ΕΠΙΣΗΜΟ: Η Aprilia θα έχει δορυφορική ομάδα την RNF Racing για τις επόμενες δυο σεζόν

Μαζί για τις επόμενες δυο σεζόν, θα είναι η RNF Racing και η Aprilia Racing που έφτασαν σήμερα σε ορόσημο, ανακοινώνοντας τη συνεργασία τους για δύο σεζόν και με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια.

Για πρώτη φορά στη νεανική ιστορία της στο MotoGP™, η Aprilia θα έχει μια δορυφορική ομάδα και τέσσερα Aprilia RS-GP στην πίστα.

Η RNF Racing θα γίνει η ομάδα ανάπτυξης της Aprilia Racing. Αφού απέδειξε την ανταγωνιστικότητά της τη σεζόν 2022, η Aprilia Racing παρουσιάζει ένα πακέτο που ταιριάζει με τον στόχο της RNF Racing μακροπρόθεσμα και να είναι ανταγωνιστική. Με το πολυετές πρόγραμμα σε ισχύ, η RNF Racing θα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για την Aprilia Racing στο άμεσο μέλλον που θα οδηγήσει στην επέκταση και ενίσχυση των τεχνικών και αθλητικών γνώσεων.

Razlan Razali, Ιδρυτής και Διευθυντής της Ομάδας WithU Yamaha RNF MotoGP™ : «Είμαστε απόλυτα ενθουσιασμένοι για αυτή τη μακροχρόνια συνεργασία με την Aprilia Racing. Η φιλοσοφία μας παραμένει να συνεργαζόμαστε με την εργοστασιακή ομάδα για να αναπτύξουμε αναβάτες που μια μέρα θα γίνουν αναβάτες εργοστασίου της Aprilia. Εμείς θα τους βοηθήσει στην ανάπτυξη για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και τελικά να κερδίζουμε με την Aprilia Racing Η πρόταση της Aprilia Racing εκπληρώνει τα μακροπρόθεσμα σχέδια, τις στρατηγικές και την ασφάλειά μας για τα επόμενα δύο συν δύο χρόνια και πρέπει να ευχαριστήσω τον Massimo για την εμπιστοσύνη του, εμπιστοσύνη και πίστη σε εμάς. Ανυπομονούμε για τη σεζόν του επόμενου έτους και αυτή τη νέα συνεργασία. Ταυτόχρονα, θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στη Yamaha για αυτά τα τελευταία χρόνια που συνεργάζονται και αναπτύσσονται μαζί μας. Ωστόσο, θα διατηρήσουμε επικεντρωνόμαστε στο να δουλέψουμε σκληρά αυτή τη σεζόν, προκειμένου να βελτιώσουμε τα αποτελέσματά μας μαζί με τη Yamaha και τελικά να ολοκληρώσουμε το 2022 σε υψηλό επίπεδο».

Massimo Rivola, Διευθύνων Σύμβουλος Aprilia Racing : «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συμφωνία με την RNF Racing. Πάντα σκεφτόμασταν με μικρά βήματα και καθώς αποδεικνύουμε την ανταγωνιστικότητα του RS-GP μας, ένα φυσικό μέρος του ταξιδιού είναι να δούμε άλλα δύο RS-GP στη πίστα. Το αγωνιστικό τμήμα Noale είναι μια πραγματική κληρονομιά γνώσης, τεχνικής κουλτούρας που εφαρμόζεται στις μοτοσικλέτες υψηλών επιδόσεων καθώς και στη διαχείριση αθλημάτων. Με την RNF Racing βρίσκουμε έναν συνεργάτη για να ενισχύσουμε και να αξιοποιήσουμε αυτήν την εξαιρετική κληρονομιά. Σκεφτόμαστε, φυσικά, τους αναβάτες και την καλύτερη ανταγωνιστικότητα, αλλά και την ανατροφή νέων γενιών μηχανικών, τεχνικών και διευθυντών. Για να συνεχίσουμε και να βελτιώσουμε την εξαιρετική, εξ ολοκλήρου ιταλική παράδοση της Aprilia Racing.»

Αυτή η συμφωνία είναι πολύ σημαντική για την αγορά, καθώς υπάρχουν αρκετοί αναβάτες που αναζητούν ομάδα. Δεν θα είναι στο επίσημο σχήμα, μετά την ανανέωση των Aleix Espargaró και Maverick Viñales, αλλά μπορεί να είναι μια ομάδα για τον Álex Rins, ο οποίος έχει ήδη δείξει ότι είναι πρόθυμος να πάει σε μια δορυφορική ομάδα, λέγοντας: «Καλύτερα από το να είσαι στο σπίτι»

ΕΠΙΣΗΜΟ Η Aprilia συνεχίζει με Aleix Espargaro και Maverick Viñales έως το 2024 στο MotoGP

Related Posts