Ανασκόπηση 1ης ημέρας “Prologue” Dakar 2021 με νικητή τον Ricky Brabec

  • Πρόλογος “Prologue” (Σάββατο 2 Ιανουαρίου): Τζέντα-Τζέντα: 129 χλμ συνολικά | 11 χλμ ειδικής

Αυτό ήταν μία ειδική πριν από την έναρξη του κανονικού αγώνα. και πραγματοποιήθηκε στην Τζέντα, το σημείο εκκίνησης της πρώτης ειδικής την  Κυριακή. Αυτή η ειδική ήταν  περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από το King Abdullah Stadium. Θα έχει 11 χλμ. που μετρήθηκαν για τον καθορισμό της κατάταξης και της αρχικής σειράς της πρώτης φάσης αυτού του αγώνα.

  1. R. Brabec (USA)
  2. J. Barreda Bort (ESP) +00:00:06
  3. D. Sanders (AUS) +00:00:13

Το δεύτερο Ντακάρ που πραγματοποιείτε στη Σαουδική Αραβία ξεκίνησε με 288 συμμετοχές συνολικά με την «ειδική-πρόλογο» 11 χιλιομέτρων σήμερα που θα δώσει την σειρά εκκίνησης της πρώτης ειδικής αύριο Κυριακή.

Ο Αμερικανός Ricky Brabec δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερη αρχή στην υπεράσπιση της νίκης του στο Ντακάρ.

Ο νικητής του 2020 , όπου έγραψε ιστορία για τη χώρα του και την Honda, ξεκίνησε το Ντακάρ 2021 κερδίζοντας το πρόλογο 11 χιλιομέτρων στην Τζέντα, μπροστά από τον συμπαίκτη του, Joan Barreda με έξι δευτερόλεπτα διαφορά!

Με την εκκίνηση να γίνεται με αντίστροφη σειρά των αριθμών  τους, άφησε τους αναβάτες της Elite τελευταίους.

Οι αναβάτες των Hero πήραν το προβάδισμα έως ότου εμφανίστηκε ο πρωτάρης Daniel Sanders , ο τέταρτος επίσημος αναβάτης της KTM. Ήταν στην κορυφή μέχρι να τον προσπεράσει ο Joan Barreda, τον οποίο θα μπορούσε να νικήσει μόνο ο Brabec για να υπογράψει το 1-2 για την Honda , πράγμα που δείχνει ότι η Honda θέλει να κερδίσει και πάλι το Ντακάρ φέτος.

Ricky Brabec: «Σήμερα ήταν καλά. Αρκετά σύντομα – μόλις δέκα χιλιόμετρα πρόλογος. Τίποτα που δεν πρέπει να χάσεις ή να κερδίσεις Αρκετά για να μπούμε στο κλίμα εμείς κι η μοτοσυκλέτα. Είμαστε τώρα έτοιμοι για την πραγματική αρχή. Αύριο θα ξεκινήσουμε ωραία και νωρίς. Φτάσαμε στην πρώτη και τη δεύτερη θέση στον πρόλογο για εμένα και τη Joan. Έτσι αύριο ο Joan και εγώ θα ανοίξουμε τον δρόμο και ελπίζουμε ότι θα πάμε καλά. Είναι ένας μακρύς αγώνας, αλλά νομίζω ότι η στρατηγική θα αρχίσει να παίξει ρόλο.»

Ο Daniel Sanders που κέρδισε το Αυστραλιανό Πρωτάθλημα Off-Road του 2019, και πρωτάρης στο Ντακάρ, τερμάτισε όπως είπαμε τρίτος, μπροστά από τον Ross Branch κάνοντας το ντεμπούτο του με τη Yamaha, στην οποία έχει ήδη δώσει το καλύτερο μερικό αποτέλεσμα από ό, τι κατάφερε σε ολόκληρο το 2020.

Ο Γερμανός Sebastian Bühler τερμάτισε πέμπτος, ακολουθούμενος από τον άλλο αναβάτη της Yamaha, τον Αμερικανό Andrew Short που έκλεισε την κορυφαία εξάδα του προλόγου.

Ολοκληρώνοντας την πρώτη  δεκάδα του Ντακάρ 2021 βλέπουμε του γνωστούς Kevin Benavides στην 7η θέση, μπροστά από τον Pablo Quintanilla και τον Toby Price, στην 8η και 9η θέση αντίστοιχα, ενώ ο Πορτογάλος Joaquim Rodrigues, έκλεισε την πρώτη δεκάδα.

Ο πολλά υποσχόμενος Jamie McCanney τερμάτισε 11ος , ο Luciano Benavides (14ος), ο Matthias Walkner (17ος), ο Adrien Van Beveren (18ος), ο Nacho Cornejo (25ος) και ο Sam Sunderland (27ος) έμειναν λίγο πιο πίσω.

Η γνωστή μας Laia Sanz, η οποία συνεχίζει στο Ντακάρ τερμάτισε στην 32η θέση!

Όλα αυτά είναι μόνο ο πρόλογος, όλα θα αλλάξουν στις επόμενες ειδικές!

Σε αυτό το πρόλογο, οι διαφορές πολλαπλασιάστηκαν επι τέσσερα, αφού εφαρμόστηκε ένας νέος συντελεστής επι 4 στους χρόνους τερματισμού, πράγμα που σημαίνει ότι ο Brabec έχει ήδη 24 δευτερόλεπτα διαφορά έναντι του Barreda και σχεδόν ένα λεπτό σε σύγκριση με τους Sanders και Branch

Στα , ο Alexandre Giroud τερμάτισε 1ος με ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον Manuel Andujar, ενώ ο Kamil Wisniewski τερμάτισε τρίτος.

Φέτος επίσης έχουμε μια σημαντική αλλαγή όπως αυτή των ελαστικών. Η  διοργάνωσή αποφάσισε να περιορίσει την ποσότητα των ελαστικών που κάθε κορυφαίος οδηγός θα μπορεί να χρησιμοποιήσει, σε έξι σετ για ολόκληρο το ράλι. Οι 36 καλύτεροι μοτοσικλετιστές θα πρέπει να οδηγούν πιο συντηρητικά για να αποφύγουν τη γρήγορη φθορά των ελαστικών τους.

Επίσης στην συνεχή προσπάθειά τους οι διοργανωτές να κάνουν το Ντακάρ ασφαλέστερο, επέβαλε υποχρεωτικά τα γιλέκα αερόσακου για τους μοτοσικλετιστές και τους τετράτροχους, ξεκινώντας από το 2021. Αυτοί οι αερόσακοι έχουν χρησιμοποιηθεί σε αγώνες πίστας για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορούν να αποτρέψουν ένα μεγάλο εύρος τραυματισμών (π.χ. ώμος και τραυματισμούς στο στήθος).

VIDEOΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε το Dakar για άλλη μια χρονιά με LIVE ενημέρωση και με καθημερινές ανασκοπήσεις της ημέρας, όπως μοναδικά κάνουμε κάθε χρόνο στην Eιδική σελίδα για το Dakar 2021 !

Related Posts