19 April 2024
BS RIDEKymcoKYMCO Test

Kymco People S 150, Test Ride – Review, VIDEO – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – BS RIDE

KYMCO PEOPLE 150 S

Κομψότητα στα 150 κυβικά Scooter

Μια ιστορία σχεδόν είκοσι ετών, ιστορία που έχει κάνει το όνομα People συνώνυμο των scooter με μεγάλους σε διάμετρο τροχούς.

Ριζική ανανέωση

Για το 2018 η Kymco μεταμορφώνει κυριολεκτικά το People S, με νέα εμφάνιση, νέο πλαίσιο, νέα ανάρτηση και νέους κινητήρες προδιαγραφών Euro4! Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις 125 και 150cc που  απευθύνονται στον πλέον απαιτητικό αγοραστή. Τίποτα δεν έμεινε ίδιο, η ποιότητα υλικών και συναρμογής έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, ενώ η ανάρτηση και το νέο πλαίσιο στοχεύουν να φέρουν οδική συμπεριφορά και άνεση σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Τεχνολογία G5-ECO

Νέοι και οι κινητήρες, τετραβάλβιδοι τεχνολογίας G5-ECO, προσφέρουν επιδόσεις εφάμιλλες των αντίστοιχων υγρόψυκτων, με χαμηλότερο βάρος και κόστος συντήρησης αλλά και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου αλλά. Έχουν εξελιχθεί με σκοπό την ήσυχη λειτουργία, τη μεστή απόδοση και τη μεγάλη οικονομία. Συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές Euro4 και αποδίδουν 11,3 ίππους στις 8.500 στροφές και 10,4 Nm ροπή στις 7.000 στροφές για το 125 και 14 ίππους στις 8.500 στροφές και 12 Nm ροπή στις 7.000 στροφές για το 150 αντίστοιχα.

Σχεδιασμένο στην Ιταλία

Ο σχεδιασμός του νέου People S έγινε στην Ιταλία και αποπνέει μια εξαιρετική αίσθηση φινέτσας και πολυτέλειας. Η εμφάνιση είναι προσαρμοσμένη σε μοντέρνες σχεδιαστικές γραμμές, δίνοντας ένα ευρωπαϊκό αέρα στα νέα S. Oι αιχμές κυριαρχούν, οι καμπύλες απουσιάζουν. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού τεχνολογίας LED, ενώ το πάνελ των οργάνων με τις δύο οθόνες LCD παρέχει στη στάνταρ μορφή του υπερπλήρεις ενδείξεις, που περιλαμβάνουν ακόμα και στροφόμετρο. Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και έκδοση εξοπλισμένη με την πλατφόρμα πολυμέσων Noodoe της Kymco, που εκτοξεύει τη χρηστικότητα στα ύψη.

Ασφαλές και χρηστικό

Το πλαίσιο των νέων People S είναι καινούργιο, σχεδιασμένο να προσφέρει την απαιτούμενη στιβαρότητα και με τη σχεδίασή του να επιτρέπει την τοποθέτηση του δοχείου καυσίμου των 6,2 λίτρων κάτω από το δάπεδο. Η κίνηση αυτή χαμηλώνει αισθητά το κέντρο βάρους του scooter, με ευεργετικό αποτέλεσμα στην ευελιξία και στον όλο χειρισμό του. Επιπλέον η μπαταρία έχει μετακινηθεί στη μπροστινή μάσκα βελτιώνοντας την κατανομή βάρους.

Ένα νέο πατενταρισμένο υπο-πλαίσιο στήριξης του κινητήρα -οριζόντιας διάταξης- υπόσχεται βελτιωμένη σταθερότητα όταν το scooter κινείται με υψηλές ταχύτητες. Ο τροχός μπροστά παραμένει στις 16”, ενώ ο αντίστοιχος πίσω είναι στις 14” προκειμένου να εξοικονομηθεί ο απαραίτητος χώρος κάτω από τη σέλα, όπου πλέον μπορούν να φιλοξενηθούν full face κράνος και αρκετά άλλα αντικείμενα. Υπάρχει μάλιστα και αφαιρούμενο διαχωριστικό που επιτρέπει να μεταβάλλεται ο χώρος αυτός ανάλογα με τις απαιτήσεις μεταφοράς και να εμποδίζεται η αθέλητη μετακίνησή των αντικειμένων. Τη νύχτα φωτίζεται από ένα φωτιστικό LED και διαθέτει μια δεύτερη θύρα USB (η πρώτη βρίσκεται στο τιμόνι) για φόρτιση μεγαλύτερων ηλεκτρονικών συσκευών.

Σημαντικό στοιχείο η διατήρηση του επίπεδου πατώματος, που αυξάνει σημαντικά τη δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων. Ο ανεφοδιασμός γίνεται πολύ εύκολα, με την τάπα πλήρωσης καυσίμου να βρίσκεται πλέον χαμηλά στο αριστερό τμήμα της ποδιάς και όχι κάτω από τη σέλα. Τα φρένα είναι δίσκοι 260 και 240mm μπροστά και πίσω αντίστοιχα, ενεργοποιούνται με διπίστονες δαγκάνες μέσα από σωληνάκια υψηλής πιέσεως και διαχειρίζονται από τη σύγχρονη και πανάλαφρη μονάδα ABS 9.1 της Bosch (μόλις 700gr βάρος!).

Η σημασία που έχει δώσει η Kymco στο νέο της μοντέλο είναι εμφανής καθώς διαθέτει και μια πλήρη σειρά εργοστασιακών αξεσουάρ, όπως ανεμοθώρακα, βαλίτσα top case στα χρώματα του scooter, αλλά και διαφανείς προστατευτικές χούφτες στο τιμόνι! Τα διαθέσιμα χρώματα είναι Midnight Blue και Graphite Matt και για τις δύο εκδόσεις, ενώ προσφέρεται ένας τρίτος χρωματισμός Silverstone Grey Matt για το 125 και Walnut Brown Matt για το 150.

Τα People S καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων και η απόκτησή τους μπορεί να γίνει και μέσω των ευνοϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων της αντιπροσωπείας, που περιλαμβάνουν άτοκη εξόφληση με πιστωτική κάρτα, 18μηνη επιδοτούμενη χρηματοδότηση ή έντοκη με εξόφληση έως 72 μηνιαίες δόσεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 210-2585991 και στις ιστοσελίδες www.kymco.gr και www.facebook.com/kymco.gr

Η οικογένεια People

Το πρώτο People έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά το 1999. Ένα κλασικό όχημα που προοριζόταν να ανοίξει το δρόμο σε μια σειρά συνεχώς αυξανόμενων επιτυχιών. Τόσο πολύ, ώστε σήμερα σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα περίπου 500.000 άνθρωποι τα οδηγούν στους δρόμους της Ιταλίας και όχι μόνο. Το 2005 εμφανίζονται αλλαγές, η σειρά S έρχεται και στους κινητήρες των 50, 125 και 150 κυβικών, προστίθενται νέοι 250 και 300 κυβικά. Πέντε χρόνια αργότερα -το 2010- παρουσιάστηκε η έκδοση GTi, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την κορυφαία απόδοση του G5 κινητήρα μέχρι και σήμερα. Κατά τη διάρκεια αυτών των σχεδόν 20 ετών οι σειρές People, People One, People S και People GTi αναδείχθηκαν εξαιρετικά δημοφιλείς, δημιουργώντας ένα από τα πλέον εμβληματικά και αναγνωρίσιμα μοντέλα της Kymco στην Ευρώπη.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events