18 May 2024
MotoGP 2018

Giacomo Agostini: “Αν ο Rossi φοβάται, ας δουλέψει σε τράπεζα”

Ο Giacomo Agostini υποστηρίζει πως ήταν εάν συμβάν στο οποίο ο Ισπανός οδηγός είχε την υπαιτιότητά, αλλά πιστεύει ότι ο Valentino υπερβάλλει με τις δηλώσεις του.

Το Grand Prix της Αργεντινής έφερε μια διαμάχη και μια αντιπαράθεση και πάλι στην επιφάνεια που δύσκολα θα ηρεμήσει. Το θέμα της επαφής μεταξύ Rossi και Marquez, έχει πυροδοτήσει άπειρες κουβέντες και σχόλια.

Ο Giacomo Agostini, ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο μοναδικός με 15 Παγκόσμιους τίτλους, υπερασπίζεται τον Márquez μετά το συμβάν με τον Rossi στην Αργεντινή σε μια ζωντανή συνέντευξη για το GP της Αργεντινής στο θεματικό κανάλι Teledeporte, που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα μετά από κάθε MotoGP, με παρουσιαστή τον Marc Martin,  όπου ο Giacomo Agostini μίλησε για το περιστατικό μεταξύ Rossi και Marquez στο Termas de Río Hondo.

Ο Giacomo Agostini πιστεύει ότι ο Marquez έφτασε στο όριο: «Αυτά τα περιστατικά γινόντουσαν όταν και εγώ έτρεχα και γίνονται και σήμερα . Έτσι γίνεται πάντα. Νομίζω ότι ο Marquez ήταν λίγο νευρικός, επειδή πριν από την εκκίνηση άλλαξε λάστιχα, μετά του έσβησε η μηχανή στην σχάρα, στη συνέχεια, η ποινή διέλευσης, μετά η επαφή με τον Espargaró, και πάλι ποινή να δώσει μια θέση … Ήταν περίπλοκη κατάσταση και νευρικός αγώνας. Όταν έφτασε το Rossi νομίζω ότι ο Marquez θα μπορούσε να περιμένει μια στροφή ακόμα για να μπορέσει να τον περάσει πιο εύκολα. Νομίζω ότι ο Marquez το κατάλαβε αυτό μετά, για αυτό πήγε να ζητήσει συγγνώμη από τον Valentino», εξηγεί ο Agostini.

Ο Ιταλός θρύλος σχολίασε  τα λόγια του Rossi που είπε ότι Marquez προσπάθησε εσκεμμένα επαφή, τόσο με τον ίδιο και με άλλους οδηγούς: «Αυτό είναι ανοησία, αυτό είναι αδύνατο. Ο Márquez έκανε λάθος σε αυτό και ζήτησε τη συγνώμη. Για παράδειγμα ο Zarco έβγαλε τον Pedrosa έκτος και κανείς δεν έχει μιλήσει γι ‘αυτό. Ο Valentino έχει κάνει το ίδιος παλιότερα και κανείς δεν έκανε τίποτα. Όλοι οι οδηγοί πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να πείτε στο Marc ότι πρέπει να προσέξει λίγο περισσότερο, αλλά μιλάμε για αγώνες. δεν μπορεί ένας οδηγός να θέλει να προσπεράσει ένα άλλο οδηγό ζητώντας του, «Hey, μπορώ να περάσω;».

Με πολύ αιχμηρό τρόπο σχολίασε επίσης τις δηλώσεις του Rossi, στις οποίες λέει ότι φοβάται να είναι στην πίστα με τον Márquez: «Ο Valentino λέει επίσης ότι φοβάται. Εάν φοβάται, να κάνει άλλη δουλειά, να πάει να δουλέψει σε τράπεζα. Όλη του την ζωή φτάνει οδηγώντας  στα 300 χλμ. / Ώρα και τώρα φοβάται; Δεν το καταλαβαίνω. Υπερβάλει λίγο. Τώρα όλα είναι πολύ θερμά, αλλά πιστεύω και ελπίζω ότι στο τέλος όλα θα ξεχαστούν».

« Το πρόβλημα γεννήθηκε επειδή είναι ο Marquez και ο Valentino . Αν ήταν δύο άλλοι οδηγοί, όπως για παράδειγμα το περιστατικό μεταξύ Zarco και Pedrosa, που τίποτα δεν συνέβη, ενώ  και ο Dani είχε μια πολύ επικίνδυνη πτώση.»

Παρά το γεγονός ότι στην Ιταλία θέλουν ποιο σκληρές κυρώσεις για τον Marquez, ο Agostini δεν συμφωνεί με τους συμπατριώτες του, οι οποίοι σχολιάζουν ότι δεν είναι αρκετό ότι δεν βαθμολογήθηκε σε έναν αγώνα άλλα ο Marquez πρέπει να τιμωρηθεί σε 2 ή 3 αγώνες, και υποστηρίζει ότι αυτό δεν είναι σωστό. «Χθες τιμωρήθηκε  για όλα».

«Τέλος, μην πιστεύετε ότι αυτό που συνέβη στην Αργεντινή θα επηρεάσει τη στάση του Márquez στους επόμενους αγώνες. Νομίζω ότι ο Márquez στον επόμενο αγώνα θα κάνει όπως πάντα, θα προσπαθήσει να κερδίσει τον αγώνα.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events