Με 18μηνο αποκλεισμό τιμωρήθηκε ο Andrea Iannone για το Ντόπινγκ

Το Διεθνές Πειθαρχικό Δικαστήριο (CDI) της FIM επέβαλε 18μηνο αποκλεισμό τελικά στον Ιταλό.

Διαβάστε παρακάτω την επίσημη απόφαση:

Το Διεθνές Πειθαρχικό Δικαστήριο (CDI) της FIM εξέδωσε στις 31 Μαρτίου 2020 απόφαση με την οποία επιβλήθηκε περίοδος αποκλεισμού δεκαοκτώ μηνών στον Ιταλό αναβάτη MotoGP κ. Andrea Iannone, που αρχίζει στις 17 Δεκεμβρίου 2019 (δηλαδή την ημερομηνία έναρξης ισχύος του προσωρινού αποκλεισμού) και λήγει στις 16 Ιουνίου 2021.

Μετά από μια συνήθη δοκιμασία ντόπινγκ στο διαγωνισμό που διεξήχθη στο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος FIM Grand Prix που πραγματοποιήθηκε στο Sepang της Μαλαισίας στις 3 Νοεμβρίου 2019, ο κ. Andrea Iannone βρέθηκε θετικός στον μεταβολίτη 2α-μεθυλο-5α-ανδροστανο-3α- 17-one, μια απαγορευμένη ουσία της WADA υπό τον τίτλο “S1. Αναβολικοί Παράγοντες, 1. Αναβολικά Ανδρογόνα Στεροειδή (AAS), α. Εξωγενή AAS “του κώδικα αντιντόπινγκ FIM.

Μετά την κοινοποίηση του αρνητικού αναλυτικού συμπεράσματός του, ο κ. Iannone αποκλείστηκε προσωρινά από την FIM από τις 17 Δεκεμβρίου 2019.

Μια ακρόαση ενώπιον του CDI επί της ουσίας της υπόθεσης διεξήχθη στο Mies (Ελβετία) στις 4 Φεβρουαρίου 2020. Στο τέλος της ακρόασης, η ομάδα CDI αποφάσισε να αναστείλει την ακρόαση εν αναμονή των συμπληρωματικών και τελικών γραπτών παρατηρήσεων των μερών (δηλαδή 28 Φεβρουάριου 2020).

Ο κ. Iannone αποκλείστηκε από τον 18ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Grand Prix του 2019, που πραγματοποιήθηκε στις 1-3 Νοεμβρίου 2019, στο Sepang (Μαλαισία) και από το 19ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Grand Prix του 2019 στις 15-17 Νοεμβρίου 2019, στη Βαλένθια (Ισπανία) με όλες τις συνέπειες που προκύπτουν, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας οποιωνδήποτε μεταλλίων, βαθμών και βραβείων.

Η προσφυγή κατά της απόφασης CDI μπορεί να ασκηθεί ενώπιον του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS) στη Λωζάνη της Ελβετίας εντός 21 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της απόφασης CDI σύμφωνα με το άρθρο 13 παράγραφος 7 του κώδικα αντιντόπινγκ της FIM.

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner