Επίσημο: Ο Pedrosa θα αγωνιστεί στο MotoGP της Αυστρίας σαν wildcard 

Ο οδηγός δοκιμών της Red Bull KTM Factory Racing, Dani Pedrosa, θα κάνει την πολυαναμενόμενη επιστροφή στο MotoGP ™ σαν έκτακτη συμμετοχή στο Grand Prix της Στυρίας στην Αυστρία.

Τρία χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή του στο MotoGP ™, ο Dani Pedrosa θα κάνει μια εντυπωσιακή επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία στο Grand Prix της Στυρίας, σαν wildcard, με την εργοστασιακή ομάδα της KTM.

Η ΚΤΜ ανακοίνωσε επίσημα ότι ο πολύ έμπειρος οδηγός δοκίμων της Red Bull θα οδηγήσει μια προσαρμοσμένη έκδοση ανάπτυξης του KTM RC16 για να αποκτήσει περαιτέρω πολύτιμα δεδομένα σε συνθήκες Grand Prix.

Dani Pedrosa: «Ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να συμμετέχω σε αυτό το έργο από την αρχή με την KTM στο MotoGP και να είμαι σε θέση να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί τους. Βήμα-βήμα κάναμε το καλύτερο που μπορούμε και τώρα είναι ενδιαφέρον και πάλι να πάμε σε έναν αγώνα γιατί θα μας δώσει μια διαφορετική προοπτική σε σύγκριση με ένα κανονικό τεστ. Έχει περάσει πολύς καιρός από τον τελευταίο μου αγώνα και, φυσικά, η νοοτροπία για έναν GP είναι πολύ διαφορετική από μια δοκιμή.»

«Η εστίασή μου για το GP είναι να προσπαθήσω να δοκιμάσω τα πράγματα που έχουμε στη μοτοσυκλέτα σε μια κατάσταση αγώνα. Θέλω να κατανοήσω τα αιτήματα που μπορεί να έχουν οι αναβάτες για διαφορετικές περιόδους και τεχνικά χαρακτηριστικά. Παρακολουθώντας από το σπίτι μπορώ να αισθανθώ τις βελτιώσεις στις μοτοσυκλέτες και τους αγώνες, αλλά για να κατανοήσουμε περισσότερα για το MotoGP τώρα, τις νέες τεχνολογίες και πώς να αγωνιστούμε και να χρησιμοποιήσουμε στρατηγικές εναντίον των άλλων, θα κάνουμε αυτό την έκτακτη συμμετοχή. Είναι δύσκολο να μιλήσω για τις προσδοκίες μου μετά από τόσο καιρό μακριά από τον ανταγωνισμό, αλλά θα προσπαθήσω να απολαύσω το σαββατοκύριακο όσο μπορώ.»

Ο 35χρονος MotoGP Legend αποσύρθηκε από αγώνες με 31 νίκες και 112 βάθρα από τις 13 σεζόν στην μεγάλη κατηγορία μεταξύ 2006 και 2018. Από το 2019 αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του αναπτυξιακού προγράμματος της KTM για το MotoGP. Το RC16 έκανε το ντεμπούτο του στο Gran Premio de la Comunitat Valenciana του 2016 και εν συνεχεία εντάχθηκε στην σχάρα σε μόνιμη βάση το 2017.

Ο Pedrosa τερμάτισε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος MotoGP 11 φορές από τις 13 σεζόν του και ήταν τρείς φορές δεύτερος. Το τελευταίο Grand Prix του Ισπανού ήταν σχεδόν χίλιες ημέρες πριν, στον αγώνα του 2018 στο Circuit Ricardo Tormo στη Βαλένθια όπου κατέλαβε την 5η θέση. Από τότε έχει μπει στην πίστα μόνο σε δοκιμές. Το Red Bull Ring θα αντιπροσωπεύσει τον πρώτο του αγώνα με την KTM.

Mike Leitner (Red Bull KTM Race Manager) : «Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τον Dani στο MotoGP ξανά. Έχει μείνει μακριά από αγώνες για πολύ καιρό, αλλά θα ήταν πολύτιμο να τον έχουμε στο γκαράζ στο Red Bull Ring για να αναλύσει τα ισχυρά και όχι τόσο ισχυρά μέρη του πακέτου KTM RC16 σε συνθήκες GP και θα του δώσει μια καλή ένδειξη για το πρόοδο των δοκιμών του. Ο Dani είχε μεγάλη επιρροή στο έργο MotoGP χάρη σε όλη την εμπειρία του.»

«Η εταιρεία δούλευε και πίεζε σκληρά για να ακολουθήσει τα αιτήματά του, μαζί με τον Mika [Kallio]. Ο Dani ήταν μια καλή αναφορά καθώς αποσύρθηκε στο τέλος του 2018 ενώ ήταν ακόμα στην κορυφή του αθλήματος και μπορούμε να δούμε κάποια από την επιρροή του στην τρέχουσα επιτυχία του KTM RC16. Θα έχει ένα μείγμα της τρέχουσας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας και μερικές μικρές αναβαθμίσεις και θα κάνει κάποιες δοκιμές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά επίσης δεν θέλουμε να τον υπερφορτώσουμε. Θέλουμε να απολαύσει το Grand Prix! Υπάρχουν πολλοί νέοι, ισχυροί αναβάτες στο MotoGP αυτή τη στιγμή, οπότε θα είναι απασχολημένος, αλλά αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να μάθει περισσότερα και να νιώσει το τρέχον σημείο αναφοράς στο άθλημα και αυτό θα μας βοηθήσει για μελλοντικές δοκιμές.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner