Η Aprilia θέλει τον Vinales να οδηγήσει το Aprilia RS-GP σε αγώνες το 2021 σαν wildcard 

Μετά το οριστικό και πρόωρο διαζύγιο του Vinales από την Yamaha και την επίσημη ανακοίνωση ότι ο Vinales θα αγωνιστεί με την Aprilia το 2022, έχουν προκύψει νέα σενάρια με την πορεία του Ισπανού για φέτος!

 

Η Aprilia δεν έχει χρόνο για χάσιμο και γνωρίζουν ότι το 2022 θα είναι μια αποφασιστική χρονιά με τους Aleix Espargaro και Maverick Vinales στο γκαράζ τους τους, οπότε θέλουν να βεβαιωθούν ότι το RS-GP 22 τους θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες και των δύο οδηγών όσον αφορά την ευελιξία, τα ηλεκτρονικά, την επιτάχυνση και την ισχύ. Ο τελευταίος τομέας στον οποίο η Aprilia χρειάζεται ακόμα να κλείσει ένα μικρό κενό με τα καλύτερα πρωτότυπα στο πρωτάθλημα.

Όπως αποκαλύφθηκε από το Sky Sport MotoGP, η Aprilia θέλει να κάνει μια  δοκιμή στο Misano τα τέλη Αυγούστου.

Πριν από τους αγώνες, είναι σημαντικό να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με τη νέα  μοτοσυκλέτα, θα έχει την ευκαιρία να έχει την πρώτη του επαφή με το πρωτότυπο RS-GP και τον V4 κινητήρα του, μια διαμόρφωση ακόμα ανεξερεύνητη για τον Maverick που έως τώρα έχει οδηγήσει κινητήρες με τέσσερις κυλίνδρους εν σειρά της Yamaha και της Suzuki.

Έτσι δεν αποκλείσετε το ντεμπούτο του Vinales στην Αραγονία στις 12 Σεπτεμβρίου σαν έκτακτη συμμετοχή με τα χρώματα της Aprilia.

Ακόμη και το Motorsport.com επιβεβαιώνει ότι η Aprilia θέλει τον Vinales ήδη στο RS-GP το 2021. Θα πρέπει να αντικαταστήσει τον Lorenzo Savadori. Είναι απίθανο ένα ντεμπούτο στο επόμενο Grand Prix στο Silverstone, αφού πρώτα είναι σημαντικό να πραγματοποιήσει μια δοκιμή στη νέα μοτοσυκλέτα και μόνο τότε θα μπορεί να σκεφτεί πότε θα αγωνιστείτε πραγματικά.

Η Aprilia δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη καμία συμμετοχή wildcard μέχρι στιγμής φέτος, παρά τις φήμες σχετικά με το ενδεχόμενο να δουν τον Andrea Dovizioso να αγωνίζεται με το RS-GP σε έναν αγώνα και με έξι διαθέσιμες θέσεις wildcard  χάρη στα προνόμια που έχει η Aprilia στο σύστημα παραχώρησης , ο Maverick Vinales θα μπορούσε να συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες που απομένουν μέχρι τη Βαλένθια.

Στα χαρτιά, έξι αγωνιστικά Σαββατοκύριακα συν αρκετές ιδιωτικές ημέρες δοκιμών σε όλη την Ευρώπη θα μπορούσαν να είναι η προ -σεζόν που χρειάζεται ο Maverick Vinales για να φτάσει στον πρώτο του αγώνα στο Losail το 2022 με πραγματικές πιθανότητες να είναι με τους καλύτερους , αρκεί η Aprilia να δώσει τα πάντα στη δύναμη της RS-GP.

Είναι σαφές ότι η Aprilia και ο Maverick θα πρέπει να κάνουν μια προσθετή συμφωνία, δεδομένου ότι η πρόσφατα υπογεγραμμένη συμφωνία ισχύει για το 2022. Ίσως τα μέρη δεν περίμεναν ότι θα πραγματοποιηθεί η πρόωρη διακοπή με τη Yamaha και ως εκ τούτου θα πρέπει να συζητήσουν νέους όρους για να αγωνιστούν ήδη από αυτή την χρονιά.

Related Posts