Ανακοινώθηκαν οι προσωρινές λίστες συμμετοχής MotoGP, Moto2 και Moto3 για την σεζόν 2021

Μόλις μετά το τέλος της περίεργης σεζόν του 2020, ανακοινώθηκαν οι προσωρινές λίστες συμμετοχής MotoGP, Moto2 και Moto3 για την σεζόν 2021

Στο MotoGP, τρεις αρχάριοι θα ανεβούν στην μεγάλη κατηγορία MotoGP. Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής Moto2, Enea Bastianini και η ο δεύτερος, Luca Marini θα ενταχτούν στην ομάδα της Esponsorama Racing, ενώ ο Jorge Martin θα ενταχτεί στην ομάδα της Pramac Racing, δύο από τους οποίους πρέπει να αλλάξουν τον αριθμό τους για το ντεμπούτο τους στην πρώτη κατηγορία.

Εκτός από τους rookie έχουμε ήδη πολλές αλλαγές. Μια ολοκαίνουργια ομάδα για την εργοστασιακή Ducati, ενώ ο Fabio Quartararo και ο Valentino Rossi εναλλάσσουν τις θέσεις τους στις αντίστοιχες ομάδες, ο Pol Espargaro μετακομίζει στην Repsol Honda Team. Επιπλέον, η πολυσυζητημένη θέση της Aprilia Racing Team Gresini μαζί με τον Aleix Espargaro καταλαμβάνεται προσωρινά από τον Lorenzo Savadori.

Η Moto2 καλωσορίζει οκτώ πρωτάρηδες το 2021, συμπεριλαμβανομένου του Cameron Beaubier από τη Αμερική. Ο πρωταθλητής FIM CEV Repsol Moto2, Yari Montella θα είναι ο συμπαίκτης του Jorge Navarro στην Speed ​​Up Racing καθώς ο παγκόσμιος πρωταθλητής Moto3, Albert Arenas κάνει το βήμα του με την Aspar. Οι Celestino Vietti, Tony Arbolino, Raul Fernandez, Ai Ogura και Barry Baltus είναι οι άλλοι αναβάτες της κατηγορίας 2020 που θα ανεβούν στην κατηγορία. Ο Joe Roberts κάνει τη μετάβαση στην ομάδα Italtrans Racing Team και ο Fabio Di Giannantonio ανανεώνει τη σχέση του με την Gresini Racing. Μια πολύ, πολύ συναρπαστική σύνθεση της μεσαίας κατηγορίας.

Η μικρή κατηγορία Moto3 θα δει πέντε πρωταθλητές να προσπαθούν να σφραγίσουν την εξουσία τους στο Grand Prix paddock καθώς

Ο Πρωταθλητής του Red Bull MotoGP Rookies Cup 2020, Pedro Acosta θα είναι με τον Jaume Masia στην Red Bull KTM Ajo. Ο πρωταθλητής του Παγκόσμιου Πρωταθλητή FIM CEV Repsol Moto3, Izan Guevara, θα είναι στην, Aspar και ο Lorenzo Fellon αντικαθιστά τον Niccolo Antonelli στο SIC58 Squadra Corse. Ο Xavier Artigas παίρνει την πρώτη του ευκαιρία πλήρους απασχόλησης με την Leopard Racing και ο Andi Izdihar επιστρέφει από την Moto2. Υπάρχουν πολλές αξιοσημείωτες αλλαγές στη Moto3 για το 2021 και όλα δείχνουν πως θα είναι άλλη μια συναρπαστική σεζόν.