30 May 2024
DAYTONADaytona Test

DAYTONA X310 By ZONTES, Test Ride – Review, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – BS RIDE

To Daytona X310, είναι μια μικρή μοτοσυκλέτα που εντάσσεται στη Sport Touring κατηγορία, με όρθια θέση οδήγησης χάρη στο ψηλό τιμόνι.

Την μοτοσυκλέτα την πήραμε μετα το Daytona X310, και δεν μας εξέπληξε ο κινητήρας του, που είναι πραγματικά πολύ δυνατός για την κατηγορία του!

Όπως έχουμε ξαναγράψει  η κατηγορία των μικρών μονοκύλινδρων μοτοσυκλετών, που είναι ταυτόχρονα οικονομικές, φιλικές στον οδηγό, έχουν ξαναέρθει ψηλά στην αγορά, αφού είναι ευέλικτες μέσα στην κίνηση αλλά και παραέξω και κυρίως για την ελληνική αγορά.

Έτσι και το X310, πιστεύουμε πως θα ανταποκριθεί σε αυτή την κατηγορία, αφού κάποιος που θέλει να έχει μια ευκαιρία να οδηγήσει μια Sport Touring μοτοσυκλέτα είναι μια ευκαιρία.

Κρατήσαμε αυτή ην μικρή μοτοσυκλέτα για να την οδηγήσουμε, μια εβδομάδα και κάναμε αρκετά χλμ μέσα στην πόλη αλλά και σε χαλαρή βόλτα εκτός πόλης.

Ο κινητήρας του Daytona X310 είναι υδρόψυκτος, μονοκύλινδρος, σύγχρονο χαμηλών τριβών, 312cc, διαθέτει τέσσερις βαλβίδες και δύο εκκεντροφόρους, αποδίδει 35,4 ίππους στις 9.500 rpm και 3 kgm ροπής στις 7.500 rpm.

Ο κύλινδρος είναι από αλουμίνιο και διαθέτει λεπτά τοιχώματα προσφέροντας ταχύτερη ψύξη του κινητήρα και υψηλότερες επιδόσεις.

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι έξι σχέσεων και η τροφοδοσία γίνεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό. Η κατανάλωση σύμφωνα με την Daytona (πιστοποιημένη μέτρηση Euro4) φτάνει τα 3,6 λίτρα/ 100 χιλιόμετρα. Εμείς μετρήσαμε κοντά σε αυτή την μέτρηση, που αλλάζει ανάλογα με την χρήση, όπως κίνηση, ανοικτός δρόμος, χώμα, με έναν αναβατή και με συνεπιβάτη.

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τρόπους λειτουργίας του κινητήρα μέσα από δύο χαρτογραφήσεις: είτε την οικονομική eco, είτε την πιο “δυναμική” Sport.

Η εκκίνηση του Daytona X310 γίνεται χωρίς κλειδί, ενώ και το τιμόνι κλειδώνει αυτόματα, ηλεκτρομαγνητικά, από το τηλεκοντρόλ-διακόπτη που έχει ο οδηγός πάνω του.

Το πλαίσιο είναι σωληνωτό με μονή ραχοκοκαλιά και μπροστά έχει ένα ανάποδο  πιρούνι, με διαδρομή 110 mm, ενώ τα καλάμια είναι διαμέτρου 37 χιλιοστών. Οι τροχοί είναι διαμέτρου 17 ιντσών και οι δυο.

Ο μπροστινός δίσκος έχει διάμετρο 260 mm και δαγκάνα δύο εμβόλων, ενώ ο πίσω έχει διάμετρο 200 mm και δαγκάνα ενός εμβόλου. Τα δυο δισκόφρενα  συνεργάζονται με σύστημα ABS 9.1Μ της Bosch, ενώ υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησής του, αν ο οδηγός θέλει να οδηγήσει στο χώμα κυρίως.

Οι ζάντες είναι χυτές αλουμινένιες, εντυπωσιακής σχεδίασης, διαμέτρου 17 ιντσών και φορούν ελαστικά διαστάσεων 110/70 μπροστά και 160/60 πίσω.

Το ύψος σέλας της Daytona X310 φτάνει τα 841 mm, το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1.400 mm και το βάρος δεν ξεπερνάει τα 159 κιλά γεμάτη.

Φοράει πλήρες φέρινγκ αυθεντικής σχεδίασης. Η ζελατίνα του X310 είναι ρυθμιζόμενη ηλεκτρικά ως προς το ύψος, από έναν διακόπτη στο τιμόνι, κάτι που βοηθάει πολύ στις αλλαγές των συνθηκών και προστατεύει ικανοποιητικά τον αναβάτη από τον αέρα!

Το ντεπόζιτο χωράει 15,5 λίτρα με τάπα που ανοίγει ηλεκτρικά, ενώ λίγο πιο κάτω υπάρχουν κάγκελα προστασίας των πλαϊνών καπακιών του ψυγείου και του κινητήρα, αλλά και του μπροστινού τμήματος της μοτοσυκλέτας. Η ουρά είναι λεπτή και δυναμική, με το μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ να είναι κεντρικά τοποθετημένο πάνω στο ενισχυμένο, ειδικής χύτευσης, αλουμινένιο ψαλίδι.

Φωτιζόμενοι είναι οι διακόπτες στα άκρα του ψηλού τιμονιού.

Τα φωτιστικά σώματα είναι στο σύνολό τους LED. Συγκεκριμένα, τα φώτα πορείας να αποτελούνται από 4 κυκλικούς προβολείς LED συνολικής απόδοσης 30W και μαζί με τα DRL φώτα και τα ενσωματωμένα στη μάσκα LED φλας, διαγράφουν ένα ιδιαίτερο μακρόστενο σχήμα.

Μεγάλο είναι το ορθογώνιο ψηφιακό όργανο, που και σε αυτή την μοτοσυκλέτα  υπήρχε πρόβλημα , όπως και με την ορατότητα του που δεν είναι και η καλύτερη, όπως και στο T310

Υπάρχει πρίζα φόρτισης μικροσυσκευών στην αριστερή, εσωτερική πλευρά του φέρινγκ.

Εν κατακλείδι είναι μια μοτοσυκλέτα που αξίζει τα λεφτά της και σιγουρά τα επόμενα μοντέλα θα βελτιώσουν τις οποίες αδυναμίες του πρώτου μοντέλου.

 • Ηλεκτρικό κλείδωμα του τιμονιού
 • Εκκίνηση κινητήρα χωρίς κλειδί. Ένας σένσορας ξεκλειδώνει την μηχανή από το 1 μέτρο.
 • Διπλή χαρτογράφηση eco/sport κινητήρα για αντίστοιχη οικονομική ή sport οδήγηση
 • Ρυθμιζόμενες μανέτες,
 • Led φώτα
 • Μεγάλη ψηφιακή οθόνη πολλαπλών ενδείξεων
 • Χειριστήρια με μεγάλους διακόπτες και κρυφό φωτισμό
 • Ηλεκτρικό άνοιγμα τάπας της τάπας του ρεζερβουάρ
 • Σέλα εργονομικής σχεδίασης από υλικό υψηλής αντοχής
 • Θύρα USB
 • Αναδιπλούμενοι καθρέφτες
 • Αντίβαρα τιμονιού

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner