1 March 2024
WSBK

Η αγωνιστική ομάδα Milwaukee Aprilia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK το 2017

Οι Aprilia RSV4 στην πίστα στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα SBK με την αγωνιστική ομάδα Milwaukee Aprilia

aprila_worldsbkΑναβάτες θα είναι ο Ιταλός Lorenzo Savadori και ο Ιρλανδός Eugene Laverty

Δύο Aprilia RSV4 θα κατέβουν στην πίστα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike 2017 με τα χρώματα της Αγωνιστικής Ομάδας Milwaukee Aprilia. Η συμφωνία, διετούς διάρκειας, ισχύει και για τη σεζόν 2018.

Η συνεργασία προβλέπει την παροχή τεχνικού υλικού και σχετικής βοήθειας και υποστήριξης απευθείας από την Aprilia Racing, ακόμα και για την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας, ώστε να αναγνωρίζεται η Milwaukee ως επίσημη εργοστασιακή ομάδα. Με τον τρόπο αυτό η Aprilia Racing – το αγωνιστικό τμήμα του Ομίλου Piaggio και σημείο αναφοράς τεχνολογικής υπεροχής στην ιταλική βιομηχανία μοτοσυκλετών – επιβεβαιώνει την υψηλού επιπέδου παρουσία της στο απόλυτο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών παραγωγής, παράλληλα με τις σημαντικές υποχρεώσεις στο MotoGP.

Στόχος για την Aprilia RSV4 είναι να διαγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος SBK, ώστε να επιβεβαιώσει την ανταγωνιστικότητά της, χάρη στην οποία συγκέντρωσε  επτά Παγκόσμιους Τίτλους (τρεις Αναβατών και τέσσερις Κατασκευαστών) από το 2010 έως το 2014, αποδεικνύοντας πως είναι η πιο νικηφόρα μοτοσυκλέτα στην πρόσφατη ιστορία του WSBK.

aprilia_official-logo-w-registred-markΗ RSV4, προϊόν ενός πρόζεκτ με σκοπό την παρουσίαση μίας μοτοσυκλέτας πραγματικά έτοιμης για αγωνιστική χρήση στη διάθεση όλων των αναβατών, εντυπωσίασε εξαρχής, κερδίζοντας έναν αγώνα την πρώτη χρονιά συμμετοχής της και έπειτα συγκεντρώνοντας Παγκόσμιους Τίτλους Κατασκευαστών και Αναβατών (δύο φορές με τον Max Biaggi και μία με τον Sylvain Guintoli). Και όλα αυτά ενώ η έκδοση δρόμου – επίσης εξοπλισμένη με έναν αποκλειστικό V4 – συνέχιζε κάθε χρόνο να διαπρέπει σε συγκριτικές δοκιμές με τους καλύτερους ανταγωνιστές από όλο τον κόσμο, ευρωπαϊκής ή ιαπωνικής προέλευσης.

Η ομάδα, υπό την ηγεσία του Shaun Muir, κάτοχου δύο Βρετανικών Τίτλων, θα βασίζεται σε πιλότους που χαίρουν υψηλής αναγνώρισης: επιπλέον του Πρωταθλητή Supersock 2015 Lorenzo Savadori, που συγκέντρωσε την προσοχή φέτος στην πρώτη του χρονιά στο πρωτάθλημα, επιστρέφει στο WSBK ο Eugene Laverty, ο ιρλανδός αναβάτης που είχε οδηγήσει την Aprilia RSV4 στο πρωτάθλημα του 2013.

Romano Albesiano – Υπεύθυνος Aprilia Racing

“Η ομάδα του Shaun Muir, έχοντας αναγνωριστεί στο βρετανικό πρωτάθλημα, επιθυμεί να κατακτήσει την κορυφή σε παγκόσμια κλάση. Η μεταξύ μας σχέση προβλέπει, πέραν της διάθεσης της μοτοσυκλέτας και των υλικών, υποστήριξη από το προσωπικό της Aprilia Racing για τη διαχείριση και την ανάπτυξη των RSV4, στο πλαίσιο μίας σχέσης επιπέδου Εργοστασιακής Υποστήριξης. Η δημιουργία της Αγωνιστικής Ομάδας Milwaukee Aprilia σηματοδοτεί την επιστροφή του Eugene Laverty στο WSBK, ενός οδηγού που γνωρίζουμε καλά και εκτιμούμε ως επαγγελματία και ως άνθρωπο.  Θα πλαισιωθεί από τον Lorenzo Savadori, έναν νέο οδηγό που συμμετέχει στο αγωνιστικό μας σχεδιασμό εδώ και δύο σεζόν, κατά τη διάρκεια των οποίων κατέκτησε αρχικά το Superstock 1000 και στη συνέχεια κέρδισε τις εντυπώσεις στο WSBK με μία εξαιρετικά θετική πρώτη χρονιά.”

Shaun Muir – Γενικός Διευθυντής SMR

“Για την SMR η συνεργασία με την Aprilia Racing για τις χρονιές 2017 και 2018 σημαίνει μία πραγματική ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη νίκη. Η Aprilia έχει μία δυνατή και νικηφόρο ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Οι παρουσίες των Eugene και Lorenzo δημιουργούν μία κορυφαία ομάδα. Χωρίς αμφιβολία ο Eugene επιστρέφει στο WSBK για έναν και μοναδικό λόγο, τη νίκη. Ο Lorenzo από την άλλη πλευρά είναι ο πιο γρήγορος από τους νεοσύλλεκτους και σίγουρος πρωταγωνιστής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Milwaukee, Gulf και όλους τους συνεργάτες που υποστηρίζουν το έργο μας.”

laverty-13wsbk-donington2-podium-photo_fabrizio_porrozziEugene Laverty

“Είμαι συγκινημένος για την επιστροφή μου στα Superbike με την Aprilia και την RSV4, τη μοτοσυκλέτα με την οποία κατέκτησα δέκα νίκες και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Ελπίζω ότι θα καταφέρω να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα, χάρη στην υποστήριξη της Aprilia και της φανταστικής ομάδας του Shaun Muir. Όλα είναι έτοιμα ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί από την αρχή.”

21946_r4_parcferme

Lorenzo Savadori

“Είμαι πολύ ικανοποιημένος που συνεχίζω την περιπέτειά μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την Aprilia. Αυτή είναι μία ακόμα ευκαιρία για να πετύχω σπουδαία αποτελέσματα, έχοντας έναν επιπλέον χρόνο εμπειρίας πάνω στην RSV4. Στο ξεκίνημά μου σε μία απαιτητική κατηγορία, κατάφερα ήδη να εκφράσω ένα καλό επίπεδο επιδόσεων, μαθαίνοντας πολλά τόσο για τη διαχείριση του αγώνα όσο και για τη δουλειά στην προετοιμασία, αλλά δεν θέλω να σταματήσω εδώ. Ξεκινάμε οπωσδήποτε με δυνατό κίνητρο, με ένα φιλόδοξο σχέδιο και μεγάλη επιθυμία να πάμε καλά.”

“Το όραμα που έχουμε στην Milwaukee Power Tools στρέφεται πάντα προς τη νίκη και είναι μία αξία που μοιραζόμαστε με την ομάδα SMR. Για τον λόγο αυτό περιμένουμε ότι η επόμενη σεζόν με την Aprilia θα είναι ένα νέο, εξαιρετικό και νικηφόρο κεφάλαιο στην ιστορία μας στα Superbike”.

Frank Rutten – Αντιπρόεδρος της Gulf Oil International

“Ως η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη πετρελαιακή μάρκα, μας συνεπαίρνει η προοπτική σύμπραξης με την ομάδα που πιστεύουμε ότι θα είναι η πιο γρήγορη στο WSBK για τα επόμενα χρόνια. Έχουμε εντυπωσιαστεί από τον τρόπο με τον οποίο η SMR μπήκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Είναι ανάμεσα στους πιο καλά οργανωμένους και πιο υψηλού επιπέδου επαγγελματίες στα paddock και έχουμε αναπτύξει άριστη σχέση τόσο με την ομάδα όσο και με την χορηγό της ονομασίας, Milwaukee Tools. Θα είναι φανταστικό να συνεχίσουμε την ανάπτυξη μαζί τους, ως χορηγός και ως επίσημος προμηθευτής λιπαντικών.”

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events