Οι 6 αναβάτες MotoGP με τους περισσότερους ταχύτερους γύρους στην Ιστορία

Μετά και την ολοκλήρωση της σεζόν του 2019, ένα από τα ρεκόρ που ανανεώθηκαν, ήταν και αυτό των αναβατών με τους περισσότερους ταχύτερους γύρους στον αγώνα στην ιστορία στην μεγάλη κατηγορία των 500cc / MotoGP.

Ο Valentino Rossi παραμένει στην κορυφή για ένα ακόμα ρεκόρ. Ας δούμε τους 6 κορυφαίους οδηγούς με τους περισσότερους ταχύτερους γύρους στον αγώνα στην ιστορία στην μεγάλη κατηγορία των 500cc / MotoGP:

1. Valentino Rossi (76 Ταχύτεροι Γύροι)

Ο Valentino Rossi φαινόταν να έχει κολλήσει στους 75 ταχύτερους γύρους από το Le Mans το 2016, αλλά στον προτελευταίο αγώνα της σεζόν 2019, κατάφερε και πάλι να κάνει τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα στο Sepang, αυξάνοντας το ρεκόρ του στους 76 ταχύτερους γύρους στην Ιστορία του MotoGP / 500cc, και συνεχίζει να αγωνίζεται…….!!!

2. Giacomo Agostini (69 Ταχύτεροι γύροι)

Ο 8 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητή της Μεγάλης κατηγορίας 500cc, Giacomo Agostini, όπου με το MV Agusta κυριάρχησε με το σιδερένιο χέρι από το 1968 έως το 1972. Ο Ιταλός που κατέχει πάρα πολλά ρεκόρ, μεταξύ άλλων το κυριότερο όλων, τα 15 παγκόσμια πρωταθλήματα, κατέχει στην 2η θέση των ταχύτερων γύρων με 69 ταχύτερους γύρους!

3. Marc Márquez (56 Ταχύτεροι γύροι)

Ο επόμενος πρωταγωνιστής της λίστας στην τρίτη θέση είναι ο 6 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητή της Μεγάλης κατηγορίας MotoGP, που συνεχίζει να κερδίζει και να σπάει ρεκόρ σε κάθε σεζόν. Το 2019 πέτυχε 12 ταχύτερους γύρους στους 19 αγώνες, κυριαρχώντας εξίσου ευρέως και στις νίκες. Με το τέλος της σεζόν έφτασε τους 56 ταχύτερους γύρους. Πόσο μακριά μπορεί να πάει;

4. Mick Doohan (46 Ταχύτεροι γύροι)

Ο τέταρτος αναβάτης στην ιστορία με τους περισσότερους γρήγορους γύρους στην μεγάλη κατηγορία 500cc / MotoGP δεν είναι άλλος από τον 5 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Mick Doohan . Δεν είναι έκπληξη να συναντάμε τον Αυστραλό σε αυτή την θέση, αφού όταν ο Doohan έπιανε το ρυθμό του, ήταν άπιαστος στον αγώνα, όπου  πολλές φορές οι αντίπαλοί τον έβλεπαν στην εκκίνηση και μετα στον τερματισμό! Έτσι ο Mick Doohan έχει κάνει 46 ταχύτερους γύρους αγώνα στην Ιστορία του MotoGP

5. Dani Pedrosa (44 Ταχύτεροι γύροι)

Ο Dani Pedrosa κατέχει την 5η θέση με τους ταχύτερους γύρους αγώνα στην Ιστορία του MotoGP, έχοντας κερδίσει 44 φορές τον ταχύτερο γύρο σε έναν αγώνα! Ο Ισπανός που μόλις πέρυσι παραιτήθηκε από τους αγώνες και πλέον ανήκει στους  MotoGP Legends, είναι ο πρώτος που συναντάμε να μην έχει τίτλο στην μεγάλη κατηγορία, αλλά είναι συνήθως μεταξύ των 10 καλύτερων οδηγών στην ιστορία σε όλες σχεδόν τις σημαντικότερες στατιστικές.

6. Mike Hailwood (37 Ταχύτεροι γύροι)

Ο “Mike The Bike” θεωρείτε πάντα ένας από τους καλύτερους οδηγούς στην ιστορία και μοναδικός όσον αφορά το ταλέντο και την καθαρή του ταχύτητα. Ο Mike Hailwood κατάφερε και έκανε 37 Ταχύτερους γύρους σε αγώνες στην Μεγάλη κατηγορία, που τον φέρνει στην 6η θέση του ρεκόρ! Κατά τη διάρκεια της αθλητικής του καριέρας αγωνίστηκε με πολλά εμπορικά σήματα, ξεκινώντας στα 500cc με Norton, στη συνέχεια με την MV Agusta, όπου πήρε τους τέσσερις παγκόσμιους τίτλους του στην Μεγάλη κατηγορία, για να τελειώσει την αθλητική του καριέρα για δύο αξέχαστες σεζόν στη Honda, όπου κέρδισε τα παγκόσμια πρωταθλήματα στα 250cc και 350cc, και τελειώνοντας δεύτερος στα 500cc … παλεύοντας για τον τίτλο εναντίον του Agostini.

Related Posts