22 April 2024
MotoGP 2018

O Andrea Dovizioso στην Repsol-Honda: Είναι έτοιμος για την αλλαγή;

Είναι οι συνομιλίες μεταξύ της Repsol-Honda και του Dovizioso απλά ένας τρόπος για να θέσει τη Ducati υπό πίεση; Ο manager του Dovizioso, Simone Battistella, έδωσε μια εκτενή συνέντευξη στο Speedweek μιλώντας για το μέλλον του Ιταλού.


Simone, η δήλωση του Andrea Dovizioso ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Repsol-Honda, έχει προκαλέσει αναταραχή. Ωστόσο, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι είναι πεπεισμένοι: ο Dovi μένει με τη Ducati. Υπάρχει αυτή η σκέψη;

Πρέπει να συζητάμε με όλες τις ομάδες. Πάντα το κάνω, αυτή είναι η δουλειά μου. Υπήρξαν ήδη σοβαρές συζητήσεις το 2016 για την επιστροφή του Andrea στη Repsol-Honda. Έτσι μιλήσαμε  πριν από δύο χρόνια σε περίπτωση που ο Dani Pedrosa δεν συνέχιζε μετά τη σεζόν του 2016.

Υπήρξαν διαπραγματεύσεις με τις Suzuki, Yamaha και KTM;

Έχω κάνει επαφές παντού. Αυτή είναι η δουλειά μου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μας έχουν κάνει κάποια πρόταση.


Στη Ducati έχει ειπωθεί από το χειμώνα, ότι θέλουν να κρατήσουν τον Dovi, και αυτό είναι επίσης η προτεραιότητα του Andrea, όπως ακούστηκε συχνά. Όμως ο Dovi πρέπει να πάρει την ανταμοιβή που αξίζει. Μάλιστα δέχτηκε μείωση του μπόνους μετά την σεζόν του 2016, όταν η Ducati δεν μπορούσε να αποφασίσει μεταξύ του Iannone και του Dovi. Είναι γνωστό ότι ο Lorenzo θα λάβει 25 εκατομμύρια ευρώ σε δύο χρόνια, ενώ ο Dovi περίπου 1 έως 1,5 εκατομμύρια. Εν τω μεταξύ, έχει δείξει ότι αξίζει περισσότερο – 5 έως 6 εκατομμύρια.

Δεν θα επιβεβαιώσω τα ποσά. Αλλά μπορώ να πω ότι δεν έχει σημασία για εμάς τι παίρνει ο Jorge. Ήρθε στην Ducati ως πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είχε μεγάλη αξία στην αγορά. Ο Andrea και εγώ ποτέ δεν διαμαρτυρηθήκαμε για αυτή τη διαφορά. Μόλις υπογράψεις μια σύμβαση και αποδέχεστε όλους τους όρους της Ducati, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τις προτάσεις της Ducati.

Είναι αλήθεια ότι μετά τη σεζόν του 2016, ο Dovi έχει αποδεχθεί μείωση του βασικού μισθού. Αλλά ταυτόχρονα, διαπραγματευτήκαμε μια αύξηση των μπόνους επιδόσεων. Ο Dovi έπρεπε να είναι ευχαριστημένος με το ποσό που πήρε μετά από έξι νίκες στο τέλος της σεζόν του 2017. Η Ducati ήταν δίκαιη μαζί μας.

Τώρα έχουμε μια διαφορετική κατάσταση σε σχέση με πριν από δύο χρόνια. Ο Andrea είχε μια πολύ καλή σεζόν το 2017 και εξακολουθεί να αγωνίζεται για τον τίτλο το 2018. Κάνει καλά την δουλεία του και σαφώς περιμένει κάποια απολαβή. Αυτό συζητάμε τώρα.

Αλλά θέλω να το ξεκαθαρίσω: Υπάρχει προθυμία και από τις δύο πλευρές να βρεθεί μια λύση με τη Ducati. Το βλέπω και το νιώθω.


Μια λύση με τη Ducati έχει προτεραιότητα για εσάς. Επειδή στη Honda περιμένει ένας ισχυρός Marc Marquez, ο οποίος έχει τέσσερις τίτλους στα χέρια του με την HRC. Από την άλλη πλευρά, ο Dovi γνωρίζει καλά την Ducati του. Πιστεύετε οτι θα μπορούσε να συνεχίσει για χρόνια ως πρεσβευτής της Ducati στον κόσμο μετά την καριέρα του;

Είναι δύσκολο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Πρέπει να εξετάσουμε το θέμα από πολλές απόψεις. Μπορούμε να δούμε την ιστορία από την άποψη του παρελθόντος. Δεδομένου ότι υπάρχει μια πολύ ωραία ιστορία με τη Ducati. Ο Andrea οδηγεί για έκτη χρονιά με την Desmosedici, και έχει βοήθησε στη εξέλιξη και την επιστροφή του εργοστασίου στο MotoGP

Τώρα άλλο ερώτημα: τι κάνει ο οδηγός που πιστεύει στις ικανότητές του και κάνει καλά την δουλεία του; Τι θελει; Θέλει την καλύτερη μοτοσυκλέτα ποτέ; Προτιμά μια άνετη κατάσταση με την ομάδα; Είναι περίπλοκο. Η ομάδα, ο συμπαίκτης, ο κατασκευαστής, όλα είναι σημαντικά, όλα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Στη Repsol-Honda ο Dovi θα θα αντιμετωπίσει τον ισχυρότερο συμπαίκτη.

Θα ήταν ανόητο να λάβουμε την απόφαση μόνο βάσει μιας μόνο πτυχής. Ο Andrea δεν κάνει αυτό το λάθος.

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events