ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης: “Δεν ενημερωθήκαμε για την υπογραφή του Μνημονίου για την πίστα Motocross της Μεγαλόπολης”

ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης: “Δεν ενημερωθήκαμε για την υπογραφή του Μνημονίου για την πίστα Motocross της Μεγαλόπολης”

H Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Λ.Μ.Α.) Μεγαλόπολης εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με το Μνημόνιο που υπογράφτηκε πριν λίγες ημέρες από τον  Υφυπουργό Αθλητισμού και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τον εκσυγχρονισμό της πίστας Motocross στην Μεγαλόπολη, με στόχο να αποτελέσει διεθνές κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού αναφέροντας πως δεν ενημερωθήκαν σχετικά ενώ είναι η νόμιμη ενοικιάστρια της Πίστας Μοτοκρός από την ΔΕΗ και υπάρχει συγκεκριμένο συμβόλαιο σε ισχύ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:  Με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα σχετικά με την πίστα μοτοκρός της Μεγαλόπολης, η ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης ενημερώνει τα εξής:

Η πίστα μοτοκρός και η ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης έχουν πορεία καταξιωμένη και πιστοποιημένη διεθνώς σε κάθε επίπεδο.

Για την πορεία αυτή σημαντική ήταν η βοήθεια της ΔΕΗ, του Δήμου Μεγαλόπολης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εθελοντών,  πράγμα που αποδεικνύει τα οφέλη της συνεργασίας, στην οποία η ΑΛΜΑ ήταν πάντα ανοικτή.

Οι ανακοινώσεις που είδαμε να γίνονται σχετικά με αξιοποίηση της πίστας είναι στην σωστή κατεύθυνση αφού αποτελούν στην ουσία όλα όσα αυτά τα χρόνια έχουμε προτείνει τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στον κ. Αυγενάκη. Χαιρόμαστε που όλες οι προτάσεις μας φαίνεται να γίνονται αποδεκτές , αν μάλιστα γίνουν πράξη και δεν μείνουν στα λόγια, τότε είμαστε πεπεισμένοι ότι η πίστα Μοτοκρός Μεγαλόπολης θα έχει πολύ καλή εξέλιξη.

Λυπούμαστε όμως που για όλες αυτές τις αποφάσεις και τις εξελίξεις , δεν σκέφτηκε κανείς να μας ενημερώσει και έγιναν οι διαδικασίες υπογραφής μνημονίου χωρίς να παραβρίσκεται στην αίθουσα έστω ένα μέλος της ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης και για όσα έγιναν ενημερωθήκαμε κατά τύχη από δημοσιεύματα.

Η ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης είναι νόμιμη ενοικιάστρια της Πίστας Μοτοκρός από την ΔΕΗ και υπάρχει συγκεκριμένο συμβόλαιο σε ισχύ.

H πίστα όλα αυτά τα χρόνια χρειαζόταν πολυέξοδη και κοπιαστική συντήρηση την οποία είχε αναλάβει η ΑΛΜΑ αποκλειστικά. Όσο αναγκαίες είναι οι μελέτες και οι σχεδιασμοί άλλο τόσο αναγκαίο είναι οι άνθρωποι που  γνωρίζουν την πίστα σε κάθε σπιθαμή της και μπορούν να τρέξουν τεχνικά μια διοργάνωση.

Η ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης πάντα επεδίωκε την συνεργασία , έτσι και τώρα είμαστε στην διάθεση όλων με μοναδικό όμως στόχο την αναβάθμιση της πίστας και των γύρω χώρων. Με σκοπό να συνεχίσουν να γίνονται μεγάλες διοργανώσεις. Για να μπορεί να γίνει αυτό δυνατόν θεωρούμε ότι οι τακτικές αποκλεισμών και οι προσπάθειες απαξίωσης δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Αν πραγματικά η πολιτεία ενδιαφέρεται να κάνει πράξη όλα όσα μας ανακοινώνει, θα είμαστε οι πρώτοι που θα παλέψουμε για αυτό, δηλώνουμε παρόντες και αναμένουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα για το καλό του τόπου μας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πλέον όλοι είναι ενήμεροι και γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες, η ευθύνη υλοποίησης όσων ανακοινώθηκαν ανήκει σε όσους την ανέλαβαν με την υπογραφή του μνημονίου.

Εκ του Δ.Σ.

 

Διεθνές κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού η πίστα Motocross στην Μεγαλόπολη