τεχνητό κώμα και σε σταθερή κατάσταση με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Αύριο, Πέμπτη, οι γιατροί σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν νέες εξετάσεις, πιστεύοντας ότι η φλεγμονή του εγκεφάλου να έχει μειωθεί και θα λάβουνε μια πρώτη ιατρική έκθεση για την υγεία του 37χρονου πιλότου, ο οποίος συμμετείχε στον έβδομο του Ντακάρ.

Ο Wolfgang Fischer , ο διευθυντής της ομάδας Hero, σχολίασε αυτό που συνέβη: «Σήμερα ήταν ένα δύσκολο και συναισθηματικό στάδιο για εμάς, καθώς ήταν το ίδιο στάδιο όπου χάσαμε τον Πάολο πέρυσι. Ήταν κρίμα που ο Santosh είχε ένα ατύχημα σήμερα και δεν θα είναι πλέον σε θέση να συνεχίσει το ταξίδι του στο Ντακάρ 2021. Τα πήγε πολύ καλά φέτος, ήταν πολύ θετικός και σίγουρος. Παρακαλώ να προσευχηθείτε μαζί μας για  την ταχεία ανάρρωσή του.»

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events