Ανάκληση Ducati Multistrada V4 2021 για αλλαγή κινητήρα

Η Ducati αναμένεται επίσημα να εκδώσει ανάκληση για το 2021 Ducati Multistrada V4 λόγω πιθανού προβλήματος με τους οδηγούς βαλβίδων στον κινητήρα Granturismo.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ducati βρήκε προβλήματα ποιότητας με τους οδηγούς βαλβίδων σε μερικούς από τους κινητήρες Granturismo V4, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπερβολική φθορά και να οδηγήσουν σε απώλεια ισχύος του κινητήρα και αστοχία.

Υπάρχουν αναφορές από διάφορες πηγές ότι η Ducati θα στείλει σύντομα ένα μήνυμα “stop driving” στους ιδιοκτήτες του νέου Ducati Multistrada V4.

Η παράδοση των κινητήρων διακόπηκε και οι ιδιοκτήτες προειδοποιήθηκαν και ενημερώθηκαν να μην οδηγούν πλέον τη μοτοσικλέτα.

Μόνο ένας μικρός αριθμός μοντέλων Ducati Multistrada V4 που έχουν το πρόβλημα έχει παραδοθεί σε πελάτες. Η Ducati θα ανακαλέσει τις μοτοσικλέτες που έχουν πρόβλημα και θα αντικαταστήσει τον κινητήρα V4.

Οι έλεγχοι εκκαθάρισης βαλβίδων στο Granturismo V4 πρέπει να εκτελούνται στα 60.000 km, δηλαδή διπλάσιο από το τρέχον πρόγραμμα συντήρησης για τον κινητήρα L-twin

Το πρόβλημα προέρχεται προφανώς από έναν από τους δύο προμηθευτές ανταλλακτικών που κατασκευάζουν οδηγούς βαλβίδων για την Ducati. Παρόλο που η Ducati δεν έχει περιγράψει το ακριβές πρόβλημα, ο κινητήρας Granturismo είναι εφοδιασμένος με ένα νέο σύστημα επιστροφής ελατηρίου βαλβίδας, αντί για το σύστημα Δεσμοδρομικών βαλβίδων που η Ducati έχει χρησιμοποιήσει στους κινητήρες της για δεκαετίες.

Ο κινητήρας Ducati V4 Granturismo χρησιμοποιεί ένα σύστημα επιστροφής βαλβίδων αντί του παραδοσιακού συστήματος αποσμητικών βαλβίδων Ducati

Το σύστημα επιστροφής βαλβίδας εισήχθη στο Multistrada V4 έτσι ώστε τα διαστήματα σέρβις για τον έλεγχο της απόστασης βαλβίδας να μπορούν να αυξηθούν στα 60.000 km. Οι οδηγοί βαλβίδων (ονομάζονται επίσης στελέχη βαλβίδων) κατασκευάζονται από δύο προμηθευτές, έναν στη Γερμανία και έναν στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, τα Ducati Multistrada V4 με προβλήματα κινητήρα είναι εξοπλισμένα με οδηγούς βαλβίδων που παρέχονται από τον ιαπωνικό προμηθευτή.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ducati θα αντικαταστήσει τους κινητήρες των επηρεαζόμενων μοτοσικλετών Multistrada V4 με νέους κινητήρες που μόλις κατασκευάστηκαν στη Μπολόνια.

Για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, 60 μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων 44 στις Ηνωμένες Πολιτείες, 13 στο Μεξικό και 3 στον Καναδά, θα επηρεαστούν από την ανάκληση. Για το πρόβλημα τους, οι ιδιοκτήτες της Βόρειας Αμερικής που πλήττονται θα αποζημιωθούν από την Ducati με τρεις τρόπους: θα λάβουν 1) δωρεάν επίσημη ετήσια συντήρηση δύο ετών, 2) δωρεάν αναβάθμιση λογισμικού ραντάρ ($ 850 + εργασία) και 3) ένα κουπόνι αξίας 1.500 $ για ρούχα ή αξεσουάρ Ducati.

Ζητήθηκε επίσης από τους αντιπροσώπους της Ducati να σταματήσουν να πωλούν μοντέλα Multistrada V4 των οποίων οι οδηγοί βαλβίδων παρέχονται από τον σχετικό προμηθευτή ανταλλακτικών, έως ότου αυτοί οι κινητήρες μπορούν να αντικατασταθούν μέσω του προγράμματος ανάκλησης.

Προτεραιότητα δίνεται φυσικά στις μοτοσυκλέτες που έχουν ήδη πωληθεί και βρίσκονται στην κατοχή του πελάτη.

Πηγή: Ducati Βόρεια Αμερική

Παρουσίαση V4 Granturismo: νέος προηγμένος κινητήρας της Ducati για τη νέα Multistrada – VIDEO – Photo

Η Ducati παρουσίασε το νέο Multistrada V4 – Photo Mega Gallery – VIDEO

Related Posts