22 February 2024
Dakar 2016Ανασκόπηση Ημέρας 2016

Dakar 2016! Ανασκόπηση 3ης Ειδικής – Θριαμβευτική 3η ειδική για την Honda.

Η τρίτη ειδική της ημέρας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με αρκετές ανατροπές που έφεραν τρία Honda στην κορυφαία τετράδα της γενικής κατάταξης ενώ χθες δεν υπήρχε καμία στην κορυφαία πεντάδα.

UPDATE
Η 3η ειδική είχε αρκετές ανατροπές που έφεραν τρία Honda στην κορυφαία τετράδα της γενικής κατάταξης. Ο Joan Barreda ανέβηκε στη κορυφή της γενικής κατάταξης όμως λίγο αργότερα μια ποινή ενός λεπτού τον κατέβασε στην τρίτη θέση.

99-b

Πλέον στην κορυφή της γενικής κατάταξης βρίσκετε ο Stefan Svitko, ενώ δεύτερος ανέβηκε ο Kevin Benavides που είναι ο μόνος στην κορυφαία τριάδα που δεν έχει δεχτεί ποινή ακόμα. Οι αναβάτες πρέπει να δήξουν μεγαλύτερη προσοχή και να τηρούν τα όρια ταχύτητας στα μη χρονομετρημένα κομμάτια, αφού στην τελευταία ειδική ένα λεπτό μπορεί να στερήσει την κατάκτηση του Rally Dakar.

Η τρίτη ειδική ήταν η ειδική των Honda με τον Joan Barreda να κατακτά την κορυφή. Από το πρωί ο Ισπανός έδηξε τα δόντια του και από τα πρώτα περάσματα σε σημεία χρονομέτρησης κατέρριπτε τους χρόνους των πρωτοπόρων.

Joan Barreda Bort

Ακριβός πίσω του, το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και με τον team-mate του, Paulo Gonçalves, ο οποίος πλέον από τι φαίνεται ξεπέρασε εντελώς τα τεχνικά προβλήματα που είχε στον πρόλογο και ακολουθούσε στην δεύτερη θέση.

Σε συνέχεια όμως της εξαιρετικής σημερινής εμφάνισης της Honda, ήρθε ο 28χρονος Αργεντινός, Kevin Benavides και πλασαρίστηκε ανάμεσα στους δυο αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας σημειώνοντας το θριαμβευτικό 1-2-3 για την Honda.

106-b

Barreda:
Σήμερα ήταν μια πολύ καλή μέρα για μένα μετά την δύσκολη χθεσινή όπου ανοίγοντας την ειδική αντιμετώπισα δυσκολίες. Σήμερα όμως ξεκίνησα 7ος και ήταν ποιο καλά. Απλά πίεσα λίγο παραπάνω και ήμουν αρκετά συγκεντρωμένος. Επίσης ήταν και πολύ καλή και η πλοήγηση. Οπότε όλα καλά, είμαστε εδώ να παλέψουμε με το γκρουπ των ταχύτερων και αναμένουμε τις ποιο δύσκολες ειδικές.

Benavides:
Η σημερινή ειδική ήταν πραγματικά πολύ καλή για μένα! Ένοιωσα καλά πάνω στην μηχανή μου όπως και με την πλοήγηση. Όσο για την βροχη……μ’άρεσε!! Η ειδική είχε ποιο πολύ πέτρα και ανάβαση κάτι που με χαροποίησε. Θα συνεχίσω την προσπάθεια δυναμικά μέρα με την μέρα.

110-b

Οι πρωτοκλασάτοι αναβάτες της ΚΤΜ αντιμετώπισαν προβλήματα σήμερα έτσι τα ινία ανέλαβαν ο rally rookie της ομάδας, Antoine Meo, ο οποίος με την σημερινή εμφάνιση αναρριχήθηκε στην 13η θέση από την 58η που βρισκόταν χθες, και φυσικά ο Σλοβάκος Stefan Svitko που συνεχίζει να εκπλήσσει φέτος. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του τον έχουν ανεβάσει πλέον στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης παρόλο το λεπτό ποινής που του επιβλήθηκε.

Svitko Stefan

Η πρώτη Husqvarna της ημέρας είναι αυτή του Χιλιανού Pablo Quintanilla που σημείωσε τον 6ο χρόνο αφού ο Ruben Faria  που ήταν στους δυο ταχύτερους μέχρι χθες, σήμερα αντιμετώπισε προβλήματα και τερμάτισε στην 26η θέση.

Quintanilla

Η Yamaha συνεχίζει να μην φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τους εργοστασιακούς της αναβάτες με τους Alessandro Botturi και Helder Rodrigues να σημειώνουν 14ο χρόνο και 18o αντίστοιχα. Την  τιμή της ομάδας κράτησε και σήμερα ο νεαρός αναβάτης της Yamaha Junior Rally Team, Adrien Van Beveren, τερματίζοντας στην 7η θέση.

Ο Alain Duclos ανέβασε μια Sherco στην κορυφαία δεκάδα και την 9η θέση, μπροστά από τον Mathias Walkner  που ακόμα δεν έχει φέρει αξιόλογα αποτελέσματα, αν και η ηλίθια είναι ότι περιμένουμε καλύτερες εμφανίσεις.

Toby Price.

Ο χθεσινός πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης, Toby Price, δεν πήγε πολύ καλά τερματίζοντας στην 37η θέση. Ο αναβάτης της ΚΤΜ Factory αντιμετώπισε δυσκολίες αφού όπως ανέφερε υπήρχαν αρκετά ζώα στην ειδική αλλά και αρκετοί απρόσεκτοι φίλαθλοι, όποτε αναγκάστηκε να οδηγήσει πολύ προσεκτικά.

105-b

Toby Price:

Σίγουρα σήμερα ήταν ωραία που ξεκίνησα ως πρωτοπόρος την ειδική όμως έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός. Υπήρχαν πολλά ζώα και πολλοί άνθρωποι στην ειδική. Με αρκετούς ήρθαμε πολύ κοντά έτσι θεώρησα σωστό να ρίξω λίγο τον ρυθμό μου και να κρατήσω μια καλή θέση για την αυριανή εκκίνηση. Βρισκόμαστε στην τρίτη μέρα και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Πολλά μπορούν να συμβούν. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να κρατηθώ όσο ποιο κοντά στην κορυφή γίνετε.  5 η 6 λεπτά πίσω, μόλις στην τρίτη ειδική δεν σημαίνουν και πολλά. Δεν είμαι απογοητευμένος, είμαι ακόμα σε πολύ καλή θέση (10ος) και είμαι χαρούμενος. Έκανα αυτό που μπορούσα σήμερα, προσπαθούμε να κάνουμε έναν έξυπνο αγώνα, έχουμε στρατηγική οπότε θα δούμε στην συνέχεια.

2016-Dakar-Rally-Stage-3-KTM-09

 

Στην κατηγορία των quad, η ημέρα χαρακτηρίστηκε από την μάχη μεταξύ των δύο ηγετών της γενικής κατάταξης, Ignacio Casale και Brian Baragwanath. Στο τέλος ο δεύτερος κέρδισε την ειδική με μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα διαφορά.

STAGE-3-DAKAR-2016-Baragwanath

Ήταν μια επιβλητική νίκη, αλλά δυστυχώς για τον Νοτιοαφρικανο, ο Casale εξακολουθεί να είναι 3’56 ”μπροστά στην γενική κατάταξη. Πίσω από τους δύο κορυφαίους, ο Marcelo Medeiros, ολοκλήρωσε την ειδική στην Τρίτη θέση, βελτιώνοντας την διαφορά του στην γενική κατάταξη από τους δυο πρωτοπόρους, αλλά εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τον ηγέτη της κατηγορίας με 6’58”.

casale

Μείνετε συντονισμένοι έρχεται το άρθρο με τα σχόλια του μοναδικού κατακτητή του Rally Dakar, Βασίλη Ορφανού μόνο στο Bikerspirit.

Top 10 from Stage 3 – Termas Rio Hondo to Jujuy – of the 2016 Dakar Rally:

Pos. Rider Country Brand Time Diff Penalty
 1 BENAVIDES ARG HONDA 02:31:03
 2 GONCALVES PRT HONDA 02:31:29 00:00:26
 3 MEO FRA KTM 02:31:30 00:00:27
 4 SVITKO SVK KTM 02:31:34 00:00:31
 5 BARREDA BORT ESP HONDA 02:31:37 00:00:34 00:01:00
 6 VAN BEVEREN FRA YAMAHA 02:32:39 00:01:36
 7 FARRES GUELL ESP KTM 02:32:49 00:01:46
 8 QUINTANILLA CHL HUSQVARNA 02:32:55 00:01:52 00:01:00
 9 DUCLOS FRA SHERCO TVS 02:32:58 00:01:55
 10 WALKNER AUT KTM 02:33:29 00:02:26

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events