Δύσκολο Σαββατοκύριακο για τη Beta Chachagias Racing Team στη Ζήρεια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ENDURO 2017 – 5ος γύρος, Ξυλόκαστρο (Ζήρεια), 11 Ιουνίου

Με τον Γιάννη Τρίγκα να εγκαταλείπει, τον Πέτρο Μπίλλη να τραυματίζεται μετά από πτώση και τον Απόστολο Ζβιντερίκο να μην έχει επανέλθει πλήρως μετά τον τραυματισμό του, ο αγώνας της Ζήρειας δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα της Beta Chachagias.

Γιάννης Τρίγκας

Ένας λάθος υπολογισμός στο πρόγραμμα ανεφοδιασμού της ομάδας, ανάγκασε τον Γιάννη Τρίγκα (Beta RR 430) να χρησιμοποιήσει βενζίνη από συναθλητή με δίχρονη μοτοσυκλέτα και στη συνέχεια να εγκαταλείψει. Δύσκολη “μέρα στο γραφείο” και για τον Πέτρο Μπίλλη (Beta RR 390) που είχε μια άσχημη πτώση με τραυματισμό, καταφέρνοντας ωστόσο να τερματίσει στη δέκατη θέση της Ε2.

Πέτρος Μπίλλης

Τερματισμό στην όγδοη θέση της Ε2 είχε ο Απόστολος Ζβιντερίκος (Beta RR 350) ο οποίος δεν έχει επανέλθει πλήρως από τον πρόσφατο τραυματισμό του στον αγώνα των Γρεβενών. Έτσι, μπήκε τέλος στο σερί της ομάδα που είχε καταφέρει να έχει διαρκή παρουσία στο βάθρο εδώ και δυόμιση χρόνια.

Απόστολος Ζβιντερίκος

Παρόλο τις ατυχίες κρατάμε στα θετικά τις μικρές βαθμολογικές απώλειες με τον Τρίγκα να παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τον Μπίλλη να χάνει μόλις μία θέση και τον Ζβιντερίκο να κρατάει, έστω και οριακό τη δέκατη θέση. Αναλυτικά η βαθμολογία της πρώτης δεκάδας στην Ε2 διαμορφώνεται ως εξής:

1) Βαγγελάκος 125, 2) Τρίγκας (Beta) 76, 3) Κοινωνάς 71, 4) Ντουζένης 65, 5) Θεοδωρίδης 59, 6) Πανέτης 48, 7) Κοπανος 42, 8)Δήμου 39, 9) Μπίλλης (Beta) 37, 10) Ζβιντερίκος (Beta) 31

Επόμενος αγώνας για τη Beta Chachagias Racing Team στις 17 Σεπτεμβρίου στη Φλώρινα
Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος

Δηλώσεις αθλητών:

Γιάννης Τρίγκας

Γ. Τρίγκας (εγκατάλειψη): “Δυστυχώς ένα λάθος στον ανεφοδιασμό του πρώτου γύρου μάς δημιούργησε προβλήματα που μας οδήγησαν στην εγκατάλειψη. Προσπάθησα να φτάσω στον τερματισμό έστω και μετά την μεγάλη καθυστέρηση που είχα αλλά η μοτοσυκλέτα μου ήταν αδύνατον να συνεχίσει με βενζίνη από δίχρονη μοτοσυκλέτα. Θέλω να ευχαριστήσω όσους σταμάτησαν για να με βοηθήσουν και ιδιαίτερα τον Δημήτρη Μπάκα για τη βενζίνη που μου έδωσε. Αφήνουμε πίσω τις ατυχίες και κοιτάμε μπροστά για τον αγώνα της Φλώρινας, μετά το καλοκαίρι”.

Απόστολος Ζβιντερίκος

Α. Σβιντερίκος (8ος στην Ε2): “Ήταν ένας πανέμορφος αγώνας με καταπληκτική διαδρομή. Δυστυχώς δε βρέθηκα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση λόγω του τραυματισμού μου στον αγώνα των Γρεβενών και ξεκίνησα κάπως κρατημένα. Στη συνέχεια ανέβασα ρυθμό και κατάφερα να σημειώσω καλύτερους χρόνους όμως η κούραση δε μου επέτρεψε να διεκδικήσω μια θέση στην εξάδα. Σκοπός μας τώρα είναι να εκμεταλλευτούμε το καλοκαιρινό διάλλειμα και να είμαστε 100% έτοιμοι για τον αγώνα της Φλώρινας”.

Πέτρος Μπίλλης

Π. Μπίλης (10ος στην E2):  “Ξεκίνησα τον αγώνα πολύ δυνατά και κατάφερα να σημειώσω χρόνους μέσα στην πρώτη εξάδα. Δυστυχώς όμως, στην αρχή του τρίτου γύρου, είχα μια πολύ άσχημη πτώση στην Cross Test,  με τραυματισμό στην κοιλιακή χώρα και καθυστέρηση μεγαλύτερη του ενός λεπτού. Η δέκατη θέση με απομακρύνει λίγο από τους στόχους μου ωστόσο είμαι χαρούμενος με την απόδοσή μου στο πρώτο μισό του αγώνα”.