DAYTONA T310 By ZONTES, Test Ride – Review, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – BS RIDE

Η Daytona παρουσίασε το Τ310 σαν ένα νέο αστέρι στην κατηγορία των Street Adventure μοτοσυκλετών.

Από την πρώτη ματιά είναι μια ενδιαφέρουσα μοτοσυκλέτα με σχεδιασμό που πιστεύουμε πως ξεχωρίζει αρκετά, αν και όλες οι μοτοσυκλέτες αυτού του είδους έχουν πάρα πολλά κοινά στοιχεία στην σχεδίαση τους!

Η έκπληξη έρχεται όταν ανεβαίνεις πάνω στην μοτοσυκλέτα και ανοίγεις το γκάζι.
ένας κινητήρας πολύ δυνατός, που εμάς μας προκάλεσε ενθουσιασμό με την συμπεριφορά του, στην αρχή μέσα στην πόλη, μέχρι να φτάσουμε στο γραφείο μας!

Η πρώτη εντύπωση μετα από την πρώτη επαφή και μια διαδρομή μέσα στην πόλη είναι ότι η DAYTONA με αυτό το μοντέλο μπαίνει φιλόδοξα στον ανταγωνισμό της κατηγορίας, με την επίδοση του κινητήρα, αλλά και την ανταγωνιστική τιμή.

Κρατήσαμε αυτή ην μικρή μοτοσυκλέτα στα χεριά μας για μια εβδομάδα και κάναμε αρκετά χλμ μέσα στην πόλη αλλά και σε χαλαρή βόλτα εκτός πόλης, αλλά το κυριότερο που θέλαμε από την αρχή και το κάναμε την δεύτερη ημέρα ήταν να πάμε χώμα!

Έτσι βρεθήκαμε σε χαλαρή βόλτα σε χωματόδρομο και πραγματικά ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία αφού το Τ310 ανταποκρίνεται πάρα πολύ στις προσδοκίες του οδηγού που θα αποφασίσει να την αγοράσει.

Το Τ310 έρχεται να μπει στην αγορά εν μέσω της αναγέννησης μιας κατηγορίας μονοκύλινδρων μοτοσυκλετών, που είναι ταυτόχρονα οικονομικές, φιλικές στον οδηγός, ευέλικτες μέσα στην κίνηση αλλά και παραέξω και κυρίως για την ελληνική αγορά, πιστεύουμε πως θα ανταποκριθεί σε αυτή την κατηγορία, έτσι και το Τ310, έρχεται να δώσει μια ευκαιρία στους οδηγούς για μια από τις όμορφες και οικονομικές μοτοσυκλέτες.

Ο κινητήρας του Daytona Τ 310 είναι υδρόψυκτος, μονοκύλινδρος, 312cc, διαθέτει τέσσερις βαλβίδες και δύο εκκεντροφόρους, αποδίδει 35,4 ίππους στις 9.500 rpm και 3 kgm ροπής στις 7.500 rpm. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι έξι σχέσεων και η τροφοδοσία γίνεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό. Η κατανάλωση σύμφωνα με την Daytona (πιστοποιημένη μέτρηση Euro4) φτάνει τα 3,6 λίτρα/ 100 χιλιόμετρα. Εμείς μετρήσαμε κοντά σε αυτή την μέτρηση, που αλλάζει ανάλογα με την χρήση, όπως κίνηση, ανοικτός δρόμος, χώμα, με έναν αναβατή και με συνεπιβάτη.

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τρόπους λειτουργίας του κινητήρα μέσα από δύο χαρτογραφήσεις: είτε την οικονομική eco, είτε την πιο “δυναμική” Sport.

Η εκκίνηση του Daytona T 310 γίνεται χωρίς κλειδί, ενώ και το τιμόνι κλειδώνει αυτόματα, ηλεκτρομαγνητικά, από το τηλεκοντρόλ-διακόπτη που έχει ο οδηγός πάνω του.

Το πλαίσιο είναι σωληνωτό με μονή ραχοκοκαλιά και μπροστά έχει ένα ανάποδο  πιρούνι, με διαδρομή 110 mm, ενώ τα καλάμια είναι διαμέτρου 37 χιλιοστών. Οι τροχοί είναι διαμέτρου 17 ιντσών και οι δυο.

Ο μπροστινός δίσκος έχει διάμετρο 260 mm και δαγκάνα δύο εμβόλων, ενώ ο πίσω έχει διάμετρο 200 mm και δαγκάνα ενός εμβόλου. Τα δυο δισκόφρενα  συνεργάζονται με σύστημα ABS 9.1Μ της Bosch, ενώ υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησής του, αν ο οδηγός θέλει να οδηγήσει στο χώμα κυρίως.

Οι ζάντες είναι χυτές αλουμινένιες, εντυπωσιακής σχεδίασης, διαμέτρου 17 ιντσών και φορούν ελαστικά διαστάσεων 110/70 μπροστά και 160/60 πίσω.

Η πρώτη ματιά στην σχεδίαση ξεκινάει με δυο φτερά, ένα χαμηλό πάνω από τον μπροστινό τροχό και ένα μικρότερο, κάτω από τον ιδιαίτερου σχήματος προβολέα LED, που σου δηλώνει πως το Daytona Τ310, είναι μια μοτοσυκλέτα για Crossover χρήση.

Το ύψος σέλας της Daytona Τ 310 φτάνει τα 795 mm, το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1.400 mm και το βάρος δεν ξεπερνάει τα 159 κιλά γεμάτη.

Η ζελατίνα του Τ 310 είναι ρυθμιζόμενη ηλεκτρικά ως προς το ύψος, από έναν διακόπτη στο τιμόνι, κάτι που βοηθάει πολύ στις αλλαγές των συνθηκών και προστατεύει ικανοποιητικά τον αναβάτη από τον αέρα!

Το ντεπόζιτο χωράει 15,5 λίτρα με τάπα που ανοίγει ηλεκτρικά, ενώ λίγο πιο κάτω υπάρχουν κάγκελα προστασίας των πλαϊνών καπακιών του ψυγείου και του κινητήρα, αλλά και του μπροστινού τμήματος της μοτοσυκλέτας. Η ουρά είναι λεπτή και δυναμική, με το μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ να είναι κεντρικά τοποθετημένο πάνω στο ενισχυμένο, ειδικής χύτευσης, αλουμινένιο ψαλίδι.

Φωτιζόμενοι είναι οι διακόπτες στα άκρα του ψηλού τιμονιού.

Τα φωτιστικά σώματα είναι στο σύνολό τους LED. Συγκεκριμένα, τα φώτα πορείας να αποτελούνται από 4 κυκλικούς προβολείς LED συνολικής απόδοσης 30W και μαζί με τα DRL φώτα και τα ενσωματωμένα στη μάσκα LED φλας, διαγράφουν ένα ιδιαίτερο μακρόστενο σχήμα.

Μεγάλο είναι το ορθογώνιο ψηφιακό όργανο, που είναι ίσως το ποιο αδύνατο σημείο της μοτοσυκλέτας, αφού η ορατότητα του δεν είναι και η καλύτερη, ενώ στην μοτοσυκλέτα που είχαμε εμείς, ήταν αρκετές οι φορές που έσβηνε.

Οι καθρέφτες, με αλουμινένια ενισχυμένα μπράτσα αναδιπλώνονται όποτε χρειάζεται.

Στον εξοπλισμό συναντάμε μεγάλη σχάρα αποσκευών, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει μπαγκαζιέρα και πλαϊνές βαλίτσες, αυξάνοντας την πρακτικότητα της μοτοσυκλέτας στο ταξίδι.

Υπάρχει πρίζα φόρτισης μικροσυσκευών στην αριστερή, εσωτερική πλευρά του φέρινγκ.

Εν κατακλείδι είναι μια μοτοσυκλέτα που αξίζει τα λεφτά της και σιγουρά τα επόμενα μοντέλα θα βελτιώσουν τις οποίες αδυναμίες του πρώτου μοντέλου.