4 March 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠαν. Πρωτ. Trial 2017

5ος Αγώνας Trial 2017 – Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με ένα ιδιαίτερα, για την εποχή, γλυκό καιρό, με φωτεινό ήλιο και δυνατές μονομαχίες εξελίχθηκε ο τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Trial 2017 στην νότια πλευρά της Πεντέλης. Υποτονική η συμμετοχή των αθλητών σε ποσότητα, άκρως έντονη σε δυναμισμό και μαχητικότητα, στοιχεία τα οποία, μαζί με την παρουσία πολλών θεατών, έφτιαξαν μια όμορφη, ζωντανή ατμόσφαιρα που όλοι χάρηκαν.

Αγωνιστικά, στην κορυφαία κατηγορία A, το γεγονός  ότι η μάχη για τον τίτλο είχε κριθεί, άνοιξε το πεδίο για μια καθαρή «Λευτερομαχία» ανάμεσα στον ήδη πρωταθλητή Λευτέρη Καρέτσο (ΕΔΟ, Beta) και στον πολυπρωταθλητή Λευτέρη Πίππο (ΑΡΗΣ, Beta – είχε χάσει αγώνα λόγω προβλημάτων υγείας). Οι 2 αθλητές υπερέβαλαν εαυτόν στις δύσκολες ειδικές διαδρομές του αγώνα με τον Πίππο να πανηγυρίζει την 2η φετινή του νίκη, πάλι την Πεντέλη, κυρίως λόγω της τεχνικής του σε μια απίστευτη χωμάτινη ανηφόρα κλίσης 50-60%! μήκους 18 μέτρων περίπου. 3ος στον αγώνα και στην βαθμολογία ο νεαρός Γιάννης Παγώνης (ΜΟΛΠ, Beta).

Ανοικτός ο τίτλος στην κατηγορία Β, έτσι ο πρωτοπόρος Γιώργος Τρικαλίτης από την Θήβα (ΑΜΛΕΧ, Beta) έκανε συντηρητική εμφάνιση προφανώς για να αποφύγει κάποιο τραυματισμό, αντίθετα, ο Γιώργος Διαμαντίδης (ΑΛΑΜΜ, Xaos) έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και πήρε την 2η φετινή του νίκη η οποία, σε συνδυασμό με την έκτακτη απουσία του Γ. Βεζύρη, τον έφερε στην 2η θέση της βαθμολογίας. 2ος στον αγώνα ο παθιασμένος Δημήτρης Ζουγανέλης (ΑΡΗΣ, Beta) που δείχνει να ξαναβρίσκει την φόρμα του και 3ος ο Τρικαλινός «εντουράς» και νικητής στον προηγούμενο αγώνα Γιάννης Τρίγκας (ΜΟΛΕΤ, Beta).

5 στα 5 στην Junior φέτος για τον «ευρύτερα» Πεντελιώτη (Ερυθραία) Αναστάση Αναστασιάδη (ΑΡΗΣ, Beta) που δεν απειλήθηκε από τον Κορίνθιο Παύλο Λιλή (ΜΟΛΠ, Gas Gas) παρά τον καλό 2ο γύρο που έκανε ο Λιλής.

Στην κατηγορία των «ερασιτεχνών» (Hobby), το «φάντασμα της Πεντέλης», ο Νίκος Μίαρης (ΜΟΛΠ, Gas Gas) έκανε μια ευχάριστη αγωνιστική επαναφορά με τον συμπαθέστατο 66χρονο Γιάννη Ανεστόπουλο (ΑΜΛΕΧ, Honda) να αποδεικνύει ότι το μεράκι κινεί ή και υπερπηδά, ακόμα και βράχια!

Ενδιαφέροντα

  • Οι 2 πρωτοκλασσάτοι Λευτέρηδες του Trial μαζί με τον Δ. Ζουγανέλη συνέβαλαν στον σχεδιασμό και στο στήσιμο του αγώνα την προηγούμενη ημέρα. Αγώνα τον οποίο σχεδίασαν για πιο εύκολο από τον αγώνα στην Πεντέλη για να λαχανιάσουν από την 1η κιόλας ειδική διαδρομή του 1ου γύρου…
  • Προβλημάτισαν και καθυστέρησαν ξανά με την σχετική δυσκολία τους οι ειδικές διαδρομές του Πεντελιώτικου αγώνα, αυτή την φορά δεν έπεσαν βαθμοί ποινής αλλά οι 9 στους 10 τερμάτισαν είτε ακριβώς, είτε 1-2 λεπτά πριν τον προκαθορισμένο χρόνο.
  • Δεν μας έχει ξανασυμβεί, ο 15χρονος Αναστάσης Αναστασιάδης, λίγες ημέρες πριν τον αγώνα ζήτησε εγγράφως να ανέβει το επίπεδο δυσκολίας του αγώνα!
  • Για άλλη μια φορά ο Δήμος Πεντέλης υποστήριξε με κάθε τρόπο μοτοεκδήλωση. Με την συμβολή του «ανοίχτηκαν» καινούργιες διαδρομές, προς τέρψη όλων.
  • Ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι η πλειονότητα των αθλητών τα κατάφερνε «κάθε γύρο και καλύτερα» παρά την κούραση, απόδειξη ότι όλοι χρειάζονται την αγωνιστική πρόκληση.
  • Στο επίπεδό του ο ΑΡΗΣ ΑΣ, είχε πάλι ζωντανά αποτελέσματα στο διαδίκτυο (www.chronotech.gr),μουσική, trailάδικα γλυκά και χυμούς «Οικογένειας Χριστοδούλου» για τους συμμετέχοντες.
  • Σημείο συνάντησης «παλιών» αγωνιζόμενων, από όλους τους χώρους, ο αγώνας στην Πεντέλη με τα πειράγματα να δίνουν και να παίρνουν.
  • Ανάμεσα στους θεατές και αρκετοί «περαστικοί» επισκέπτες του βουνού που έσπευσαν να ξεφύγουν από το «κλεινόν άστυ» για να συναντήσουν ένα πραγματικό πρωτόγνωρο θέαμα σε αυτούς.
  • Ευχαριστούμε τις Beta, Gas Gas & Emprorio Karrer (αλφαβητική σειρά) για την καθοριστικής σημασίας υποστήριξη !

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events