21 June 2024
Rally Raid - Trail Ride

Ανασκόπηση Olympia Rally 2024 – 19 εως 25 Μαΐου 2024 – Φωτογραφίες

Καλώς ήρθατε στο Olympia Rally 2024! Με μεγάλη χαρά ξεκινάμε τη φετινή διοργάνωση στην ιστορική πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Σήμερα σηματοδοτεί την αρχή ενός αξέχαστου ταξιδιού μέσα από τα απαιτητικά εδάφη και τα εκπληκτικά τοπία της Πελοποννήσου.

Olympia Rally 2024 Ημέρα 1

Το Olympia Rally ξεκινά με το προλογό των 43 χιλιομέτρων, SS1 Λαβύρινθος. Αυτό το στάδιο θα δοκιμάσει τις ναυτιλιακές σας ικανότητες με τη σύνθετη και απαιτητική τουδιαδρομή. Είναι ένα κρίσιμο αρχικό τμήμα που θέτει τον τόνο για το ράλλυ.
Πρώτος και γρηγορότερος ήταν ο #302 Dennis Schans (NL) , δεύτερος ήταν ο #42 Ard Vermeulen (NL) και τρίτος ήταν ο #41 Ad Jansen (NL).

Μετά την ένταση του προλογικού σταδίου, θα συγκεντρωθούμε στην καρδιά της Αρχαίας Ολυμπίας για την τελετουργική εκκίνηση. Αυτό το συμβολικό γεγονός γιορτάζει το πνεύμα του ράλλυ και τιμά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά αυτής της θρυλικής τοποθεσίας.

Olympia Rally 2024 Ημέρα 2

Δεύτερη μέρα του Olympia Rally! Η σημερινή πρόκληση των 230 χιλιομέτρων είναι μια αληθινή δοκιμασία πλοήγησης και αντοχής, που οδηγεί τους συμμετέχοντες μέσα από το πυκνό Δάσος Φολόης και την εκκινητική κοιλάδα του Πηνειού ποταμού. Αυτό το απαιτητικό τμήμα απαιτεί συνεχή εστίαση και εμπειρία στην πλοήγηση.

Δάσος Φολόης: Καλύπτοντας 33.000 τετραγωνικά μέτρα στον Όρος Φολόη, το Δάσος Φολόης είναι ένα από τα παλαιότερα αυτοφυώς φυτευθέντα δάση οξιάς και δρυός στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν η κατοικία κενταύρων και νεράιδων και πήρε το όνομά του από τον βασιλιά των κενταύρων, Φόλο, ο οποίος φιλοξένησε τον Ηρακλή.

Κορυφαίοι 3 Αναβάτες της Ημέρας:
1. #362 Moritz Hennefeld (DE)
2. #42 Ard Vermeulen (NL)
3. #306 Aart Van Vugt (NL)

Συγχαρητήρια στους κορυφαίους αναβάτες της σημερινής ημέρας! Αύριο, οι αναβάτες θα αντιμετωπίσουν το σκέλος του μαραθωνίου, ένα δύσκολο τεστ αντοχής και στρατηγικής.

Olympia Rally 2024 Ημέρα 3

Ημέρα 3η του Olympia Rally! Η σημερινή διαδρομή σηματοδοτεί την αρχή του μαραθωνίου, μιας πραγματικής δοκιμασίας αντοχής και δεξιοτήτων, που ξεκινάει από τη Λάλα και καταλήγει στο Ξυλόκαστρο. Αυτό το απαιτητικό σκέλος οδήγησε τους αγωνιζόμενους σε μία ποικιλία εδαφών, με απαιτητική πλοήγηση και αδιάκοπη συγκέντρωση, με κάποιους αναβάτες να χρειάζονται μέχρι και 12 ώρες για να ολοκληρώσουν αυτήν την εκπληκτική διαδρομή.

Οι αναβάτες ξεκίνησαν από τη Λάλα, διέσχισαν το μυθικό δάσος της Φολόης και ανέβηκαν στον Ερύμανθο, διασχίζοντάς τον από Δυτικά προς Ανατολικά. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν βόρεια προς τα Τριπόταμα, τη Βλασιά και τα Καλάβρυτα, όπου έκαναν και τον απαραίτητο ανεφοδιασμό, πριν συνεχίσουν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού για να ξεκινήσουν την απότομη κατάβαση, πάνω από τα Ύδατα Στυγός και μέσα από το δάσος στη Ζαρούχλα, για να διασχίσουν στη συνέχεια τη Ζήρια και μέσω Καρυάς να καταλήξουν στο Ξυλόκαστρο.

Πρώτος τερμάτισε το σκέλος ο #302 Αρτ Βαν Βουτ (NL), με τον #41 Αντ Γιάνσεν (NL) στη δεύτερη θέση, και τον #310 Μάρτιν Καλτ στην τρίτη.

Γενική Κατάταξη μετά την Ημέρα 3:
1. #42 Αρντ Βερμέουλεν (NL)
2. #41 Αντ Γιάνσεν (NL)
3. #302 Αρτ Βαν Βουτ (NL)

Η επιστροφή αύριο είναι τελείως διαφορετική καθώς οι αναβάτες κλείνουν το σκέλος του μαραθωνίου.

Olympia Rally 2024 Ημέρα 4

Ημέρα 4 του Olympia Rally ήταν μια ακόμη συναρπαστική διαδρομή σηματοδοτώντας το δεύτερο και μέρος του μαραθώνιου stage. Οι αναβάτες ξεκίνησαν από το Ξυλόκαστρο και επέστρεψαν στο bivouac στην Αρχαία Ολυμπία περνώντας από το Ζεμενό, την Κυλλήνη, το όρος Ζήρια, τη λίμνη Στυμφαλία, τη λίμνη Δόξα, τα Ζαρέλια, το Πλανητέρο, την Κλειτορία, τον ποταμό Λάδωνα, τον ποταμό Ερύμανθο και το δάσος Φολόης.


Η απαιτητική διαδρομή των 280 χλμ άφησε το σημάδι της, αναγκάζοντας πολλούς αναβάτες να εγκαταλήψουν, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του Olympia Rally.

Πρώτος που ολοκλήρωσε το σκέλος ήταν ο #42 Ard Vermeulen (NL), με τον #302 Dennis Schans (NL) στη δεύτερη θέση και τον #310 Martin Kalt (CHE) να συμπληρώνει την τριάδα.
Φέτος, στο Olympia Rally συμμετέχουν δύο Έλληνες αναβάτες, ο #45 Χρήστος Πελούσης και η #18 Πολυτίμη Κυριακοπούλου, οι οποίοι βρίσκονται σε έντονη μάχη για την πρώτη θέση στην κατηγορία τους.


Γενική Κατάταξη μετά την Ημέρα 3:
1. #42 Αρντ Βερμέουλεν (NL)
2. #41 Αντ Γιάνσεν (NL)
3. #302 Dennis Schans (NL)
Αύριο, οι αναβάτες θα αναμετρηθούν στο SS5 Γορτυνία – Νεμούτα.

Olympia Rally 2024 Ημέρα 5

Ημέρα 5 του Olympia Rally πήρε τους αναβάτες σε μια γραφική διαδρομή από την Κρέστενα έως τη Γορτυνία μήκους σχεδόν 300 χιλιόμετρα, μετά την μαραθώνια ειδική των 2 προηγούμενων ημερών.

Οι αναβάτες πέρασαν από μερικά πανέμορφα χωριά και τοπία όπως η Ανδρίτσαινα, ο Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα, η Καρύταινα, όπου ανεφοδιάστηκαν πριν συνεχίσουν βόρεια μέσω εγκαταλελειμμένων χωριών και κατεστραμμένων ασφαλτόφρομων, στον Λάδωνα και στους Καταρράκτες της Νεμούτας στον Ερύμανθο ποταμό, πριν καταλήκουν στα δύσκολα αμμοχώματα του Κλαδέου.


Η ειδική ολοκληρώθηκε με τον #320 Martin Kalt (CHE)  να τερματίζει πρώτος, τον #306 Aart Van Vugt στη δεύτερη θέση και τον #41 Ad Jansen (NL) στην τρίτη θέση.

Γενική Κατάταξη μετά την Ημέρα 5:
1. #41 Ad Jansen (NL)
2. #42 Ard Vermeulen (NL)
3. #21 Robin Lynch (GB)

Αύριο είναι η τελευταία μέρα του ράλι, με μια ειδική διαδρομή 130 χιλιομέτρων.

Olympia Rally 2024 Ημέρα 6

Την 6η ημέρα του Olympia Rally, οι συμμετέχοντες αντιμετώπισαν μια πολύπλευρη τελευταία μέρα, με μαλακά χώματα και δύσκολη πλοήγηση στην αρχή, πριν οδηγήσουν κατά μήκος της παραλίας του Καϊάφα με εκπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Από την Αλφιούσα στο Επιτάλιο, και από το Σαμικό στην λίμνη Καϊάφα, και μετά η ανάβαση προς τούς πετρωτούς και βραχώδεις λόφους της Σμέρνας για να καταλήξουν μέσω Κρέστενας στην Αρχαία Ολυμπία όπου η απονομή και η φαντασματαγορική τελετή λήξης.

Η σκηνή ολοκληρώθηκε με τον #42 Ard Vermeulen (NL) να τερματίζει πρώτος, τον #414 Frederick Scheifler (AU) στη δεύτερη θέση και τον #30 Timo Heinen (DE) στην τρίτη.

Συνολικά μετά την 6η ημέρα:

  1. #42 Ard Vermeulen (NL)
  2. #41 Ad Jansen (NL)
  3. #21 Robin Lynch (GB)

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με μια τελετή απονομής βραβείων, γεμάτη αναμνήσεις, χαμόγελα και αυθόρμητες στιγμές.

Olympia Rally Gallery

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner