21 June 2024
MotoGP 2024

Marc Marquez: “Αν βελτιώσω την απόδοση ενός γρήγορου γύρου θα μπορέσω να παλέψω για τα πάντα”

Το τρίτο σκαλί του βάθρου του αγώνα στην Βαρκελώνη, πήγε σε έναν σπουδαίο Marc Marquez, ο οποίος, το Σάββατο, ήταν ο συγγραφέας μιας τρελής επιστροφής.

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, που ξεκίνησε από την πέμπτη σειρά και την 14η θέση, ανέκαμψε γύρο με γύρο και τελικά ξεπέρασε τον Aleix Espargarò με την Aprilia, στον τελευταίο του αγώνα στην έδρα του στη Βαρκελώνη.
Ο Marquez συνεχίζει να απολαμβάνει μια νέα σεζόν με τρελό κέφι και όρεξη, φέρνοντας αποτελέσματα και επιδόσεις που κάνεις δεν πίστευε πως θα ξαναδεί από αυτόν τον οδηγό μετα την τετράχρονη οδύσσεια που πέρασε!

«Συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα, αλλά είναι σαφές ότι δεν είναι πάντα δυνατό να σώσουμε το Σαββατοκύριακο όπως κάναμε εδώ και στο Λε Μαν. Από την άλλη, σε αυτή την πίστα, που είναι η χειρότερη στο ημερολόγιο για το στυλ οδήγησης, δύο βάθρα είναι σίγουρα ένα μεγάλο επίτευγμα και προμηνύουν καλό για το υπόλοιπο της σεζόν.»

«Αυτή τη φορά έπρεπε να το μαγειρέψουμε πολύ αργά, γιατί έβλεπα ότι ήταν πολύ μακριά. Στην πραγματικότητα, δεν ήξερα ότι πάλευα για το βάθρο μέχρι τον τελευταίο γύρο, γιατί έχω ζητήσει από την ομάδα, όταν υπάρχουν αγώνες σαν κι αυτόν: “Μη μου γράφετε την θέση, πρέπει να οδηγώ νιώθοντας ό,τι μπορώ”. Δεν ήξερα αν αγωνιζόμουν για την πέμπτη θέση, την τέταρτη ή το βάθρο. Οι δύο πρώτοι ήταν εκτός οπτικού πεδίου μου και δεν ήξερα αν είχαν πέσει οδηγοί μπροστά μου. Αλλά σήμερα δεν είχα καλή εκκίνηση, αλλα ήξερα πώς να αντιδράσω κατά τη διάρκεια του αγώνα και ήξερα πώς να διαχειριστώ τη μαλακή γόμα.»

«Πέρασα τη γραμμή τερματισμού και κοίταξα τον χαρακτηριστικό πύργο για να δω ποιος είχε κερδίσει. Και είδα: 1, 89, 93. Είπα στον εαυτό μου: “Τι; Ήταν Διπλή δόση αδρεναλίνης.»

«Ήταν καλύτερη επιστροφή από τη Γαλλία; Ήταν πιο δύσκολο; Έχει μεγαλύτερη αξία; Ναι, επειδή είναι μια πίστα με την οποία “παλεύω” από το 2013. Έχω πετύχει καλά αποτελέσματα, αλλά ήταν πάντα δύσκολη για μένα. Αλλά εκτός από αυτό, όταν λέω ότι είναι μια δύσκολη πίστα για μένα, δεν τα παρατάω ποτέ και προσπαθώ να κάνω διπλή δουλειά για να πάω καλύτερα»

«Ξεκίνησα 14ος και δεν έκανα καλή εκκίνηση και έπρεπε να προσπεράσω και να εμπιστευτώ τις δυνατότητές μου καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και αυτό έκανε τη διαφορά στο τέλος, αλλά δυσκολεύτηκα να υπερασπιστώ αυτή τη θέση με τον Aleix πίσω μου. Λυπάμαι για τον Aleix, ο οποίος επίσης άξιζε να βρεθεί στο βάθρο, ήταν ο τελευταίος του αγώνας εδώ.»

Ο Marquez αποδέχεται ότι είναι «διαγωνιζόμενος» στην κούρσα του τίτλου, και είναι μόνο επειδή βρίσκεται τρίτος αυτή τη στιγμή.

«Φυσικά, είμαι υποψήφιος. Γιατί; Επειδή είμαι τρίτος στο πρωτάθλημα μετά από έξι αγώνες ήδη. Όμως, είμαι τρίτος και είναι η πραγματική μου θέση γιατί υπάρχουν δύο οδηγοί που είναι πιο γρήγοροι. Αν θέλουμε να αγωνιστούμε ειδικά μαζί τους, πρέπει να βελτιώσουμε τις κατατακτήριες.»

«Είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των δύο με έναν τρίτο που ελπίζει να προλάβει, έστω και με τα δόντια του. Προσπαθείς να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς. Αν δεν μπορείς να παλέψεις για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δεν είναι επειδή δεν ήθελες, είναι επειδή δεν μπορούσες. Προς το παρόν, είμαστε εκεί, αλλά δεν μπορείς να σώζεις κάθε Σαββατοκύριακο. Προς το παρόν, είμαστε εκεί, αλλά δεν μπορεί να σωθεί κάθε Σαββατοκύριακο όπως αυτό και το Λε Μαν, αλλά έχουμε δουλειά να κάνουμε για να βελτιωθούμε, με δύο αναβάτες που τα έχουν όλα πολύ καλά στα χέρια τους, καθώς οδηγούν την ίδια μοτοσικλέτα εδώ και πέντε χρόνια. Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό την Παρασκευή στην προσπάθεια ενός γύρου.»

Ο Marquez ήταν ένας από τους τέσσερις οδηγούς που επέλεξαν το μαλακό ελαστικό. Ο Acosta, και o Miller, όπου και οι δυο είχαν πτώσεις και ο αδερφός του Alex Marquez που τερμάτισε πίσω του. «Τα ελαστικά ήταν ένα από τα σημεία που ήταν πάντα πολύ ξεκάθαρο για μένα στη Honda, όταν ο ένας ή ο άλλος ήταν καλύτερος, ήξερα ακριβώς τι να κάνω. Εδώ, σήμερα έπρεπε να το ρισκάρω. Ένιωσα ότι και τα δύο είχαν δυνατότητες, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να το αναλύσουμε καλά για να καταλάβουμε ποια γόμα θα ήταν καλύτερη. Με τη μεσαία γόμα δεν θα είχα καλύτερο αγώνα, γιατί ξεκινώντας από την 14η θέση δεν θα μπορούσα να προσπεράσω αμέσως, οπότε θα ήμουν εντελώς χαμένος, έτσι αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω τη μαλακή γόμα.»

«Στην Ducati μοιραζόμαστε τα δεδομένα και τα παρακολουθείς. Αλλα δεν πρέπει να πάθεις εμμονή με το να κοιτάς τα δεδομένα, γιατί μπορεί να τρελαθείς, γιατί κάθε αναβάτης έχει το δικό του στυλ οδήγησης, είναι ελαφρώς διαφορετικές μοτοσυκλέτες και πρέπει να το καταλάβεις αυτό. Αλλά το χαρακτηριστικό της μοτοσικλέτας είναι το ίδιο και αυτό σε βοηθάει να δεις πού χάνεις για να βελτιωθείς. Είναι επίσης το μυστικό της Ducati να τα έχεις όλα ανοιχτά.»

«Τώρα θα εστιάσουμε στον Mugello και ειδικά στην επίλυση των προβλημάτων σχετικά με την απόδοση ενός γύρου»

MotoGP 2024

Δείτε επίσης: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ MotoGP 2024  -–- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner