13 April 2024
BS RIDEKymcoKYMCO Test

KYMCO AK 550 – Test Ride – Review – VIDEO – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – BS RIDE

Αν δεν έχετε οδηγήσει το KYMCO  AK550, χάνετε μια υπέροχη εμπειρία.

VIDEO

Όχι μόνο είναι μεγάλο από κάθε άποψη, από τους χώρους αποθήκευσης μέχρι το μέγεθος της σέλας, αλλά είναι και εξαιρετικά γρήγορο. Ανοίγεις το γκάζι και βλέπεις τους άλλους στους καθρέφτες σου … Είναι εθιστικό, διασκεδαστικό και τόσο εύκολο στην οδήγηση του, είναι μια γρήγορη μοτοσυκλέτα με τα ρούχα ενός σκούτερ!

Το KYMCO  AK550 είναι ένα από τα πιο δυνατά και ισχυρά Maxi Scooter που έχουμε οδηγήσει έως τώρα!

Ο κινητήρας του είναι ένας δικύλινδρος εν σειρά  DOHC οκτώ βαλβίδων. Είναι ένας κινητήρας μεγάλης διαδρομής και αποδίδει 39,3 kW και 55,64 Nm, περισσότερα από το πιο ακριβό TMAX των 560cc, με 35kW και 55Nm. Η σχέση ποιότητας-τιμής είναι μεγάλη και δελεαστική!

Στην παρουσίαση ο Τεχνικός Διευθυντής της KYMCO, κος Κώστας Λύτρας μας είπε πως οι μηχανικοί της KYMCO  άλλαξαν 64 εξατμίσεις μέχρι να πετύχουν τον ήχο που βγάζει αυτό το σκούτερ.

Εμείς το διαπιστώσαμε με το πάτημα της μίζας, όταν ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 550cc πήρε μπρος! Ο ήχος είναι πραγματικά εντυπωσιακός, και το ίδιο εντυπωσιακός ήταν και στην διαδρομή όταν πιέσαμε τον εντελώς καινούργιο δικύλινδρο κινητήρα των 53,5hp και οι στροφές ανέβηκαν

Το πλαίσιο είναι ένα ελαφρύ περιμετρικό πλαίσιο από αλουμίνιο και ο κινητήρας είναι απομονωμένος από την πίσω ανάρτηση. Προσθέστε τα δυνατά ανεστραμμένα πιρούνια 41 χιλιοστών, τους τροχούς 15 ιντσών με φαρδύ ελαστικών και το εντυπωσιακό πακέτο φρένων Brembo που κάνουν το AK550 να φρενάρει σαν superbike μοτοσυκλέτα!

Το AK550 διαθέτει επίσης άφθονα ηλεκτρονικά. Πρώτον, διαθέτει την τεχνολογία συνδεσιμότητας του ταμπλό KYMCO  Noodoe. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν λήψη μιας εφαρμογής σε smartphone και να συνδεθούν στο ταμπλό του AK550, όπου μπορεί να προσαρμοστεί η διάταξη, μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από όλες τις εφαρμογές στο τηλέφωνό σας, να χρησιμοποιείτε την πλοήγηση και ακόμη και να προβάλλετε εικόνες ως φόντο στην έγχρωμη κεντρική οθόνη.

Οδηγήσαμε το AK550 για μια εβδομάδα και μείναμε έκπληκτοι με την συμπεριφορά του και την απόδοση του είτε είσαι μονός σου είτε με συνεπιβάτη!

Δεν υπάρχει μόνο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος για δύο άτομα, η σελά είναι τεράστια, ο χώρος είναι μεγάλος, το χαμηλό ύψος σέλας και το χαμηλό κέντρο βάρους κάνουν τη συνολική ισορροπία του scooter άψογη. Η συμπεριφορά του AK550 μέσα στην πόλη είτε με αργή είτε με μεγαλύτερη ταχύτητα είναι πολύ καλή με ένα η δυο άτομα!

Η δύναμη του AK550  είναι μεγάλη και οι κακοί δρόμοι της πόλης σε συνδυασμό με την ολισθηρότητα, χρησιμοποιήσαμε πολλές φορές το πρόγραμμα οδήγησης για βροχή που βοηθάει χάρη στο ελαφρώς πιο απαλό γκάζι και, επομένως, στην πιο ήπια παροχή ισχύος.

Ο συνεπιβάτης απολαμβάνει ένα φαρδύ, άνετο κάθισμα, καλή θέα πάνω από το κεφάλι του οδηγού χάρη στο ύψος της σέλας και έτσι ευχαριστιέται κάθε είδους διαδρομή, το μόνο πρόβλημα είναι ότι το πλάτος της σέλας καθιστά λίγο δύσκολο για τον συνεπιβάτη να ανεβοκατεβαίνει και να βγαίνει.

Η θέση οδήγηση του AK550, είναι άνετη και βολική πίσω από την ποδιά του scooter για αναβάτες κανονικού ύψους, και ίσως οι χαμηλότερου ύψους να αντιμετωπίσουν προβλήματα κυρίως όταν το AK550 είναι σταματημένο!

Ένα από τα πράγματα που μας έκανε εντύπωση είναι η αίσθηση που σου δίνει το πλαίσιο του, αφού η αλλαγή κατεύθυνσης είναι παιχνίδι, με κορύφωση την ώρα που φτάνεις στην πρώτη «καλή» στροφή, οπού σου δίνει φοβερή αίσθηση ασφάλειας για να στρίψεις, και με την εντύπωση ότι έχει και άλλο και άλλο!

Οι αναρτήσεις του σου δίνουν πολύ καλά τις πληροφορίες του οδοστρώματος και απορροφούν τις κακοτεχνίες των δρόμων παρά πολύ καλά!

Μου αρέσει η τοποθέτηση του τιμονιού στο AK550 που είναι σπορ-τουριστικό, με μια ελαφριά κάμψη προς τα κάτω και πίσω, συμβάλλοντας στην αίσθηση «μοτοσικλέτας» αυτού του Maxi Scooter. Οι μανέτες δεν είναι πλήρους μεγέθους αλλά είναι αρκετά μεγάλοι και είναι στο χέρι σου άνετα και φυσικά. Οι καθρέφτες είναι μεγάλοι, χωρίς δονήσεις ως επί το πλείστον και τοποθετημένοι στα φέρινγκ, αρκετά μακριά.

Η πρώτη αίσθηση είναι τα καταπληκτικά φρένα αυτού του σκούτερ! Εντυπωσιακά και με άμεση απόκριση που σου δίνουν αίσθηση φοβερής ασφάλειας στο φρενάρισμα αφού και το ABS του δουλεύει άψογα, και όσο και αν προσπάθησα να το ζορίσω να δω αν κάπου χάνει ο συνδυασμός των φρένων της Brembo με το ABS της Bosch, δεν βρήκα κανένα ψεγάδι!

Εντύπωση, προκαλούν τα όργανα του, με τις 3 πανέμορφες οθόνες που παρέχει παρά πολλές πληροφορίες, μέχρι και απευθείας σύνδεση με ιντερνέτ, αλλά όλα αυτά δεν μπορείς να τα δεις υπό το φως της ημέρας, αφού είναι τοποθετημένα έτσι που δεν μπορείς να τα δεις, και όπως ομολόγησαν όλοι, κανείς δεν μπορούσε να τα διακρίνει, και ας είμαστε διαφορετικού ύψους!

Οι γρήγοροι επαρχιακοί δρόμοι είναι ένα φοβερό τερέν γιο το AK550, αφού προσφέρει σταθερότητα και είναι πολύ διασκεδαστικό!

Τα φαρδιά ελαστικά προσφέρουν άφθονη αίσθηση ασφάλεια και πολύ πληροφορία στον οδηγό.

Ανεβάζοντας ρυθμό, είναι εντυπωσιακή η συμπεριφορά των αναρτήσεων η αίσθηση  του πλαισίου του AK550. Τα πιρούνια, τα οποία προσφέρουν μια άνετη οδήγηση σε πιο ανώμαλα τμήματα, είναι βράχος σε πιο ομαλή άσφαλτο, χωρίς να βουτούν υπερβολικά στη διαδρομή στα φρένα και σε ένα σκληρό φρενάρισμα.

Η πίσω ανάρτηση δεν είναι στα ιδιά επίπεδα του μπροστινού αλλα η συμπεριφορά της είναι καλή και ακόμα καλύτερη με δυο άτομα!

Η επιτάχυνση είναι φοβερή και στην εθνική η σταθερότητα και άνεση μεγάλη ακόμα και στην τελική του ταχύτητα που μπορεί να φτάσει περίπου στα 180 km/h (ένδειξη κοντέρ)

Εν κατακλείδι μιλάμε για ένα Maxi Scooter σε εμφάνιση, άνεση και χώρους και μια μοτοσυκλέτα υψηλής ποιότητας κάτω από την προβιά του scooter!

Ο χαρακτήρας του κινητήρα είναι πραγματικά συναρπαστικός και είναι η καρδιά αυτής της μοτοσυκλέτας. Με ένα ή δυο άτομα το AK550, έχει το κατάλληλο πλαίσιο και αναρτήσεις, λατρεύει τις στροφές και θα σας εκπλήξει. Στην πόλη μέσα είναι άνετο ευέλικτο και δυνατό και δεν θα σε απογοητεύσει σχεδόν πουθενά!

TEXNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΜΟΝΤΕΛΟ   ΑΚ 550i ABS Noodoe
Στάδιο αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 4
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος Δικύλινδρος εν σειρά, υγρόψυκτος 8-βάλβιδος με 2 ΕΕΚ
Κυβισμός 550.4 cc
Διάμετρος Χ Διαδρομή 69.0 x 73.6 mm
Χωρητικότης δεξαμενής καυσίμου 15 Λίτρα
Ισχύς       FULL POWER MODE 39.3 kW(53.5ps) @ 7500 rpm
               RAIN MODE 34.2 kW(46.5ps) @ 7500 rpm
Ροπή 55.64 Nm @ 5500 rpm
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Συμπλέκτης Υγρός πολύδισκος
Μετάδοση CVT
Τελική μετάδοση Ιμάντας
ΠΛΑΙΣΙΟ
Πλαίσιο Αλουμινίου διαιρούμενο
Ύψος σέλας 785 mm
Αποθηκευτικός χώρος 2 κράνη Full face & Urban Jet
Βάρος πλήρες 230 kg
Horsepower To Weight Ratio 0.236
Κατανομή βάρους εμπρός/πίσω 49:51
Διαστάσεις (Μ*Π*Υ) 2200 x 795 x 1450 mm
Μεταξόνιο 1580 mm
Ανεμοθώρακας Ρυθμιζόμενος
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Αναρτήση Εμπρός Ανεστραμμένο τηλ. πιρούνι 41mm διαδρομή 120 χιλ.
Αναρτήση Πίσω Ψαλίδι με οριζόντιο αμορτισέρ διαδρομή 130 χιλ.
Ελαστικό Εμπρός 120/70R-15 TL  METZELER
Ελαστικό Πίσω 160/60R-15 TL  METZELER
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
Μπαταρία 12V 11Ah
Επιλογή ισχύος Ναι
Θερμενόμενες χειρολαβές Ναι
Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών Ναι
Προβολείς LED
Φωτιστικό οπίσθιο LED
Φλας LED
ΦΡΕΝΑ
ABS Ναι BOSCH 9.1
Φρένα εμπρός Διπλό υδραυλικό δισκόφρενο, Ø 270 χιλ με 4-πίστονες δαγκάνες BREMBO
Φρένα πίσω Υδραυλικό μονό δισκόφρενο, Ø 260 χιλ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ KYMCO

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events