4 March 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠαν. Πρωτ. Trial 2017

Δυνατό ξεκίνημα στο 1ο γύρο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trial

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο 1ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος Trial 2017 ξεκίνησε δυναμικά από τον ΑΡΗ Πεντέλης στην κλασσική Trialοπεριοχή στο νότιο του Πεντελικού όρους.

Το τοπικό σωματείο «έστησε» έναν δυνατό αγώνα πραγματικού Trial, αγώνα ο οποίος έσπρωξε στα αθλητικά άκρα τους συμμετέχοντες και κράτησε τους αρκετούς θεατές μέχρι το τέλος

Στον αγώνα συμμετείχαν 19 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες, νούμερο σίγουρα μικρό αλλά ελπιδοφόρο δεδομένων των καταστάσεων. Στην κορυφαία κατηγορία A, η επανεμφάνιση, τόσο του Μάριου Πολυχρονιάδη (ΑΡΗΣ, Gas Gas) όσο και το πολυπρωταθλητή Χάρη Χριστόπουλου (ΛΕΜΟΤ, Beta) ανέβασε τον ανταγωνισμό και το ενδιαφέρον με το πρωταθλητή του 2016, τον Λευτέρη Πίππο, (ΑΡΗΣ, Beta) να κατακτά τελικά την νίκη αν και έχασε τον 2ο γύρο από τον Λευτέρη Καρέτσο (ΕΔΟ, Beta) o οποίος με την σειρά του, έχασε την 2η θέση στην κατάταξη λόγω μικρής καθυστέρησης δυο τερματισμό. 2η θέση που πήγε στον ιδιαίτερα ανεβασμένο (μετά και τις διεθνείς εμπειρίες του) Μάριο Πολυχρονιάδη. Τέταρτος στην A ο Χ.Χριστόπουλος ενώ ο περσινός πρωταθλητής στην Β’, Γιάννης Παγώνης (ΜΟΛΠ, Beta) άφησε 6ο τον «παλιό» Ισίδωρο Τσίκη (ΜΟΤΟΛΕΒ, Beta) για ένα μόλις βαθμό ποινής. Κουράστηκε ο πολυέμπειρος Αλέξης Λιάπης (ΟΔΜΑΑ, Montesa) ενώ ο Πατρινός Λευτέρης Μαρουλάκης (ΜΟΛΠ) με την τετράχρονη Honda ασχολήθηκε περισσότερο με τα βλαστάρια του που συμμετείχαν στην Junior παρά με τις επιδόσεις του. Ωραία η εικόνα των 4 πρώτων στην κατηγορία Α να κάνουν support ο ένας στον άλλο για να «βγάλουν» τις διαδρομές. Προβλημάτισαν με την σχετική δυσκολία τους οι ειδικές διαδρομές έτσι ώστε να καθυστερήσουν όλοι στον 1ο γύρο, να τρέχουν «πανικόβλητοι» στον 2ο και να τερματίσουν «με την ψυχή στα δόντια» στον 3ο. Έπεσαν και ποινές για καθυστέρηση!

Διεθνές χρώμα στον αγώνα έδωσε ο Ιρανός Daryoosh Ghorbani (Μοτολέσχη, Gas Gas) ο οποίος, χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο στην Β, έδειξε έτοιμος για την A, άνετα δεύτερος εδώ ο Θηβαίος Γιώργος Τρικαλίτης (ΑΜΛΕΧ, Beta) ενώ ο τοπικός Νίκος Μίαρης (ΜΟΛΠ, Beta) κέρδισε την τριπλή μονομαχία του με τους εορτάζοντες (Γιώργηδες) Βεζύρη και Διαμαντίδη (ΑΟΛΜΟ και ΑΛΑΜΜ).

Δικαίωσε τον περσινό του τίτλο στην Junior o Αναστάσης Αναστασιάδης (ΑΡΗΣ, Beta) κατακτώντας εύκολα την νίκη στην κατηγορία των εφήβων (Junior). Mε ανέβασμα στον τελευταίο γύρο, ο Παύλος Λιλής (ΜΟΛΠ, Gas Gas) πήρε την δεύτερη θέση από τον εντυπωσιακό 12χρονο (!) Ιάσονα Μαρουλάκη (ΜΟΛΠ, Sherco) o οποίος κέρδισε τόσο τον μεγαλύτερο, αδελφό του Ορέστη (Gas Gas) όσο και τον πρωτοεμφανιζόμενο Γιάννη Ριζόπουλο (ΑΡΗΣ, Gas Gas).

Η πολυπληθής αγωνιστική παρουσία του ΜΟΛΠ επεκτάθηκε και με την συμμετοχή του Γραμματέα του, του Κώστα Στάρφα (Sherco) στην κατηγορία Hobby.

Αξίζει να αναφερθεί η επανεμφάνιση για στελέχη της πάλαι ποτέ κραταιάς ΛΕΜ (η κυρίαρχος Λέσχη στο Trial τις δεκαετίες ‘80, ‘90, ‘00) με τους Γ.Παπουτσίδη και Δ.Πρίφτη να βοηθούν στην οργάνωση με το χαμόγελο όπως και ο αθλητής-θρύλος του Trial, ο Γιώργος Μιχελάκης! Παρούσα και η ΛΕΜΜεγάρων.

Για άλλη μια φορά ο Δήμος Πεντέλης υποστήριξε με κάθε τρόπο μοτοεκδήλωση. Η τελετή απονομής στην κεντρική πλατεία της Ν.Πεντέλης (παρών ο αντιδήμαρχος κ. Λευτέρης Κιτσούλης) τράβηξε τα βλέμματα πολλών.

Τα αποτελέσματα μεταδίδονταν ζωντανά στο διαδίκτυο (www.chronotech.gr – πρώτη φορά στο ελληνικό Trial). Επίσης η επαναφορά των αγωνιστικών γιλέκων μαζί με το κατατοπιστικό έντυπο συμμετοχών και την εκφώνηση βοήθησε τους θεατές να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣVIDEO

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events