Απαγόρευση για τις γουρούνες σε όλους τους ασφάλτινους δρόμους της χώρας

Τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για τις Μεταφορές παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις αλλαγές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Την ολική απαγόρευση από όλους τους δρόμους της χώρας των τετράτροχων μοτοσυκλετών, όπως είναι γνωστές «γουρούνες» προβλέπει το νομοσχέδιο, ενώ παράλληλα προβλέπει βαριά πρόστιμα σε όσους ενοικιάζουν οχήματα σε όσους δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης

Αναφερόμενος στις τετράτροχες μοτοσικλέτες (τις γνωστές γουρούνες) ο κ. Σπίρτζης είπε:

“Ένα άλλο θέμα που απασχολεί κυρίως τη νησιωτική Ελλάδα και τις τουριστικές περιοχές είναι οι γνωστές τετράτροχες μοτοσικλέτες και οχήματα υπαίθριων δραστηριοτήτων, όπου απαγορεύεται η χρήση τους σε δρόμους, στο οδικό δίκτυο, στο ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο. Αυτό ήταν μια άλλη γκρίζα ζώνη, την ξέρετε καλά, επειδή μας κατηγορείτε έτσι για συντεχνιασμό, να δούμε πόσοι συντεχνιακοί είμαστε, όπου για να νοικιάζουν σε επισκέπτες της χώρας, σε τουρίστες, φτηνά οχήματα και χωρίς άδεια μοτοσικλέτας, φρόντισαν να έχουμε τις τετράτροχες μοτοσικλέτες και τα οχήματα εκτός δρόμου, να μετακινούνται με πολύ μικρές ταχύτητες στα νησιά μας και να σκοτώνεται ο κόσμος. Κάθε Καλοκαίρι. Γι’ αυτό απαγορεύεται και η κυκλοφορία σ’ αυτούς τους δρόμους. Στις πόλεις απαγορευόταν έτσι κι αλλιώς. Μόνο στα εκτός δρόμου επιτρέπεται. Στα εκτός δρόμου, γι’ αυτό που βγήκανε, αυτή είναι η έγκριση που τους επιτρέπεται.”

Παρακάτω διαβάστε το πλήρες Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τι είπε ο  υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης που παρουσίασε το νομοσχέδιο.