18 April 2024
MotoGP 2018

Τα 10 πιο εντυπωσιακά νέα «βόμβες» του MotoGP για το 2018

Το 2018 μας έδωσε πολλές ειδήσεις από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, και μας κράτησε το ενδιαφέρον ψηλά όλο το χρόνο. Ωστόσο κάποιες από τις ειδήσεις ήταν ποιο σημαντικές, έτσι και εμείς διαλέξαμε τις 10 ποιο σημαντικές μεγαλύτερες «βόμβες» κατά την άποψη μας.

Ο Jorge Lorenzo υπογράφει με την Honda

Η υπογραφή του Jorge Lorenzo με την Repsol Honda προκάλεσε έκπληξη σε όλους. Μετά το πρώτο τρίτο της σεζόν, ο Ισπανός δεν είχε καταλήξει σε συμφωνία με την Ducati για να συνεχίσει στην ιταλική μάρκα, τότε έγινε πολύς λόγος για μια πιθανή κίνηση του Lorenzo στην νέα ομάδα της Yamaha Petronas, ακόμη και την απόσυρσή του σκέφτηκε. Την επόμενη μέρα μετά την ανακοίνωση ότι ο Pedrosa δεν θα συνεχίσει στο HRC, έγινε  επίσημη ανακοίνωση ότι ο Lorenzo θα είναι ο νέος ομόσταυλός του Marquez για τις επόμενες δύο σεζόν.

Ο Dani Pedrosa αποσύρεται από τους αγώνες

Το 2018 κατέληξε να είναι ο τελευταίος χρόνος του Dani Pedrosa ως ενεργός οδηγός στο MotoGP. Μετά από αρκετές εβδομάδες και παρόλο που υπήρχαν σοβαρές επιλογές για να συνεχίσει, όπως ο με την Yamaha Petronas, ο Dani ανακοίνωσε τελικά την αποχώρησή του σε συνέντευξη Τύπου στο γερμανικό Grand Prix. Στη Βαλένθια, στο αγώνα στον οποίο είπε το αντίο στους αγώνες, ονομάστηκε MotoGP Legend.

Márquez VS Rossi: οι πληγές ξανάνοιξαν…

Φάνηκε ότι τα νερά είχαν ηρεμήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στη σχέση μεταξύ του  Valentino Rossi και του Marc Márquez, αλλά η ένταση επέστρεψε στο GP της Αργεντινής, όταν ο Marc ακούμπησε τον Valentino και ο Ιταλός κατέληξε σε κατάρρευση.

Giacomo Agostini VS Rossi

Το επεισόδιο του GP της Αργεντινής έφερε και πάλι ποτάμια μελάνης. Πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν τις απόψεις τους για το τι συνέβη, συμπεριλαμβανομένου και του Giacomo Agostini, του οποίου η «ρωγμή» κατά του συμπατριώτη του ήταν μία από τις πιο συζητημένες αντιδράσεις ολόκληρης της διαμάχης με την φράση “Αν ο Rossi φοβάται, ας δουλέψει σε τράπεζα”.

Ο Romano Fenati εκδιώκεται από τους αγώνες

Η Απαράδεκτη ενέργεια του Romano Fenati στο Misano που πρωταγωνίστησε σε μια από τις πιο άσχημες στιγμές που θυμόμαστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε έναν αγώνα με τον συμπατριώτη του, Στέφανο Manzi του στοίχισε τον αποκλεισμό και που ελπίζουμε να υπάρξει και άλλη τιμωρία. Η ομάδα του τον έδιωξε για το υπόλοιπο της σεζόν, όπως και η μελλοντική του ομάδα για το 2019, η Ιταλική Ομοσπονδία του πήρε την άδεια αγώνων, η FIM έκανε το ίδιο μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Fenati ανακοίνωσε την αποχώρησή του … Πολλά κεφάλαια, γράφτηκαν σε αυτή την ιστορία, αλλά τελικά ο Ιταλός θα αγωνιστεί και πάλι το 2019 στην Moto3 με την ομάδα που τον απέλυσε, ειρωνικό ???.

Márquez VS Rossi μέρος 2ο

Στο Misano, ο Rossi αρνήθηκε τη χειραψία του Marquez στην συνέντευξη Τύπου

Ο Alvaro Bautista, στα  WSBK

Η ταραχώδης αγορά και η δυσκολία μεταγραφών στο MotoGP είχε απροσδόκητες συνέπειες. Η σχάρα του MotoGP για το 2019 μειώθηκε σε 22 θέσεις και ετσι οδήγησε την έξοδο κάποιων από το MotoGP αφού οι θέσεις είναι όλο και ποιο δύσκολες. Ο Alvaro Bautista όπου είχε μια πολύ καλή πορεία φέτος στην μεγάλη κατηγορία, δεν μπόρεσε να βρει μια θέση για το 2019,  έτσι η Ducati τον έφερε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, όπου θα είναι ένας από τους σημαντικότερους υποψηφίους για τον τίτλο το 2019.

Ο Dani Pedrosa, δοκιμαστής στην KTM

Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του ως ενεργού οδηγού, ο Dani Pedrosa θα ξεκινήσει μια νέα καριέρα ως δοκιμαστής οδηγό και θα το κάνει με την KTM. Όλα έδειχναν πως ο Ισπανός είχε την επιλογή να κάνει την ίδια δουλειά για την Honda, αλλά τελικά αποδέχθηκε την προσφορά της αυστριακής μάρκας για τις επόμενες δύο σεζόν.

Puig VS Pedrosa – ανταλλαγή δηλώσεων

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ του Dani Pedrosa και του μέντορά του, Alberto Puig, ως αποτέλεσμα μιας συνέντευξης με τον υπεύθυνο της ομάδας HRC. Ο Pedrosa απάντησε μέσω των κοινωνικών δικτύων του.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events