ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Toprak Razgatlioglu θα αγωνίζεται με την BMW στο WorldSBK από το 2024.

Την ίδια μέρα που ανακοίνωσε η Yamaha επίσημα το «διαζύγιο» τους με τον Toprak Razgatlioglu, ανακοινώθηκε επίσημα και η μεταγραφή του στην ομάδα της BMW Motorrad από το 2024.

Η οικογένεια BMW Motorrad Motorsport στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike FIM (WorldSBK) θα έχει νέο μέλος από την επόμενη σεζόν.

Από το 2024, ο Toprak Razgatlioglu θα ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα της BMW Motorrad Motorsport WorldSBK.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 θα αγωνιστεί με την BMW M 1000 RR της ομάδας ROKiT BMW Motorrad WorldSBK την επόμενη χρονιά.

Οι άλλες αλλαγές στην ομάδα θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ο 26χρονος Razgatlioglu, αγωνίζεται στο WorldSBK από το 2018. Ήδη στην πρώτη του σεζόν έχει πανηγυρίσει τους πρώτους του τερματισμούς στο βάθρο. Στους 168 αγώνες WorldSBK που ο Τούρκος αναβάτης έχει αγωνιστεί στην επιτυχημένη καριέρα του μέχρι στιγμής, έχει σημειώσει 33 νίκες και συνολικά 93 βάθρα. Τη σεζόν 2021 γιόρτασε τη μεγαλύτερη επιτυχία του μέχρι σήμερα, όταν στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbike.

«Καλώς ήρθατε στην οικογένεια BMW Motorrad Motorsport, Toprak Razgatlioglu», δήλωσε ο Dr. Markus Schramm, Επικεφαλής της BMW Motorrad. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τον καλωσορίσουμε στην εργοστασιακή μας ομάδα WorldSBK από την επόμενη σεζόν. Είμαι πολύ περήφανος που ο Toprak επέλεξε να έρθει στην BMW Motorrad. Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο βήμα για το έργο μας και μια ισχυρή δέσμευση της BMW Motorrad Motorsport στο World Superbike.»

Marc Bongers, Διευθυντής BMW Motorrad Motorsport: «Ο Toprak είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους αναβάτες αυτή τη στιγμή, κάτι που απέδειξε κερδίζοντας τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2021. Δεν είναι απλώς ένας γρήγορος οδηγός, είναι επίσης μια μεγάλη προσωπικότητα εκτός πίστας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Toprak θα προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στην οικογένεια BMW Motorrad Motorsport. Ανυπομονούμε για τη συνεργασία μας και το μέλλον μας μαζί».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner