KYMCO AK 550 δημοσιογραφική παρουσίαση – τεστ 2017 – Video – Φωτογραφίες

Η αντιπροσωπία της KYMCO στην Ελλάδα έκανε πριν μερικές μέρες την Δημοσιογραφική Παρουσίαση του νέου κορυφαίου της μοντέλου AK 55. Το KYMCO AK 550 το είδαμε το Νοέμβριο που μας πέρασε στην EICMA 2016 στο Μιλάνο, σε μια παρουσίαση που ωχριά μπροστά σε αυτήν που έκανε η Ελληνική αντιπροσωπία!

Καλεσμένοι στην επίσημη παρουσίαση που έγινε στον καταπληκτικό χορό του βραβευμένου οινοποιείου Παπαγιαννάκος στο Μαρκόπουλο Αττικής, είδαμε το νέο μεγάλο scooter της Kymco, ακούσαμε την παρουσίαση για το νέο σκούτερ από τον  Διευθύνων Σύμβουλο της MOTO TREND SA Διογένη Χιωτάκη και από τον Τεχνικό Διευθυντή της Kymco, Κώστα Λύτρα, και τέλος το οδηγήσαμε για 100 χορταστικά χιλιόμετρα!

Σε αυτή την βόλτα που μας πρόσφερε η KYMCO, μπορέσαμε να πάρουμε μια πρώτη εντύπωση για αυτό το όμορφο πραγματικά σκούτερ, με την πολύ πολυτελή εμφάνιση.

Στην παρουσίαση ο Τεχνικός Διευθυντής της KYMCO, κος Κώστας Λύτρας μας είπε πως οι μηχανικοί της Kymco άλλαξαν 64 εξατμίσεις μέχρι να πετύχουν τον ήχο που βγάζει αυτό το σκούτερ. Εμείς το διαπιστώσαμε με το πάτημα της μίζας, όταν ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 550cc πήρε μπρος! Ο ήχος είναι πραγματικά εντυπωσιακός, και το ίδιο εντυπωσιακός ήταν και στην διαδρομή όταν πιέσαμε τον εντελώς καινούργιο δικύλινδρο κινητήρα των 53,5hp και οι στροφές ανέβηκαν.

Η πρώτη αίσθηση είναι τα καταπληκτικά φρένα αυτού του σκούτερ! Εντυπωσιακά και με άμεση απόκριση που σου δίνουν αίσθηση φοβερής ασφάλειας στο φρενάρισμα αφού και το ABS του δουλεύει άψογα, και όσο και αν προσπάθησα να το ζορίσω να δω αν κάπου χάνει ο συνδυασμός των φρένων της Brembo με το ABS της Bosh, δεν βρήκα κανένα ψεγάδι!

Το δεύτερο πράγμα που μου έκανε εντύπωση είναι η αίσθηση που σου δίνει το πλαίσιο του, αφού η αλλαγή κατεύθυνσης είναι παιχνίδι, με κορύφωση την ώρα που φτάνεις στην πρώτη «καλή» στροφή, οπού σου δίνει φοβερή αίσθηση ασφάλειας για να στρίψεις, και με την εντύπωση ότι έχει και άλλο και άλλο!
Οι αναρτήσεις του σου δίνουν πολύ καλά τις πληροφορίες του οδοστρώματος και απορροφούν τις κακοτεχνίες των δρόμων παρά πολύ καλά!

Εντυπωσιακό είναι και η άνεση της σελάς του αλλά και ότι τα πόδια φτάνουν εύκολα στο έδαφος.

Εντύπωση, προκαλούν τα όργανα του, με τις 3 πανέμορφες οθόνες που παρέχει παρά πολλές πληροφορίες, μέχρι και απευθείας σύνδεση με ιντερνέτ, αλλά όλα αυτά δεν μπορείς να τα δεις υπό το φως της ημέρας, αφού είναι τοποθετημένα έτσι που δεν μπορείς να τα δεις, και όπως ομολόγησαν όλοι, κανείς δεν μπορούσε να τα διακρίνει, και ας είμαστε διαφορετικού ύψους!

Πέρα από τις οδηγικές εντυπώσεις που θα επανέλθουμε σε επόμενο άρθρο, όταν πάρουμε τον σκούτερ περισσότερες ήμερες για δόκιμη, εντυπωσιακή είναι και η τιμή που ανακοινώθηκε, και  είναι πολύ ελκυστική, αφού είναι 9,580€ που είναι παρά πολύ ανταγωνιστική απέναντι στα Yamaha T-Max 530 και τα BMW C 650, που είναι οι κυριότεροι αντίπαλοι του.

Ας δούμε μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου αυτού σκούτερ, όπως τον νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα με σχεδόν οριζόντια διάταξη κυλίνδρων χωρητικότητας 550,4cc που αποδίδει 53,5hp.  Το πλαίσιο του είναι αλουμινένιο και όπως λέει η Kymco προέρχεται από την μοτοσυκλέτα με την οποίου η Kymco τρέχει στο ιταλικό πρωτάθλημα Μoto 3.
Εμπρός έχει ένα ανάποδο τηλεσκοπικό πιρούνι με διάμετρο 41mm και διαδρομή 120mm. Το πίσω αμορτισέρ είναι τοποθετημένο πλευρικά στο αλουμινένιο ψαλίδι, σχεδόν οριζόντια, με διαδρομή  130mm.

Για τα εντυπωσιακά φρένα του Kymco AK 550 ευθύνονται οι δύο δίσκοι εμπρός με διάμετρο 270mm και τις ακτινικές δαγκάνες της Brembo, ενώ το ABS είναι το δικάναλο Bosch 9.1M.

Κάτω από την μεγάλη και άνετη σελά του Kymco AK 550 έχει χώρο για δύο κράνη, ένα full face κι ένα open face. Έχει  2 ντουλαπάκια και στο ένα από αυτά έχει θύρα USB για φόρτιση του κινητού.

Εν κατακλείδι η πρώτη εντύπωση ήταν εξαιρετική, και ανυπομονούμε να το πάρουμε στα χέρια μας και πάλι για περισσότερες ημέρες για να μπορέσουμε να το δοκιμάσουμε σε περισσότερες και διαφορετικές συνθήκες!

Μείνετε συντονισμένοι ……

TEXNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΜΟΝΤΕΛΟ   ΑΚ 550i ABS Noodoe
Στάδιο αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 4
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος Δικύλινδρος εν σειρά, υγρόψυκτος 8-βάλβιδος με 2 ΕΕΚ
Κυβισμός 550.4 cc
Διάμετρος Χ Διαδρομή 69.0 x 73.6 mm
Χωρητικότης δεξαμενής καυσίμου 15 Λίτρα
Ισχύς       FULL POWER MODE 39.3 kW(53.5ps) @ 7500 rpm
               RAIN MODE 34.2 kW(46.5ps) @ 7500 rpm
Ροπή 55.64 Nm @ 5500 rpm
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Συμπλέκτης Υγρός πολύδισκος
Μετάδοση CVT
Τελική μετάδοση Ιμάντας
ΠΛΑΙΣΙΟ
Πλαίσιο Αλουμινίου διαιρούμενο
Ύψος σέλας 785 mm
Αποθηκευτικός χώρος 2 κράνη Full face & Urban Jet
Βάρος πλήρες 230 kg
Horsepower To Weight Ratio 0.236
Κατανομή βάρους εμπρός/πίσω 49:51
Διαστάσεις (Μ*Π*Υ) 2200 x 795 x 1450 mm
Μεταξόνιο 1580 mm
Ανεμοθώρακας Ρυθμιζόμενος
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Αναρτήση Εμπρός Ανεστραμμένο τηλ. πιρούνι 41mm διαδρομή 120 χιλ.
Αναρτήση Πίσω Ψαλίδι με οριζόντιο αμορτισέρ διαδρομή 130 χιλ.
Ελαστικό Εμπρός 120/70R-15 TL  METZELER
Ελαστικό Πίσω 160/60R-15 TL  METZELER
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
Μπαταρία 12V 11Ah
Επιλογή ισχύος Ναι
Θερμενόμενες χειρολαβές Ναι
Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών Ναι
Προβολείς LED
Φωτιστικό οπίσθιο LED
Φλας LED
ΦΡΕΝΑ
ABS Ναι BOSCH 9.1
Φρένα εμπρός Διπλό υδραυλικό δισκόφρενο, Ø 270 χιλ με 4-πίστονες δαγκάνες BREMBO
Φρένα πίσω Υδραυλικό μονό δισκόφρενο, Ø 260 χιλ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner