Fabio Quartararo: “Είναι απογοητευτικό, δεν έχουμε τίποτα”

Ο χρόνος με τον οποίο έκλεισε το τριήμερο των δοκιμών στην  Mandalika στη 2η θέση ήταν 1: 31.074 για τον Γάλλο Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021.

«Νιώθω καλά. Δουλέψαμε πολύ. Είχαμε αποφασίσει να βελτιώσουμε την αίσθηση μας με το μαλακό και τα καταφέραμε: ο ρυθμός μας με το μαλακό είναι γρήγορος. Έκανα και long run με μεσαίο πίσω ελαστικό. Η αίσθηση δεν ήταν τόσο καλή όσο με το μαλακό ελαστικό, αλλά εξακολουθώ να είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό που καταφέραμε να κάνουμε σήμερα. Νομίζω ότι κάναμε εξαιρετική δουλειά».

Παρόλο που η επίσημη δήλωση του, ο Fabio Quartararo ήταν «απογοητευμένος» από τις επιδόσεις της νέας Yamaha M1 2022, παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε το pre-season τεστ στο Mandalika με τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο.

«Ειλικρινά, αυτό που είναι απογοητευτικό είναι ότι με τόσο χρόνο για να εξελίξουμε τον κινητήρα, δεν έχουμε τίποτα», είπε ο δυσαρεστημένος Γάλλος από την Ινδονησίας.

«Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι σε οποιαδήποτε πίστα, κατά μέσο όρο, είμαστε πάντα 10 km/h πιο αργοί. Είτε η ευθεία είναι εκατό μέτρα είτε ένα χιλιόμετρο, είναι πάντα τουλάχιστον 10 km/h πιο αργή, ή μερικές φορές περισσότερο. Γι’ αυτό δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος με αυτό. Το ξέρουν πολύ καλά, τους το επαναλαμβάνω μάλιστα συχνά», αναφερόμενος στους υπεύθυνους της Yamaha.

Ο Quartararo έκανε 86 γύρους την Παρασκευή, 68 το Σάββατο και 79 την Κυριακή για να κλείσει μια δοκιμή με 233 γύρους συνολικά, που αντιστοιχεί σε 494 χιλιόμετρα και πάνω από έντεκα φορές την απόσταση του αγώνα στη Mandalika (20 γύρους).

Αρκετή προπόνηση για να βγάλουν συμπεράσματα για το αγωνιστικό επίπεδο της μοτοσυκλέτας που πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλήματος.

«Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο. Από την πλευρά μου, είμαι 100% προετοιμασμένος και τα δίνω όλα κάθε φορά που βρίσκομαι στην πίστα. Αλλά έχουμε αυτό που έχουμε. Περίμενα πολύ καλύτερη τελική ταχύτητα σε αυτή τη μοτοσυκλέτα το 2022, αλλά στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το ίδιο, ήδη το έχω πει πολλές φορές και δεν πρόκειται να το πω ξανά, γιατί ξέρουμε ήδη τι έχουμε με τον κινητήρα και τη δύναμη. Δεν μπορώ παρά να είμαι προετοιμασμένος και θα είμαι 100%».

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Γάλλος, ο οποίος πέρσι κέρδισε πέντε αγώνες για να είναι πρωταθλητής, τέσσερις από αυτούς στα πρώτα εννέα grand prix της σεζόν, εξήγησε ότι από την πλευρά του δεν ξέρει πλέον τι άλλο μπορούσε να συνεισφέρει.

«Ειλικρινά, δεν ξέρω πού μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Όταν να νιώθεις ότι το μπροστινό κουνάει παντού, το πίσω γλιστράει στο όριο, όλα τρέμουν παντού, είναι δύσκολο να βρεις περισσότερα. Το πιο σημαντικό είναι ότι το εργοστάσιο ειδικά δουλεύει σκληρά για να βρει κάτι, να βρει περισσότερη ταχύτητα και να με κάνει να νιώθω λιγότερο μειονεκτικά. Για να οδηγώ σε αυτόν τον ρυθμό, κάθε φορά που είμαι στην πίστα πρέπει να πιέζω πολύ Όλοι είναι στο όριο, αλλά είναι αρκετά δύσκολο για εμάς».

Ο Fabio προσπάθησε να κάνει τον ταχύτερο γύρο στο τελευταίο μέρος των δοκιμών και σχεδόν κατάφερε να βάλει τον καλύτερο χρόνο όταν, με τέσσερα λεπτά για να τελειώσει το τεστ, σταμάτησε τον χρόνο μόλις 14 χιλιοστά πίσω από τον Pol Espargaro .

«Τώρα, όταν βγαίνω στην πίστα, είναι σαν να πάω σε πόλεμο. Ελπίζω να δουλέψουν και να βρουν κάτι, να μην είναι το ίδιο», είπε αναφερόμενος στο εργοστάσιο.

Ο Fabio δεν περιμένει «τίποτα ιδιαίτερο» για το πρώτο Grand Prix της χρονιάς, η δουλειά του στην πίστα και τα μηνύματά του πιέζουν τη Yamaha, όπως αυτό το Σάββατο που είπε : «Προφανώς περίμενα μεγαλύτερη βελτίωση της μοτοσυκλέτας και αυτό κάνει το μέλλον μου ανοιχτό. Πρέπει να κοιτάξω την καλύτερη επιλογή για μένα», και ελπίζει ότι αυτά τα λόγια θα έχουν αποτέλεσμα στο να κάνει τη Yamaha να αντιδράσει.

«Πιστεύω ότι για το Κατάρ δεν θα έχουμε τίποτα απολύτως, δυστυχώς. Σε αυτό που μπορώ να δουλέψω είναι να μελετήσω κάθε πίστα όσο το δυνατόν περισσότερο. Να μην κάνω λάθη, να πάρουμε καλή  θέση στα προκριματικά  και να κάνουμε καλές εκκινήσεις. Δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη. Στο Portimao την τελευταία χρονιά προκρίθηκα όγδοος και έμεινα πίσω. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, νομίζω ότι το όριο είναι να ξεκινήσουμε από την έκτη θέση στο grid, διαφορετικά θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner