Σαν σήμερα ο Craig Jones χάνει την ζωή του σε αγώνα στο Brands Hatch το 2008

Μετά τη σοβαρή πτώση του κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Brands Hatch για το World Supersport την Κυριακή 3 Αυγούστου, ο Craig Jones έχασε τη ζωή του.

Ο 23χρονος Βρετανός έχασε τον έλεγχο του Parkalgar Honda του και έπεσε και στη συνέχεια χτυπήθηκε από τον αναβάτη της Ten Kate Honda, Andrew Pitt.

Ο Jones υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι και αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της περιοχής πριν μεταφερθεί αεροπορικώς στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου.

Δυστυχώς, παρά την εντατική ιατρική φροντίδα, ο Jones πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το ημερολόγιο έγραφε 4 Αυγούστου 2008.

Ο Craig Jones κέρδισε το Βρετανικό Πρωτάθλημα Mini-Moto του 1996 και το 1997 και το 2002 το Βρετανικό Πρωτάθλημα Νέων Superstock, προτού ανεβεί στο BSB – Βρετανικό Πρωτάθλημα Supersport .

Μετά από τρία χρόνια, 2003 , 2004 και 2005 στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Supersport, πέτυχε επτά τερματισμούς στο βάθρο και μια δεύτερη θέση συνολικά στο πρωτάθλημα.

Ο Jones ανέβηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike για τη σεζόν 2006 με μια μοναχική δέκατη τρίτη θέση στην Imola ήταν ο μόνος βαθμός του στο πρωτάθλημα.

Το 2007 , ο Jones επέστρεψε στην κατηγορία Supersport World Championship για την πρώτη του σεζόν ως αναβάτης supersport πλήρους απασχόλησης, έως το 2008 όπου και έχασε την ζωή του. Τις δυο σεζόν ο Βρετανός κέρδισε συνολικά 7 βάθρα, με 4 δεύτερες θέσεις και τρεις τρίτες θέσεις.

Στις 3 Αυγούστου η τραγική πτώση συνέβη στην Clark Curve, μια γρήγορη δεξιά στροφή. Τη στιγμή της πτώσης, ο Jones ήταν στη δεύτερη θέση πίσω από τον Jonathan Rea. Καθώς ο Jones επιτάχυνε, ο πίσω τροχός του Honda CBR600RR έχασε την πρόσφυση και πετάχτηκε στην πίστα πάνω στην αγωνιστική γραμμή. Ο Αυστραλός αναβάτης Andrew Pitt προσπάθησε να τον αποφύγει, αλλά ο μπροστινός τροχός και το υποπόδιο της μηχανής του χτυπήσαν το κράνος του Jones.