24 April 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΜΟΤΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

European Vespa Days 2022 με συμμετοχή της Ομοσπονδίας των Vespa Club της Ελλάδας με 8 Έλληνες και 3 Vespa

Η πολυαναμενόμενη εκδήλωση European Vespa Days 2022, που αναβλήθηκε δύο φορές τα προηγούμενα χρόνια λόγω Covid19, πραγματοποιήθηκε στο Guimarães της Πορτογαλίας από Πέμπτη 30/6 έως Κυριακή 3/7 με συμμετοχή 4500 και πλέον Vespa από όλα τα μέρη της Ευρώπης αλλά και από Ινδονησία, Μεξικό, Ηνωμένες πολιτείες, Καναδά κ.α!!!

Ήταν μια δυναμική πανευρωπαϊκή συνάντηση των φίλων της Vespa που πραγματοποιήθηκε σε ένα παραμυθένιο μέρος, γεμάτο κάστρα μεσαιωνικά, γρανιτένια κτίρια και πεζοδρόμια, ανθοστόλιστους κήπους, λίμνες και ποτάμια, εξαιρετικά διατηρημένες εκκλησίες γεμάτες θρύλους και ιστορίες, πάρκα και αγάλματα, φαγητά με βάση τα ψάρια και κυρίως τον μπακαλιάρο, τη διάσημη  francesinha και το γλυκό nata!!

Οι οργανωτές έδωσαν την ψυχή τους για να προσφέρουν το καλύτερο στους συμμετέχοντες!!

Τεράστιο stage για τις συναυλίες που όλη μέρα διέθετε η εκδήλωση, περίπτερα με είδη vespa, ρουχισμό και αξεσουάρ αλλά και μουσείο Vespa στο κέντρο της πόλης, σε έναν καταπληκτικό και δροσερό χώρο το οποίο είχε χρήση μουσείου τέχνης και άνετο και ΑΣΦΑΛΕΣ parking για τις Vespa. Ο συνεχής έλεγχος σε οδηγούς και Vespa των ανθρώπων της υπηρεσίας ασφαλείας (που ήταν παντού…) κατά την είσοδο και έξοδο από τους χώρους της εκδήλωσης, διασφάλισαν ότι κανείς δεν “έχασε” τη Vespa του!

Βόλτες οργανώθηκαν στα κοντινά και ιστορικά χωριά Barcelos και Felgueiras μέχρι και τις παραλίες του Πόρτο στον Ατλαντικό ωκεανό!!!

Την Πέμπτη το απόγευμα, συμμετείχαμε…στο “άτυπο διεθνές δείπνο” όπου προσφέραμε ντολμαδάκια, φασόλια γίγαντες και…γνήσια, ελληνική γράπα στους παρευρισκόμενους και αυτοί μας προσέφεραν μακαρόνια carbonara, λουκάνικα , πίτες, καπνιστά κρέατα, τυριά αλλά και γλυκά και εθνικά ποτά απο Ιταλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Αλβανία, Γαλλία κ.α.!!!

Την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός ομορφιάς “Concours des elegances”!!

Θεματικές παρελάσεις, συνδυασμένες, με custom κατασκευές στις Vespa, ενδυματολογικό κώδικα στους αναβάτες και αντίστοιχο τραγούδι που είχαν φροντίσει ήδη να ζητήσουν οι συμμετέχοντες!!

Μία πολύχρωμη γιορτή της Vespa!!!

Η παρέλαση των χιλιάδων Vespa, το Σάββατο πρωί, έγινε σε μια διαδρομή που διέσχισε ένα δάσος με οξιές και κατέληξε αρχικά στην Póvoa de Lanhoso όπου είχαν στρωθεί κόκκινα χάλια (!!) στην είσοδο του πάρκου για να μας υποδεχτούν ενώ παραδοσιακά συγκροτήματα, έπαιζαν συνεχώς τοπικές μουσικές και τραγούδια της Πορτογαλίας και κατέληξαν στην εκκλησία Sameiro Sanctuary στο λόφο Sameiro όπου μας προσφέρθηκε πρόγευμα και ο τοπικός αρχιεπίσκοπος, ευλόγησε οδηγούς,  αναβάτες και Vespa! Εκεί είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε και τον προστατευομενο ναό της Unesco, “Basilica do Bom Jesus do Monte” με το τεράστιο πάρκο, τα εκατοντάδες σκαλοπάτια και τα αμέτρητα συντριβάνια!!!

Ακολούθησε το Gala όπου προσφέρθηκαν τοπικά φαγητά και εδέσματα με κυρίως πιάτο φυσικά….τον μπακαλιάρο! το εθνικό φαγητό της Πορτογαλίας, συνοδεία εξαιρετικού vinho verde, το λευκό κρασί της Πορτογαλίας!!!

Το βράδυ ακολούθησαν απονομές στις εθνικές αντιπροσωπείες αλλά και στο νικητή του Vespa Trophy και άλλα ειδικά βραβεία. Τις απονομές έκανε ο πρόεδρος του Vespa World Club Mauro Calestrini και του Vespa Club Πορτογαλίας Álvaro Duarto Mendes.

Η Ομοσπονδία μας τιμήθηκε με βραβείο για τη συμμετοχή της στην εκδήλωση με 8 Έλληνες και 3 Vespa!!

Αντίστοιχα τιμήθηκε και η αδελφική Ομοσπονδία Vespa Club Cyprus που συμμετείχε με 3 μέλη της και 2 Vespa!!

Μέχρι αργά το βράδυ η συναυλία που ακολούθησε διασκέδασε τους συμμετέχοντες ενώ το πάρτι συνεχίστηκε στους ασφυκτικά γεμάτους δρόμους της πόλης όπου όλες οι πλατείες και τα μαγαζιά του Guimarães είχαν κόσμο κάθε ηλικίας που διασκέδαζε σε μια ειδική βραδιά που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με ανοιχτά μαγαζιά, συναυλίες και χορούς και ήμασταν τυχεροί να συν-πέσει φέτος με την πανευρωπαϊκή συνάντηση!!

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το 2023 στο Interlaken της Ελβετίας όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση European Vespa Days 2023!!!!

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ >>>

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events