Η Brembo αναλύει τα σημεία φρεναρίσματος στο MotoGP του TT Assen – VIDEO

Το TT Assen είναι το μισό της διαδρομής της σεζόν και είναι ο μόνος από τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγονται ακόμα μέχρι σήμερα από το 1949.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς της Brembo που συνεργάζονται στενά με όλους τους αναβάτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, το TT Circuit Assen δεν είναι πολύ απαιτητικό στα φρένα.

Σε μια κλίμακα δείκτη δυσκολίας από το 1 έως το 6, το 2 είναι το σημείο – το χαμηλότερο από τις ευρωπαϊκές πίστες και υψηλότερο μόνο από το Phillip Island.

Το Assen έχει μέγιστη ταχύτητα 310 km/h (193 mph) αλλά, χάρη στις πολλές γρήγορες στροφές, τα συστήματα φρεναρίσματος μπορούν πραγματικά να κρυώσουν. Και είναι ακριβώς η παρουσία τόσων πολλών στροφών που καθιστά την καλύτερη πίστα δοκιμών για τις ζάντες Marchesini.

Για άλλη μια φορά τη σεζόν του 2022, οι ζάντες από σφυρήλατο μαγνήσιο της Marchesini χρησιμοποιούν τα δύο τρίτα των μοτοσυκλετών που αγωνίζονται στο MotoGP: 8 ομάδες στις 12. Και για τους δύο τροχούς, υπάρχει η επιλογή του σχεδίου Y 5 μπράτσων ή της έκδοσης 7 μπράτσων . Η Marchesini ανήκει στον Όμιλο Brembo από τον Μάρτιο του 2000 και μοιράζεται το ίδιο εργοστάσιο παραγωγής.

Αυτές οι ζάντες της Marchesini είναι το αποτέλεσμα της μακράς εμπειρίας στις διαδικασίες χύτευσης 3D, θερμικής κατεργασίας και σφυρηλάτησης που εξασφαλίζουν μέγιστη ακαμψία σε συνδυασμό με μικρή μάζα. Η εξοικονόμηση βάρους που επιτυγχάνεται με τις ζάντες της Marchesini βελτιώνει την επιτάχυνση, το χειρισμό στην αλλαγή κατεύθυνσης, την είσοδο στη στροφή με φρένα, τη στροφή με κλίσεις που φθάνουν τις 60° και την έξοδο (υπό κλίση) από τις στροφές. Η επιλογή του επιπέδου ακαμψίας κατά τη σχεδίαση της ζάντας εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσφυση των ελαστικών, ακόμη και όταν ο αναβάτης στρίβει με την μέγιστη κλίση.

Η Marchesini όχι μόνο προσφέρει στους επαγγελματίες αναβάτες μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά αναπτύσσει λύσεις που εγγυώνται υψηλές επιδόσεις και για τους χρήστες μοτοσικλετών δρόμου. Με μοναδικό στυλ, αυτές οι ζάντες κατασκευάζονται με χρήση αιχμής σχεδίασης, δομικής ανάλυσης και μεθόδων δοκιμής.

Οι ζάντες M7R Genesi έχουν 7 ακτίνες από κράμα μαγνησίου που χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική βιομηχανία, με σφυρηλάτηση πολλαπλών κατευθύνσεων και μήτρες βελτιστοποιημένες για την τελική γεωμετρία των τροχών: είναι 26 – 41% ελαφρύτερες από τις τυπικές ζάντες, ανάλογα με το μοντέλο της μοτοσικλέτας.

Έξι δευτερόλεπτα περισσότερα από τα Superbikes

Παρά τις 18 στροφές του, το TT Circuit Assen, έχει πολλές γρήγορες στροφές και 10 σημεία φρεναρίσματος σε κάθε γύρο, αν και σε 7 από αυτά, η επιβράδυνση είναι μικρότερη από 100 km/h (62 mph). Οι αναβάτες χρησιμοποιούν τα φρένα τους για λίγο λιγότερο από 32 δευτερόλεπτα σε κάθε γύρο, που είναι ακριβώς το ίδιο με το Algarve International Circuit (που έχει παρόμοια διάρκεια).

Τα Superbikes έτρεξαν σε αυτή την πίστα πριν από δύο μήνες, αλλά, για τις μηχανές WSBK, αυτά τα ίδια 10 σημεία φρεναρίσματος απαιτούσαν μόλις 25 και μισό δευτερόλεπτα χρόνο φρεναρίσματος ανά γύρο, επειδή οι μέγιστες ταχύτητες είναι χαμηλότερες. Από την άλλη, τα επίπεδα G-force στα οποία υπόκεινται οι αναβάτες είναι παρόμοια, τόσο στις μεμονωμένες στροφές όσο και σε ολόκληρο τον αγώνα. Στο MotoGP, κάθε αναβάτης ασκεί ένα φορτίο 880 κιλών (1940 λίβρες) στη μανέτα του φρένου σε κάθε γύρο.

Λίγο πάνω από 4 δευτερόλεπτα με 1,5 g ​

Από τα 10 τμήματα φρεναρίσματος  του TT Circuit Assen, μόνο ένα θεωρείται σχετικά απαιτητικό για τα φρένα, ενώ όλα τα άλλα μπορούν να θεωρηθούν ως μη ιδιαίτερα απαιτητικά.

Το σημείο φρεναρίσματος  στην κατηφόρα στη στροφή Haarbocht (στροφή 1) είναι όπου οι αναβάτες και τα συστήματα φρεναρίσματος  πρέπει να δουλέψουν πιο σκληρά: οι μοτοσυκλέτες έρχονται με 291 km/h (181 mph) και οι αναβάτες φρενάρουν για 4,3 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια του οποίου καλύπτουν 213 μέτρα (233 γιάρδες). Για να κατέβουν στα 113 km/h (70 mph) που είναι απαραίτητα για την στροφή, οι αναβάτες πρέπει να ασκήσουν ένα φορτίο 5,3 kg (11,7 lb) στην μανέτα και να υποβληθούν σε επιβράδυνση 1,5 G. ​