Διαφορετικά όρια ταχύτητας για μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, η νέα εφεύρεση των Γερμανών

Άλλο ένα αμφιλεγόμενο μέτρο στη Γερμανία που δείχνει να έχει κηρύξει ένα πόλεμο κατά των μοτοσυκλετών!

Όλοι ξέρουμε ότι η μοτοσυκλέτα είναι πολύ πιο εκτεθειμένη από το αυτοκίνητο στην περίπτωση ενός ατυχήματος. Επίσης έχουμε πει πολλές φορές ότι έχει μεγάλα πλεονεκτήματα και μεγάλες αισθήσεις στην απόλαυση της οδήγησης, αλλά συγχρόνως έχει τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε αφού είμαστε πιο εκτεθειμένοι σε περίπτωση ατυχήματος. Ακριβώς αυτό είναι το επιχείρημα χρησιμοποιείται από ορισμένους «φωστήρες» στη Γερμανία, από όπου παίρνουμε την είδηση ​​ότι ορισμένοι δρόμοι θα θεσπίσουν διαφορετικό όριο ταχύτητας για μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα , σε μια νέα δόση του «πόλεμου κατά των μοτοσικλετών» .

Μιλάμε συγκεκριμένα για την εθνική οδό 3196 μεταξύ Steinau και Marjoss στο Spessart , όπου αναφέρεται ότι έχουν θεσπιστεί πολύ περιοριστικά όρια για τις μοτοσυκλέτες. Ενώ τα αυτοκίνητα η μέγιστη ταχύτητα είναι 100 χιλιόμετρα την ώρα, οι μοτοσυκλέτες δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 60 χλμ./ώρα. Αβυσσαλέα διαφορά σχεδόν διπλάσια ταχύτητα.

Όπως λένε, οι «φωστήρες» αυτό το μέτρο βασίζεται στην ασφάλεια των μοτοσικλετιστών και γεγονός είναι ότι οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει αυτή την περιοχή ως μελανό σημείο λόγω ατυχημάτων με μοτοσικλέτες, που είναι πολύ συνηθισμένα. Όπως καταφέραμε να παρατηρήσουμε μέσω των Χαρτών Google, είναι μια διαδρομή λίγο πάνω από 14 χιλιόμετρα με μερικές φουρκέτες, άλλες πιο σφικτές και άλλες πιο γρήγορες , αλλα πολλές και ωραίες στροφές… πράγματι ένα μέρος όπου μπορεί κάνεις να απολαύσει οδήγηση με την μοτοσυκλέτα.

Επίσης όλοι γνωρίζουμε τις «βαρβαρότητες» που κάνουν ορισμένοι μοτοσικλετιστές στους δρόμους, που μερικές φορές νομίζουν πως είναι σαν να ήταν πίστα. Όμως, αυτό χρησιμοποιούν οι πολέμιοι των μοτοσικλετιστών για να πάρουν κάθε μορφής παράλογο μετρό κάνοντας γεγονός την μεταβολή του ορίου ταχύτητας για τους χρήστες μοτοσικλετών που δεν είναι δίκαιο μέτρο και κυρίως δεν δίνει λύσεις. Άλλωστε, αυτά τα υποχρεωτικά όρια συνήθως ξεπερνιούνται και η απόδειξη είναι ότι την τελευταία φορά που μετρήθηκαν οι μέγιστες ταχύτητες, μετρήθηκαν συνολικά 76 μοτοσυκλέτες και οι 10 από αυτές είχαν υπερβεί το νέο όριο ταχύτητας . Μια από αυτές τις 10,  πιάστηκε να έχει  μέγιστη ταχύτητα στο ραντάρ 119 χιλιομέτρων την ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι πρακτικά ήταν διπλάσιο από την επιτρεπόμενη ταχύτητα. Για αυτό του επιβλήθηκε πρόστιμο 480 ευρώ, δύο πόντοι στην άδεια και ένας μήνας αφαίρεσης άδειας.

Για άλλη μια φορά, αυτή η κατάσταση κάνει ξεκάθαρη την αίσθηση ότι οι μοτοσυκλέτες βρίσκονται υπό συνεχή «έλεγχο», διωγμός θα λέγαμε εμείς, αλλά ότι είναι και στα χέρια των χρηστών της μοτοσικλέτας να την αντιστρέψουν. Είναι διασκεδαστικό να αγωνίζεσαι με την πίστα, αλλά γι’ αυτό είναι οι πίστες. Οι δρόμοι πρέπει να είναι το πιο ασφαλές μέρος για όλους όσους τους μοιράζονται μαζί μας και φυσικά για εμάς τους ίδιους.