Επιστολή Δημήτρη Μπαξεβάνη για τον μηδενισμό του στο Α σκέλος του CRAZY MUD GAMES 2019 στην Άρτα  

Ο Δημήτρης Μπαξεβάνης τραυματίστηκε στο πρώτο σκέλος μετά από πτώση, παρόλα αυτά σηκώθηκε και συνέχισε τερματίζοντας 5ος. Στο τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Μπαξεβάνης μηδενίστηκε για το πρώτο σκέλος.

Με την παρακάτω ανοικτή επιστολή ο Δημήτρης Μπαξεβάνης στην ουσία καταγγέλλει την ανεπάρκεια της οργάνωσης και της επιβολής αυθαίρετων τιμωριών.

Να σημειώσουμε ότι πάρα τον μηδενισμό του ο Δημήτρης Μπαξεβάνης συνεχίζει να προηγείται στην βαθμολογία της κατηγορίας του, πράγμα που σημαίνει πως δεν κρύβει καμιά διεκδίκηση η επιστολή του, και ως γνωστόν ο συγκεκριμένος αθλητής χαίρει τον σεβασμό όλων!

Ανοικτή επιστολή Δημήτρη Μπαξεβάνη

Στον αγώνα της Κυριακής στις 19/05/2019 στην Άρτα, είχα μία αρκετά σοβαρή πτώση. Η πίστα ήταν σε πάρα πολλά σημεία επικίνδυνη! Σε ένα τέτοιο σημείο στα πίσω κομμάτια της πίστας έχασα τον έλεγχο με αποτέλεσμα να πέσω μέσα σε κάτι καλαμιές.

Το χτύπημα ήταν δυνατό, διότι με χτύπησε το τιμόνι της μοτοσυκλέτας μου και στη προσγείωση χτύπησα και στο γοφό μου με αποτέλεσμα για λίγα λεπτά να μη μπορώ να αναπνεύσω… Μέχρι να σηκωθώ ήρθαν κάποιοι θεατές , που ούτε τους ξέρω τους ανθρώπους, σήκωσαν τη μοτοσυκλέτα μου από τη μέση της πίστας και την έβαλαν στην άκρη, (πράγμα που επιτρέπετε να κάνει μόνο ο κριτής, που σημειωτέον δεν υπήρχε στο συγκεκριμένο σημείο). Όταν συνήλθα σήκωσα μόνος μου το μηχανάκι μου, το έθεσα σε λειτουργία και συνέχισα τον αγώνα μέχρι το τέλος του σκέλους όπου τερμάτισα στη 5Η θέση.

Λίγο πριν το δεύτερο σκέλος , δηλαδή την ώρα που έβαζα το κράνος μου για να μπω, ήρθαν και μου ανακοίνωσαν ότι δε μου επιτρέπουν να μπω στον αγώνα επειδή είμαι χτυπημένος… Τελικά μετά από πολλές διαπραγματεύσεις με άφησαν να αγωνιστώ και τερμάτισα 1Ος.

Και από αυτό το σημείο αρχίζει να φαίνετε πεντακάθαρα η πονηριά τους! Αφού δε μπόρεσαν να μου απαγορεύσουν την είσοδο στο 2ο σκέλος αποφάσισαν να μου ακυρώσουν το πρώτο σκέλος καθώς δέχτηκα εξωτερική βοήθεια, όπως λένε, από θεατές που δε τους κράτησαν αυτοί έξω από τον αγωνιστικό χώρο, όπως ορίζει ο νόμος.

 

Στο άρθρο 22 του Γενικού Κανονισμού Αγώνων motocross αναφέρει τα παρακάτω:

Οι ποινές όπως καθορίζονται και αναφέρονται ρητά σε παραπάνω άρθρα του παρόντος Γενικού Κανονισμού ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ και ΔΕΝ ΕΦΕΣΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ. Οι υπόλοιπες ποινές που επιβάλλονται σε κάθε αθλητή, ανάλογα με τη σπουδαιότητα του παραπτώματος, διαβαθμίζονται κατά σειρά σπουδαιότητας όπως παρακάτω:

α) Επίπληξη

β) Πρόστιμο

γ) Ποινή χρόνου

δ) Απώλεια θέσεων

ε) Αποκλεισμός από το σκέλος

στ) Αποκλεισμός από τον αγώνα

ζ) Αργία

Οι ποινές μπορούν να επιβληθούν είτε μεμονωμένα είτε με συνδυασμό αυτών. Ειδικά σε περίπτωση αντιαθλητικής συμπεριφοράς και ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης μπορούν να επιβληθούν οι ποινές ε, στ και επιφέρει και την πιθανή παραπομπή του αθλητή στην Πειθαρχική Επιτροπή.

 

Όχι, δε διαβάσατε λάθος!!! Ναι εγώ ήμουν ο τραυματίας μέσα στις καλαμιές που είχα αντιαθλητική συμπεριφορά και που επιβλήθηκε σχεδόν η εσχάτη των ποινών σε έναν αγώνα κυπέλου!!!

Όταν τους ρώτησα για πιο λόγο δε μου έβγαλαν μαύρη σημαία κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους, εφόσον έκανα τέτοιο σοβαρό παράπτωμα, μου απάντησαν ότι δεν ήταν σίγουροι και έπρεπε να ρωτήσουν τον κριτή (που όπως προανέφερα δεν υπήρχε στο σημείο). Τους ζήτησα στο τέλος των αγώνων να έρθει ο κριτής και να μου επιβεβαιώσει τα λεγόμενά τους και μου απάντησαν με ειρωνικό τρόπο ότι θεωρείτε απειλή προς τον κριτή.

Ζωντανό παράδειγμα για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας είναι ο αθλητής της κατηγορίας OPEN, Γεράσιμος Παπάς από τη Κέρκυρα, που στην αρχή του 2ου σκέλους έπεσε στα πίσω κομμάτια και ενώ έπρεπε να διακοπεί ο αγώνας γιατί ο οδηγός είχε χτυπήσει σοβαρά (σπάσιμο λεκάνης), όχι μόνο δεν τον διέκοψαν αλλά ούτε το ασθενοφόρο δε μπορούσε να φτάσει στο σημείο λόγω έλλειψης δρόμου. Τον αθλητή τον μετέφεραν αφού τελείωσε το σκέλος, με φορτηγό 4Χ4!!!

Πολλοί θα αναρωτιέστε γιατί δεν έκανα ένσταση.

Τον Δεκέμβριο του 2014 στον αγώνα κυπέλου βορείου Ελλάδος στη πίστα της Καρυώτισσας, είχα κάνει ένσταση για την επικινδυνότητα της πίστας λόγω βροχών. Η τοπική λέσχη αγωνιζόταν όλο το βράδυ να βγάλει τα νερά από τη πίστα με αντλίες χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Το πρωί η λέσχη πρότεινε να αναβληθεί ο αγώνας, όμως οι άρχοντες του αγώνα (που ήταν οι ίδιοι με τον πρόσφατο αγώνα στην Άρτα) αποφάσισαν να γίνουν κανονικά τα σκέλη. Κατά τη διάρκεια του αγώνα σε ένα σημείο της πίστας που είχε πάρα πολλά νερά και δεν είχε και κριτή, ένας αγωνιζόμενος έπεσε και τον πλάκωσε η μοτοσυκλέτα του. Τα νερά ήταν τόσο βαθιά που δε μπορούσε να πάρει ανάσα και πνιγόταν. Ευτυχώς στο σημείο ήταν ένας θεατής (πάλι οι θεατές κάνουν τη δουλειά των υπεύθυνων του αγώνα), σήκωσε τη μοτοσυκλέτα και το παιδί πήρε ανάσα… Από εκείνη την ένσταση όσες απαντήσεις πήρατε εσείς άλλες τόσες πήρα κι εγώ. Δεν είχαν το σθένος ούτε μία δικαιολογία να μου γράψουν. Το μόνο που ξέρουν είναι να εισπράττουν τα χρήματα των αθλητών!!!

Αναρωτιέμαι, αυτούς ποιος θα τους τιμωρήσει, για τα ανύπαρκτα χρονόμετρα που ανέφεραν στον ειδικό κανονισμό του αγώνα, για τους ανεπαρκής κριτές, για την έλλειψη περίφραξης του αγωνιστικού χώρου και για το πιο βασικό, την έλλειψη πρόσβασης ασθενοφόρου!

ΚΡΙΜΑ… Λέω κρίμα γιατί ένας άνθρωπος προσπαθεί να κάνει όμορφους αγώνες και εσείς οι «καρεκλοκένταυροι» θέλετε να το καταστρέψετε… Σας αξίζουν συγχαρητήρια!!!

Με τιμή
Οδηγός αγώνων motocross
Μπαξεβάνης Δημήτρης #131